Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Third street promenade

Här har vi spenderat hela dagen. Åt direkt lunch på Barney's när vi kom dit eftersom vi var så hungriga efter ungefär två timmar bussresa sammanlagt dit. Det ligger en bit längre ner en skolan så det tar sin lilla stund att komma någon vart här i LA utan bil. Men det gick galant och vi var här i flera timmar och kollade runt, åt lunch, åt glass och minipannkakor. Det var också någon farmers market här verkade det som för det var massa som sålde en massa olika saker (tex minipannkakorna). GUD vad jag saknat vanliga pannkakor, dom smakade exakt som svenska pannkakor och det var sååå gudomligt gott!!

Yoghurt land! Jag provsmakade bara hehe (passade på när jag endå var där men höll mig till pannkakorna)


Skulle kolla på skor till min bror men de fanns inte den färgen han ville ha varken här eller på NIKE store..


Farmers market


3rd street


Mina älskade minipannkakor och världens sötaste, gladaste lilla dam bakom som ville vara med på bild


Tydligen en känd kille från youtube som Jasmin såg

MY FIRST TATTO IN LA

 
Har alltid velat göra en tatuering på ryggen och detta motiv har jag funderat på sen jag kom hit till USA! Så idag tog jag tag i det och gick in hos tatueraren på LA Ink och gjorde det!!! Är sååå nöjd. Kommer fylla ut den så den blir större ut mot axlarna nästa gång jag går dit :)

Happy Friday

Vaknat för en stund sen och det var första natten som jag sov utan plåster på fingret, bara för att testa. Såret är torkat så jag kan ta på det men känseln är verkligen inte ok men det kanske blir bättre med tiden? Världens träningsvärk i hela kroppen har jag också efter denna veckan så att gå i trappor och sånt är inte direkt min grej just nu. Fast iförsig, här i USA finns det inga trappor, bara hissar så det finns ingen risk endå!
 
Igår gick jag, Jennifer och Titti till the grove bara för att vi var sååå uttråkade och hade inget att göra. Hamnade på cheesecake factory och fikade där från 11-12 på kvällen ungefär, satt utomhus och visste ni att det är 24 grader här på kvällarna nu? Det är verkligen underbart och helt perfekt att man kan gå med shorts, linne och någon kofta om man vill eller klänning. Idag hade vi tänkt åka till 3rd street, vårt favvo ställe känns det som och äta lunch och jag ska även köpa ett par skor inne på FootLocker till min kära bror och skicka hem dom till Sverige. Får bara hoppas att jag köper rätt men de ska nog inte vara några problem.
 
Nu är det ju fredag kväll för er där hemma så antingen sitter ni hemma och gosar ner er i soffan med massa godis och chips och kollar film eller så är ni ute och festar gärnet, vad ni nu än gör ha en asbra helg!! Själv har jag långhelg eftersom jag varit ledig idag och är det också på måndag. Nu ska jag fixa mig så vi kan åka!!
 
Bye 
 
 

Första skolveckan avklarad

Ja nu har första skolveckan sprungit förbi men samtidigt känns det som jag redan gått på skolan hur länge som helst. Ni skulle bara veta hur mycket elever det är och hela dagen kryllar det av folk överallt, det är aldrig dött någonstans förutom senare mot kvällen. Har ingen aning om hur många det är på skolan men det är flera tusen asså.. Människor från alla olika delar i världen och det älskar jag, att det är sån blandning med alla olika språk. Kurserna jag valt är jag helnöjd med och lärarna är jättebra.

Sport psychology (måndag 08.00-09.20)

Kursen verkar än så länge jättebra och intressant, dock har vi inte kommit igång en men läraren har berättat en del och visat en power point om sig själv.. haha och hon skrattar typ till allt hon säger medan hela klassen sitter tysta. Men hon verkar härlig hon!! Ser fram emot att lära mig mer om det mentala osv så man förstår mer om kursen. Jag älskar ju träning så det kommer nog bli roligt att läsa denna kursen. 

GYM fitness (måndag 11.15-12.35)

Detta är en kurs som endast går ut på att träna. Vi samlas nere i gymmet ombytta till träningskläder, ropar upp alla och sedan kör vi igång. Vi har bara hunnit börja lite grann i onsdags. Vi skrev upp vår vikt, längd, bmi, antal push-ups och armhävningar vi orkade göra och räknade ut vår puls för att antagligen kolla om detta förbättrats något i slutet av terminen. Sedan gick vi ut till planen vi har på skolan för att springa så långt vi kunde på 12 min. Jag sprang i alla fall fem varv men har ingen aning hur långt det är runt den banan, antagligen 400 meter som det brukar vara runt en sån plan. Jag har aldrig varit en springare haha så jag kör ändå ganska lugnt men de blir väl bättre med tiden J Efter det var vi färdiga och nästa vecka kommer vi nog sätta igång med mer styrketräning! 

English (tisdag 07.45-10.50)

Min engelska klass känns jättebra för här lär man sig verkligen språket! Min klass är dock lite speciell men gud vad jag tycker om dom efter idag! Haha alla är så söta och jag är den enda som inte är från Asien i min klass så jag känner mig lite udda kan man säga, men gud så söta och snälla alla är mot mig i den klassen! Vi gör nämligen mer gruppuppgifter och sånt i den klassen så man lär ju känna varandra mer då. 

Modern Dance (12.30-13.50)

Vi började idag med dansen och haha omg detta var inte vad jag tänkt mig men det är alltid skönt att röra på sig. I klassen är det typ 20 tjejer och 2 killar. Läraren är väääldigt strikt med reglerna vad vi måste ha på oss och att vi ska ha uppsatt hår i en boll för att hon ska kunna se våra nackar när vi dansar och rör oss. Ja den är helt enkelt väldigt annorlunda men träning är träning !!

Cheerleading kursen ska jag droppa och byta till något annat istället. Vet inte än vad det blir, men antagligen biologi tillsammans med Titti.

Påväg till skolan

Har man träning varje dag så måste man ha den största skolväskan..


I skolan
 
// Imorgon är vi lediga fredag eftersom vi inte har någon lektion. Äntligen kan jag få sovmorgon, har gått upp halv sex varje morgon! Nu ska jag och Jennifer sova när vi skypeat klart med Kumayl som sitter i Polen.

NATTI!

Får se fram emot annat istället

Hallå däär! Sitter på engelska lektion nu och är hur trött som helst. Har nog gäspat ungefär hundra gånger under denna timman. Det värsta är att denna klassen är sex units så lektionen är tre timmar lång.. Booooring. Fast endå, jag lär mig :)

Sen har jag lång rast i ungefär två timmar och sen har jag dans lektion!

Var hemma halv ett igårnatt och alarmet ringde halv sex imorse, inte konstigt att jag är trött plus att jag är sååå besviken från igår. Jag kan inte släppa det och kommer aldrig kunna göra. Cheer var det jag ville hålla på med men nu får jag ändra mina planer helt och hållet. Vill vara krypa ner i sängen och stanna där hela helgen för att bara tänka och hitta mig själv igen och vad mitt mål är med att jag är här! Vad ska jag nu hålla på med på fritiden? Cheerleading var en stor del av mitt liv och det var det som fick mig att älska skolan här för jag längtade till cheerträningarna. Jaja det är som det är och jag får göra det bästa av situationen.

Träna gör jag ju endå fortfarande både i gym klassen och dansen!

Have a nice day ♡
Ville bara visa att jag lever efter gårdagen. (Vaknade med världens klump i magen imorse, tror ingen förstår hur mycket jag ville cheera)

Från första i måndags

Här är lite bilder från när jag skyndat mig tillbaka med taxi från sjukhuset och skulle hinna till cheerkursen som vi har ute på planen i skolan. Jag var inte med någonting denna lektion, men de gjorde endå ingenting på lektionen mer än att prata och skojbygga lite (coed laget gjorde de på sidan av), men efteråt köpte jag mitt grymma vatten i ett litet mjölkpaketet ser det ut som och hällde i mig, bytte om och sen till coed lagets träning på kvällen! Jag ska försöka bli bättre på att ta mer bilder i skolan men ni förstår inte hur pinsamt det är att gå runt och ta upp systemkameran hela tiden och ta bilder överallt.. haha därför har jag inte gjort det men lovar att försöka. Och även att ta lite bilder från träningen kanske om ni vill se?

Okej jag är dunder trött just nu. Betalade min del av hyran idag (skönt att det är gjort!!) och efteråt valde jag att inte lämna min säng och jag somnade direkt och sov nu i fyra timmar i sträck. Vaknade nyss och klockan var åtta på kvällen så nu ska jag bara sova vidare, men gud vad jag verkligen behövde sova! Får nästan ingen sömn alls nu när skolan börjat. För er är det morgon när som helst, godnaaaatt.

För er som vill se

Kolla inte på bilderna om ni är känsliga. Tänkte berätta lite mer detaljerat om igår.

Jag gick till byggnaden där de finns sjuksköterskor på skolan för att kolla mitt finger och jag fick gå in i ett litet rum där hon frågade mig massa och renade mitt sår och gav mig papper jag skulle ta med mig till sjukhuset. Hon sa nämligen att jag skulle ha åkt direkt till sjukhuset och sytt när det hände men att det var försent nu och att hon inte kunde göra något där för hon hade inga bra grejer. Så hon renade bara och bad mig åka till doktorn under min rast, så det gjorde jag.. dock visste jag inte alls hur jag skulle ta mig dit. Det är mycket svårare att ta bussar, så jag pratade med pappa och mamma hemifrån så förklarade de för mig med min försäkring och pappa kollade google maps vad gatorna hette där jag skulle åka så fick jag hitta mig fram dit och tillslut hittade jag och hamnade på Marina Del Rey Hospital. Bara det att väntetiden var låång och när jag väl fick gå in så gick de fram och tillbaka ut från mitt rum där jag fick ligga hela tiden, vilket gjorde att jag tillslut spenderat fem timmar på sjukhuset och var riktigt stressad för att hinna tillbaka till cheer kursen. Men det fixade sig till slut med alla papper och de renade bara och frågade mig varför jag inte åkte direkt till sjukhuset för att sy men hur skulle jag veta att det behövdes?? Fick även ta stelkrampspruta och min arm är fortfarande helt stel..

Så nu läker det och imorgon får jag ta bort bandaget och tvätta de själv och ta vanligt plåster istället. Ciaaao

En lång första dag

Precis kommit hem efter världens längsta dag. Har ingen lust att berätta just nu för jag mååååste sova!
Klasserna har gått bra i alla fall och jag har spenderat fem timmar på sjukhus idag pga mitt finger och sedan cheer träning med skolans coed lag nu ikväll. Dock kunde jag inte vara med så mycket för jag har bandage runt hela fingret och kan inte röra min ena arm efter stelkrampsprutan jag fick på sjukhuset, men fick i alla fall testa lite och de var riktigt skoj! På onsdag är det tryout och jag kommer inte vara helt frisk men får göra de bästa av situationen.. nu ska jag sova! Godnatt
 
Och ja jag trivs dunderbra här, det är bara jag som alltid ska ha otur haha! Älskar collegelivet, kan inte förstå att jag ska här ifrån sen? Och kan heller inte förstå att jag tränar cheer med ett amerikanskt skollag, det har alltid varit min dröm. Och vet ni vad? De ska åka och tävla i Florida i Januari så dit får vi åka med om jag och Jennifer kommer med i laget. Men det är inte alls säkert! I alla fall inte för mig eftersom jag inte har chans att visa så mycket nu heller.. :( De är 9 killar och 9 tjejer och de kör bara partner och gympa! KANON nattinatti

Skadat fingret

Idag har det varit min otursdag.. verkligen. Eller okej lite tur har jag ju haft med brevet. Idag på dagen skulle jag ställa mig och laga lunch så skulle jag göra pasta, och vattnet kokade men jag hade inte öppnat min nya pasta än. Så jag tar fram den största kniven jag kan hitta i lådan för att sedan hålla uppe påsen med pastan i och trycka igenom kniven för att göra ett hål i plasten så jag kan hälla i pastan.. men ja så smart som jag är så håller jag fingrarna över hela påsen och drar igenom kniven ut på andra sidan rakt in i mitt finger..

Nästan skrek för att jag fick så ont och viftade runt med handen och de skvätte blod i hela diskhon (överdriver inte) börja gråta och stod där och tryckte på fingret och Linnea kom och hjälpte mig medan dom andra inte fattade vad som hände, haha de trodde att jag bränt mig på någon platta först innan de också kom. Så vi stod där och tryckte och knöt papper runt fingret och de bara blödde mer och blev lila nästan. Så gick vi till lobbyn där tre stycken vuxna som jobbar där satt och kom och hjälpte mig. Kul bara att när Marry fick se mitt finger ropar hon "OOOH GAASH" typ och går där ifrån (blev inte alls mer rädd då..) Men de var så snälla så och lekte sjuksköterskor typ haha och satte sig och tog antibiotika salva på och virade in med något bandage och tejp! Och så sa Marry att jag fått brev mitt i allt och då blev jag lite gladare, det jag fick från familjen.

Nu känns det bättre men såret var riktigt djupt så vet inte hur lång tid det kommer ta innan de läker. Har bulltat i fingret hela dagen och gjort ont men nu är det bättre.

 
Min andra otur idag var när jag, Jennifer och Linnea skulle gå ut och ta ut pengar för att kunna betala hyran, lite sådär duktigt i förväg men så när vi kommer till automaten och det är min tur så står jag där med blackout och kommer inte på koden till mitt bankkort? Kanske för att jag inte använt det på såå länge och jag använder ju nästan bara mitt ICA kort här i USA. Så jag kunde inte ta ut pengar.. buhu. Så vi går vidare till posten för att hämta ut någon check vi ska betala med till Marry och dom sen här på broadcast men så när vi kommer fram till posten så är det stängt på söndagar. Typiskt! Men kanske tur för mig som endå inte kunde ta ut pengar?

Så vi bestämmer oss för att gå och handla istället och det är en braaa bit att gå ända bort till Ralphs för att handla mat utan bil. Hittar ingen kundvagn så tog en vanlig korg och gick runt och plockade på mig en hel del.. inte jättesmart av mig som har en fingertopp som är halvt av känns det som! Så jag gick runt och bar på min korg i armarna haha. Och såklart när jag kommer fram till kassan och ska betala alla mina saker så funkar inte något av mina kort i kassan.. Vad är det som gör att jag förtjännar denna otur idag egentligen? Men som tur var hade jag lite kontanter och fick låna av Linnea. Sen var det bara att kriga sig hem igen med påsarna och fingret.
 
Vi gick genom parken när vi gick hem, där har inte jag gått någon gång men det var jättemysigt och kändes nästan som att man gick i slottskogen hemma i Sverige fast i ett annat klimat och lite palmer på det.
 
 
Men nu mår mitt finger bra efter detta äventyr och imorgon ska jag till doktorn på skolan så han/hon kan se om det kommer att läka bra eller om det är så djupt att det behöver sys. Vi får se helt enkelt! Får hoppas att salvan jag fick av dom gör ett mirakel inatt. Det går ju inte att skada fingret såhär precis dagen innan jag börjar skolan, och jag som ska gå massa träningskurser. Hur ska jag kunna cheera imorgon med detta fina finger?

öööh typ komma första dagen till laget och ba " hey this is me.. Fanny.. I cut my finger with a knife yesterday, just so u know, and if you wonder why I have an white bandage around my finger " Menmen, det löser väl sig.
 
Och nu har jag varit duktig och ställt mig och lagat riktig mat endå. Gjorde couscous och stekte kyckling med lök, paprika och svamp. Jag kan verkligen inte laga mat eftersom jag aldrig behöver göra det. Min pappa älskar att laga mat och är riktigt duktig på det så han gör alltid det hemma, så jag har inte riktigt haft tillfälle att lära mig men här nere, ja här kommer jag lära mig en hel del märker jag redan nu. I vilket fall som helst, maten var jättegod och det blev hälften över så det sparade jag som matlåda. Just det! Pappa om du vill hjälpa mig att skriva ner hur man gör goda såser så får du jättegärna göra det. Jag har en tendens att göra väldigt god mat (ibland) fast aa, tort. För jag kan inte göra sås.. det som är så gott!!! Och tro det eller ej, men jag har gått ner i vikt här så det är bara för mig att börja trycka i mig mer mat och godsaker känner jag? Tror inte det är normalt att gå ner 2,5 kg på en vecka. Vägde mig senast i Vegas och där hade jag gått upp några hekton om ni kommer ihåg, och nu när vi äntligen köpt hem en våg och jag ställde mig på den igår så visade den en siffra jag inte sett på jättelänge. Blev sååå chockad och hämtade genast yoghurt och musli och försökte trycka i mig. Jag menar, vad är detta.. jag är i USA!! Jag ska ju gå upp i vikt om något. Men var inte oroliga, jag äter upp mig det snabbt igen ska ni se :)
 
Ciao 
 

Tack världens bästa familj

 
Idag kom äntligen paketet fram! Kakor, choklad (älskade marabou som jag saknat!!), mina kära marc jacobs örhängen jag glömde i Sverige som jag gått och tänkt på mamma du måste läst mina tankar? och självklart mitt fina halsband som jag fick av Sofia innan jag åkte som jag också glömde lägga ner sista kvällen. Så nu är det äntligen här och jag kan ha det runt min hals hela tiden och tänka på dig bästa vän!!
 
Chokladen och kakorna har jag lagt i kylen för att spara så jag kan äta de och njuta när jag har ett bra tillfälle, förvånar mig inte om det redan blir ikväll. Jag blir sååå glad när jag får paket. Det är det bästa som finns, så alla skicka hur mycket ni vill till mig och säg till om det är något ni vill att jag ska skicka hem till Sverige kanske??? Bara att säga till.
 
7660 Beverly Boulevard,
Los Angeles, CA 90036

Glöm inte! Apt no 114
(det är mitt apartment nr, såg att du glömt skriva de på paketet mamma därför kom det inte utanför min dörr)

TACK TACK TACK igen!! Älskar er familjen.

VIP day

Detta var från i fredags när vi tog bussen till skolan för första gången för att gå på VIP day för alla nya studenter. Vi kom dock rätt sent eftersom vi inte ville gå upp jättetidigt och åka när Patrik skulle åka samma dag också, så vi sa hej då till honom först (och Patrik hoppas resan hem gick jättebra och att det inte är allt för illa att vara hemma i Sverige igen haha) Sedan fixade vi oss och tog oss dit. Hann kolla en stund i alla fall och prata med en cheerleader (hon lilla i blått och rosett på bild fyra) och fråga lite hur det gick till att gå den kursen och jag blev så taggad när hon berättade att skolans lag är med på dessa träningar. Vill bara börja nu nu nu!

Sen gick vi och köpte våra skolböcker inne på bookstore och efteråt åt vi lunch på subway innan vi åkte hem igen! Imorgon börjar skolan på riktigt och jag är jättenervös och jättetaggad. Ingen tråkig höst att se fram emot och de är de bästa, utan istället har vi en lång och solig termin i skolan att se fram emot och många cheer-träningar utomhus i detta klimat! Visste ni att det börjar bli varmare än det var när vi kom hit i juli? Kvällarna är inte alls lika kyliga här i LA längre och dagarna ännu varmare, hemma i Sverige är det ju tvärtom.

 

Friday

Igårkväll var vi hemma hos Stefano och Dylan och hade det jättetrevligt. Det var några vi träffade häromdagen vid poolen här på vårt komplex och kom i kontakt med så vi bestämde oss för att ses igårkväll hemma hos dom, så vi var 8 pers där och dom bor precis här i området. Riktigt trevliga och amerikanare är såå roliga och såå snälla, det märker man med en gång. Idag har vi bara haft en jättedegig dag med film och ben and jerrys!

Cheers

Varit här i en månad nu

Haft en jättelugn torsdag och det har varit hur skönt som helst. När jag vaknade gick jag till gymmet och powerwalka och sprang en stund och efteråt lite styrka. Sen har jag legat vid poolen med tjejerna och träffade lite annat folk där som bor här på komplexet! Sen har jag bara varit inne och inte gjort mycket alls eller jo ser ni att jag ändrat min bloggdesign? Jag tröttnade på den andra. Nu tänkte jag göra middag och sen har jag bara lust att slänga mig ner i soffan och äta något riktigt onyttigt och sätta på en film! Låter som en perfekt torsdag. Detta är sista helgen också innan skolan börjar nästa vecka.
 
Nu har jag varit här i exakt en månad, tiden har gått så fort!!
 

Biopremiär

 
Var på bion The mortal instruments nu ikväll med Jennifer, Patrik och Linnea och såg premiären! Jag tyckte den var riktigt bra och rekommenderar er verkligen att se den. Vet dock inte när den kommer ut i Sverige, men se den när den kommer.

Alla är så trevliga

Folk här är så himla trevliga överallt. I affärer när man handlar mat så är det ett "måste" för personen som står i kassan att packa ner sakerna åt en, det är lixom en självklarhet. När man kommer in i klädbutiker så hälsar alltid personalen på en och de frågar alltid hur man mår. I vissa butiker (ex juicy couture) så tar de kläderna åt en som man plockar på sig och går med de in till omklädningsrummet tills man är färdig och då går man bara dit och så har de hängt upp kläderna åt en och säger alltid att man ska säga till om man vill ha hjälp med något, och de hämtar gärna en ny färg eller storlek på plaggen om man behöver. Folk på stan kan komma fram och vilja prata utan några problem och många väljer att bara säga "hi" eller "where are u going?" om det är några intresserade killar det vill säga.. de är inte alls blyga och pratar gärna med en. Idag när jag och Titti kom lite efter de andra när vi skulle gå upp och äta lunch så stannade vi och tog lite bilder. Så kommer det fram en man som frågar vänligt om vi vill att han ska hjälpa till att ta kort på oss båda istället och det vill vi ju så vi säger visst och ger honom min kamera. Och innan han börjar ta bilderna så börjar han ändra på lite inställningar och föreslår om vi vill ha blixt och att vi ska flytta lite på oss så pieren syns osv. Att han ens lägger ner så mycket tid på att vår bild ska bli bra! Det fascinerar mig. När han sedan tagit två bilder så ber han oss kolla så vi blev nöjda innan han gick därifrån. 
 
Det är sån skillnad på människor här och i Sverige. Det märks starkt!
 
 

Manhattan Beach

 
 
Idag valde vi att spendera dagen nere vid stranden så vi åkte till Manhattan Beach och se hur det var där. Herregud vad fint det var där! Hela området var lyxigt och mysigt och stranden var precis som i Santa Monica, riktigt stor och helt underbar. Visst att det blåser mer nere vid stranden än vad det gör uppe i centrum, men det var bara skönt och gjorde att man kunde ligga och sola utan problem. Och vet ni vad vi plötsligt såg? Delfiner!!! Jag har alltid haft en dröm om att se eller simma med delfiner, och visst man har ju sett dom på shower men såhär i verkligheten ute på havet var helt sjukt. De simmade nära också men fick endå ingen bild på det för det blir för långt bort i kameran och jag har ingen bra zoom på den. Men jag såg dom i alla fall och de är huvudsaken!
 
Efter att vi legat på stranden såg gick vi upp och åt lunch sedan åkte vi vidare till 3rd street för att kolla i affärer och äta glass! Jag fick med mig två nagellack och ögonskuggor därifrån.
 
Jag måste bara säga det igen.. I LOVE THIS LIFE. Kan fortfarande inte förstå att jag är här och att detta nu är mitt hem!?
 

Beverly Centre and Rodeo Dr

 
// Först åkte vi till Beverly Centre imorse och gick inne och kollade på affärer. Jag köpte ett par leopardbyxor och svart kjol på h&m som faktiskt var riktigt billigt. Vi fastnade även inne i en butik som hade massvis med massagesaker. Ville ha allting där.. Sedan åkte vi vidare till Rodeo Dr som jag skrev innan! Där köpte jag faktiskt ett par jeans inne på Juicy. Jag har väldigt svårt för att hitta jeans som sitter bra, eller som jag själv tycker om och dessa älskade jag så kunde inte gå därifrån utan dom!

Rodeo Dr

 
Today at Rodeo Drive.
Gick runt vid denna gatan och kollade i någon affär efter att vi ätit lunch på Fornaio Cucina Italiana.

Rodeo Drive

Godmorgon! Idag ska vi till Rodeo Drive och kolla lite i affärer sedan till 3rd street där vi ska äta lunch på vårt favorit ställe. Och ikväll ska vi äta middag hemma! Blir en del planerat nu när Patrik åker hem på fredag. Vi ska hinna åka till stranden en dag också och sola och bada där, inte jättelätt att ta sig dit utan bil sen nämligen eftersom vi bor en bit in i LA. På fredag är det någon kick off grej på skolan för alla nya studenter som jag tror vi ska gå på också innan skolan börjar på riktigt på måndag. Hoppas ni haft en bra dag, jag har min framför mig!
 
 

Mitt schema

Nu är kurserna betalade och klara. Ni förstår inte hur mycket strul det har varit med detta för mig och så mycket stress. Har suttit nästan lite varje dag och sökt om det kommit upp några fler kurser jag kan välja på och när jag var i skolan satt jag och sökte men allt var nästan fullt. Så jag fick iprincip ta det som fanns kvar.. så jag slipper komma till skolan och få typ japanska eller något. Så nu när jag satte mig idag och skrev ner mitt schema så insog jag, WHAT?? jag har ju nästan bara kurser som är TRÄNING.. herregud hur ska jag orka?

Jag som inte alls brukar träna så mycket utan bara haft mina cheer träningar två ggr/vecka hemma i Sverige. Och nu ska jag plötsligt träna 6 ggr/vecka (7 timmar och 40 min om jag räknat rätt) omg jag kommer dö!

Det bästa är att jag är ledig på fredagar! och jo jag vet att jag börjar 8 och 7.45 varje dag..

SCHEMAT!

♡ Måndag:

8.00am - 9.20am Introduction to Sport Psychology 3
11.15am - 12.35am GYM fitness aerobic – body level exercises (träning)
5.30pm - 7.00pm Performance Cheerleading (träning)

♡ Tisdag:

7.45am - 10.50am English
12.30am - 1.50am Contemporary Modern Dance (träning)

♡ Onsdag:

8.00am - 9.20am Introduction to Sport Psychology 3
11.15am - 12.35am GYM fitness aerobic – body level exercises (träning)
5.30pm - 7.00pm Performance Cheerleading (träning)

♡ Torsdag:

7.45am - 10.50am English
12.30am - 1.50am Contemporary Modern Dance (träning)

Lite problem med örat

 
Godnatt alla. Här är klockan bara fyra på dagen men nu har ni säkert gått och lagt er för jobb och skola har börjat komma igång igen. Känns så skönt att sitta här i min säng i soliga kalifornien och ha en vecka kvar till skolan börjar som jag ser fram emot. Idag eller inatt, gick jag och Jennifer upp för att logga in på skolans hemsida och välja det sista kurserna.. vi trodde det skulle droppas massa kurser inatt men när vi väl sitter där helt dödströtta i sängen klockan fyra på natten så ser jag att det står " 19th August 7pm " och inser att det är idag klockan sju på kvällen som kurserna släpps om inte folk har betalat! Blev lite smått irriterad och somnade om igen.
 
Idag har vi fixat lite med el och vatten och sen när vi kom hem gjorde jag och Jennifer banan-pannkakor och åt till filmen kick-ass. Banan-pannkakor är endast banan och ägg som man blandar och steker i olja eller smör och sedan hade vi keso och hallonsylt till, mumma!!
 
Sen är det ju så då va att jag har lite problem med min hörsel. Har alltid varit öron barn sen jag var liten och haft rör och sånt.. så efter alla dumma hissar på hotellen som går så sjukt snabbt upp och ner och efter att ha åkt med bilen på höga berg och så så har inte mina öron mått jättebra precis. Så igår gick jag och köpte mig droppar för öronen och började med dom idag. Jag har använt mycket sånt innan när jag var yngre men denna gången.. aldrig känt att det bubblar och fräser så mycket i örat och kittlades som bara den! Patrik filmade vilket jag inte visste om och Jennifer bara skrattade åt mig.. HAHA fy vad konstigt det kändes! Och såklart lurade han mig att det står på förpackningen att det är farligt när det knastrar BLEV SÅ RÄDD!! 

Vill ni se filmen kan ni se den här 
Hahahah jag dog när jag såg den!!!

College

Idag har jag gjort absolut ingenting mer än att bara vila hemma och varit iväg i matbutiken Whole Food Market för att storhandla. Köpte två fulla tunga påsar med mat som jag sedan bar hem tillsammans med de andra som köpte sin egna mat. Det är lättast så när man bor så många, att alla köper sitt egna hela tiden så det inte blir något tjaffs om vem som ätit vad och inte. Hade ont i huvudet både igårkväll och idag också så därför valde jag att bara ta det lugnt hela dagen, ätit lunch och middag och nu är jag bara trött och seg men jag, Jennifer och Titti kanske ska ta oss ut på en promenad i parken en stund innan vi går hem igen. Fast i för sig klockan är snart halv elva nu men det gör inget.. alltid mysigt med sena promenader och rätt sällskap!
 
Sen har jag skypeat mycket med min pojkvän idag eftersom jag varit hemma i stort sett hela dagen (fast okej vi pratar varje dag men endå). Jag saknar dig så mycket Anton och det vet du om. Imorgon börjar ju hulebäck skolan igen medan vi som tog studenten aldrig behöver gå tillbaka dit igen! Dock har jag ju en ny skola att gå till om en vecka, ska bli sååå kul att börja faktiskt. Ser fram emot att se hur skolan går till i USA och hoppas på amerikanska fotballs matcher som vi kan se på den stora planen och läktaren vi har utanför skolan. Ja ibland drömmer jag mig bort rätt mycket om hur jag vill att allt ska vara, men det återstår att se om en vecka. Och om man trivs eller inte! Fast varför skulle man inte trivas? Det är college i Kalifornien lixom, i LA hehe.. går nog inte att vara missnöjd.
 
 

Casino

 
Såhär såg casinot ut på Wynn där vi bodde i Vegas. Människor spelar hela tiden och sitter sent på kvällarna och tidigt på morgonen, de är verkligen beroende av att spela bort sina pengar för att hoppas på att de till slut ska vinna hur mycket som helst. Casinot var riktigt stort och de har de överallt i Vegas. 

"What does your tattoo mean?"

Hejsan nu är klockan snart nio på kvällen och jag är dunder trött. Idag har vi först legat nere vid poolen i vegas men vid ett så orkade vi inte längre så vi tog vårt pick och pack för att gå och äta lunch. Och som ni kanske vet är amerikanare över trevliga så just när jag står där stressad och ska packa ihop alla mina saker vid solstolen så är det först några som ska börja prata och fråga vart vi kommer ifrån och Jennifer och Patrik blir snabbt klara och jag står kvar där och dom ba "aah swedish girl" och ska börja prata när jag står där och ska försöka få ihop allting, nä då ler ja ba och säger "yes" och tänkte gå. När jag äntligen får ihop mina grejer och ska gå kommer de en kvinna i poolen som ska börja snacka också.. *aaah* ibland kan jag bli irriterad när det är SJUKT varmt och jag ville bara gå och duscha och äta.
 
Menmen, hon var snäll och frågade "what does your tattoo mean?" Och hon är inte den första som frågar det utan många vill gärna veta vad innebörden är med min tatuering. Ja hur ska jag förklara det med min rostiga engelska? Ja.. det lät ungefär såhär första gången en äldre kille frågade mig "ööhh.. it means.. that you should not dream your life??.. " och han ba " haha you mean, dont dream it, just do it" "exactly" svara jag och så var det inget mer med det. Och denna gången sa jag bara till kvinnan exakt vad det stod, och hon nöjde sig med svaret och gav mig en tumme upp och svarade "i like it". Skit kul att de undrar men så länge jag är dålig på engelska så har jag inte lust att ställa mig där och berätta för okända människor på engelska när jag knappt kan förklara det på svenska typ ba, men det betyder att du ska göra de du drömmer om och inte bara drömma det utan också nå dina mål med livet, tex denna resan för mig har alltid varit en dröm och jag gjorde det!! Haha men det är väl bara att vänja sig att folk frågar, här är inte folk blyga överhuvudtaget. Det är inte min sista tatuering i alla fall kan jag lova!
 
Efter lunchen så hoppade vi in i bilen och det tog ungefär fyra timmar för oss att komma hem, jag sov en del och kollade på OC under tiden. När vi väl kom hem så var äntligen vårt IKEA bord uppe för att det kom idag och bytte ut det mot det runda som blev fel förra gången. Så nu har vi äntligen ett riktigt matbord.
 
Och vet ni vad vi mer har fått? Internet såklart, överlycklig. Så nuuu kan jag sitta i min egna säng och blogga, fast nu sitter jag vid matbordet och slipper gå till lobbyn varje gång man vill få internet. Och det bästa är att vårt nät är snabbt också jämfört med vid lobbyn. Sen har vi även fått varmvatten som vi längtat efter! Så nu kom alla bra nyheter på en gång när vi kom hem. Nu känner man sig hemma på riktigt!!
 
På dessa två bilder var den helt nygjord!

Här är den väl i alla fall några veckor gammal.
 

Svar på tal

Tänkte svara på lite kommentarer, bra va!?
 
Olivia
Hur mkt kostade juicy dressen i USA? :)
Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg exakt. Men den var inte billig, dock var den billigare än i Sverige. Om jag minns rätt kostade byxorna 98 USD och tröjan 128 USD. Räknat ut att det är ungefääär 1700 KR med taxen då också.

Anonym
Vilka är det ni bor med? Har ni känt varandra länge eller hur kom det sig? :)
Tjejerna heter Titti eller Grace som hon egentigen heter (hehe förlåt titti men du vet att jag älskar det), Linnea, Romina och Jennifer då såklart. Nej vi känner inte varandra sen innan och har precis träffats och flyttat in tillsammans. Jennifer har jag känt sen vi var små så det har endå varit en trygghet att åka med en vän. Hur det kom sig att vi bor med just dessa tjejer? Titti har gått i Jennifers parallellklass på gymnasiet så så fick vi kontakt med henne. De andra fick vi kontakt med genom fb och vi alla kom överens väldigt lätt och hade samma åsikter om vart vi ville bo osv så det blev lite som en slump att vi hamnade tillsammans. Jag har pratat med andra tjejer också på fb precis som dom andra men så slutar man skriva och så hittar man andra. Men till slut bestämmer man sig! Man vet ju inte innan om man passar bra ihop men de märker man ganska snabbt
 
Hej Hej Var fina bilder samt att du har trevligt där det gläder mig. Vi skall hem till Mariette i dag ( lördag) Leif o Barbro
Tack så mycket morfar! Jag trivs jättebra här, vill inte alls hem till Sverige. Inte än i alla fall! Hoppas allt är bra med er. Kram
 
 

Hänger lite på ballongen

Här är lite bilder från när jag och Titti hängde lite på ballongen som hon sa när hon skulle filma och ba "hallååå här hänger jag och Fanny lite på ballongen" asseriös hahaha garvade så mycket va!!
Vi var i alla fall trötta och hade inget att göra, orkade inte lägga oss vid poolen för det var så varmt så vi åt upp vår goda ben and jerry och satte oss på balkongen och tog lite bilder, åt popcorn och så. Älskar dessa dagar när man inte har något planerat och bara är.

Och ni som undrar så är denna ben and jerry tydligen liite nyttigare än den vanliga för det är froozen yoghurt i istället för vanlig glass. Men nej tack, den var inte alls lika god! Och jag fick bara två stycken brownie bitar i denna och massor med kakdeg som däremot var hur stora som helst och yoghurten var inte alls lika god, så nej jag föredrar den riktiga ben and jerry där det är lika mycket av varje och godare glass. Men värt att testa!

 
 

I love chocolate

 
Lite saker jag köpt som ni inte sett än. Gud vad vi längtat efter att få köpa koppar så vi kan dricka te på morgonen! Så hittade jag och jennifer varsin inne på en butik i San Francisco som var en chokladbutik men allt möjligt som hade med choklad att göra. Så den köpte vi med oss hem! Och så är det min älskade juicy dress också, TOMS skorna och en vanlig vit t-shirt som är jätteskön. Detta har jag alltså inte köpt nu, så missförstå mig inte, jag sparar faktiskt mina pengar nu. Detta köpte jag i LA och SF.

Ikväll - 15 augusti.

Hej igeeeen! Nu är jag sådär blogg sugen igen som jag blir ibland. Får vissa dagar då jag tänker "orka blogga, nu är jag här och vill inte lägga ner tid under mitt år på att skriva vad jag gör hela tiden utan jag vill bara vara - alla behöver inte veta allt hela tiden" men nu så när jag blir blogg beroende så tänker jag "herregud jag måste blogga! Och visa alla bilder jag har och det nästan kryper i fingrarna för jag vill skriva och berätta om allt". Jag har tänkt på en sak, tänk vad mycket som händer här som inte ni ens ser i våra bloggar. Och då menar jag inte några stora grejer för det berättar vi om hela tiden men små saker hela tiden, ni har ju ingen aning om det vi inte skriver.. hehe. Fast hur kul skulle det vara att läsa varje detalj, menar bara att vi har en sån sjuk upplevelse vi är inne i just nu, har haft några redan och har framför oss mest. Och ni kommer inte ens veta hälften av vår resa - allt det vi är med om här kommer bara vi veta om!! Sådeså.

Idag åt vi jättegod lunch vid restaurangen vid poolen och sedan gick vi tillbaka till solstolarna och la oss en stund till i värmen. Och nu ikväll har vi varit ute och ätit på restaurang som hade riktigt god mat!! Och vi delade på en efterätt också, cheesecake som jag så efterblivet frågade dom om det var ost i, är jag dum på riktigt eller!? Ibland frågar jag utan att tänka på vad jag säger.. men sån är jag :)

Hade en grymt trevlig kväll med Jennifer och Patrik. Satt länge kvar efter vi ätit upp och pratade om allt möjligt och kom in mycket på stjärntecken och personligheter utifrån det. Och ja ni som läser Jennifers blogg läste ju om hennes historia om tvillingarna. Själv har jag alltid trott på sånt med stjärntecken och att spå människor, tycker det är läskigt men jag tror verkligen på det. När jag läser tidningar så är det första jag gör att kolla dagens horoskop. Och det som står där tänker jag nästan på hela dagen för att se om det stämmer.. haha det visste ni inte om mig va? Jag har alltid varit nyfiken och velat gå till en spåkvinna, men jag vill inte veta allt - bara lite. Jag är fiskarna och de enda jag läser om dom är att fiskarna väldigt ofta drömmer sig bort och blir besviken på hur verkligheten ser ut på riktigt. Jag fantiserar mycket och har mycket fantasi tydligen, är väldigt romantisk och trygg och en god lyssnare står det om mig, och att jag tänker på andra mer än mig själv tex att jag ofta glömmer av mina egna problem för att jag lägger all energi på andras problem istället. Ja.. man kan ju läsa allt möjligt om stjärntecken men nu vet ni det! Jag kan inte sluta läsa om det i alla fall.

Nu ska jag nana, godnatt.
 

SÅLD PÅ VÄRLDENS BÄSTA SHOW

Det här är bilder jag tog på Michael Jackson showen innan den började. ÅÅÅ jag är kär i den, den var så bra och jag skulle kunna gå på den varje kväll här i vegas dessa dagar om man bara kunde!

 

Las Vegas Baby!

 
Dessa dagar har varit helt fantastiska! Jag vill inte lämna vegas, jag är kär i detta stället och där vi bor. Vi har i alla fall bestämt oss för att stanna en extra natt så imorgon är inte sista dagen utan vi åker hem på lördag istället. Då har vi sedan en vecka kvar i LA innan skolan börjar. Ska bli spännande det också, vill såklart träffa alla amerikanare och komma in mer i det livet, det var ju därför jag åkte hit. Men detta har varit en grym start på mitt år i USA!

Michael Jackson ONE

Detta skrev jag igår men som inte ville laddas upp! Om hela dagen och kvällen igår.
 
Hejhej! Haft en helt underbar kväll och nu kom vi precis innanför dörren. Först duschade vi och fixade oss för att sedan ta taxi och äta middag på en jättefin restaurang, STK heter den. Alla tre åt steak och det var riktigt gott verkligen. Godaste jag ätit i USA hitills! Riktig köttfilé med god salad, det var längesen. Efter det tog vi taxi till ett annat ställe där vi skulle se en show ikväll som heter Michael Jackson ONE. Hade absolut inga förväntningar för jag visste ingenting om den och visste inte vad det var för något? Beställde den idag också så hann lixom inte tänka någonting. Och när vi sitter i taxin påväg till showen och pratar med den skönaste amerikanska taxichaffören så frågar vi om showen är bra och han svarar No it´s not good.. *tystnad i hela taxin* .. It´s DAAAMN good!!! Haha skrattade asmycket och han sa så mycket roliga saker och var verkligen jättehärlig. Och han hade rätt, DAMN var bra showen var. Michael Jackson är min gud efter detta! Alla borde se denna showen i las vegas, grymmaste jag sett. Synd att man inte fick ta bilder bara så jag kunde visa er, men det är klart, alla borde se den själva.
 
Nu ska vi i alla fall släcka och sova för det blir en lång dag imorgon också nere vid poolen. Inte bränt mig något idag i alla fall men det går knappt att ligga på solstolen i fem minuter innan man måste gå ner och svalka sig. Hur varmt som helst! Men jag klagar inte, för jag älskar det. Slipper kylan!

Hoppas allt är bra med er där hemma, blir så glad när ni skriver till mig och att ni gillar att läsa min blogg och följa mig och se vad jag gör. Det känns som en trygghet att ha bloggen, här kan jag skriva när jag längtar efter er och här kan jag skriva av mig med allt jag gör! jaja förlåt.. ni fattar grejen
 
Haha just det! Jag och Jennifer skulle väga oss nu när vi kom hem (jag har nämligen glömt att göra det under dessa snart tre veckor som vi varit här) och jag skojar inte, jag fick en chock när jag ställde mig på vågen. Här räknar man ju i pounds och det har jag koll på och hade kollat upp innan vad min siffra är om jag skulle väga så mycket som jag tror att jag väger, och då menar jag det jag vägde i Sverige innan jag åkte. Så jag hade ställt in mig på att få se den siffran men när jag ställer mig på vågen så visar den några siffror högre.. fick lite hjärttillstånd och sprang ut till Jennifer! Men tydligen är pounds och kg verkligen helt olika. Bara för att man gått upp en pounds betyder det inte att man gått upp ett kilo, som tur var!!! Så det kändes lite bättre. Men några hekto har jag gått upp i alla fall.. fast det kanske var efter den gudomligt goda middagen och juste glassen från ikväll.. hehe godnatt
 
 
// inte jag som tagit bilderna själv

Hej Sverige

Hej nu väntar vi på lunch, har legat i solen hela förmiddagen och badat i poolen varannan minut känns det som, man måste svalka sig hela tiden. Jag gjorde ett inlägg igårkväll om vad vi gjorde igår men internet verkar inte vilja sammarbeta med mig uppe på rummet längre så kunde inte ladda upp det tyvärr, kan nog göra det sen när vi går upp igen!

Finns inte så mycket att säga nu egentligen mer än att vi har det bra och njuter av ledigheten.

Frukost

Hej! Åt precis en sjukt stor amerikansk pannkaka till frukost. Gudomligt god! Men orkade inte ens äta halva.. känns som min mage ska sprängas. Och han som jobbade där nere kollade konstigt på mig och ba "are u sure u are ready?" och jag menar, vad tror du?? Att jag ska äta upp 3 stooora pannkakor med sirap på.. nono! Nu ska jag ner och lägga mig vid poolen med min uppsvullda mage och bränna sönder mig (antagligen) i över 40 graders värme.. wish me good luck!

Har inte hunnit lägga in någon bild från frukosten idag så ni får denna istället. Jag och Titti satt på balkongen hemma i la och åt popcorn och bara tog det lugnt. Drack vatten ur min uppätna ben and jerry också!
 

Hotell Wynn, Las Vegas

Nu ska ni få höra kära läsare till min fantastiska blogg.. nej skämt åsido. Vi har precis förflyttat oss till Las Vegas och jag är kär. Det var allt jag hade att säga. Nej men det går inte att förklara asså ni fattar inte hur mycket man bara skiner upp som en sol när vi kommer med bilen efter 3 och en halv timma genom öknen och kör in i Vegas. Och när vi ser vårt stora fina hotell mitt framför oss och kör närmre och närmre! Tog upp kameran direkt och tog kort, vi hade kommit till paradiset det kändes direkt!
 
obs! läs inte vidare om ni inte tål att jag skryter.. men är man med om detta någon gång i sitt liv så är det faktiskt okej att vara stolt.
 
 
När vi väl kommer in i hotellet vid entren för att checka in (och såklart lämnar över bilen så de som jobbar där får parkera den, ja det fungerar så här) ser allt helt sjukt fint ut. Det var växter som om det var en liten park mitt inne i hotellet och massor med affärer så som dyra väskaffärer osv inne på hotellet. Och självklart ett jättestort casino mitt i allt med folk som satt och spela överallt! Helt magiskt!
 
Och rummet bytte vi ut på plats till ett "lite finare" för att bara köra all in när vi väl är här och redan har det så fruktansvärt bra, varför inte ha det ännu bättre då? hehe. Och ja.. vad ska man säga! Jag dog nästan när de öppnade dörrarna för oss och vi fick gå in i vår tower suite som vi ska bo i dessa dagar. Lyste då upp lite mer som en sol och har nog aldrig sett något så fint hotellrum innan!! Haha och jag sa till Jennifer och Patrik såhär när vi gick runt och kollade först "jag kommer snart börja gråta för de är så fint" haha trodde inte mina ögon.. och vi alla tre var så positivt överaskade för detta var över våra förväntning, högt över!
 
Vardagsrum, massagerum, gästtoalett, stor platt tv, liten höna med bord och soffa, STORA fönster ut över vegas, en egen bar, ett stort sovrum med en kingsize bed, jättestort badrum med dusch, toalett, speglar, stolar, spa badkar, tv och det hängde nya morgonrockar tills oss. Okej, nu ska jag sluta babbla.. här får ni se bilder istället.
 
Hotellet heter Wynn och det är många kända dj:s som spelar här rätt ofta och väldigt många kändisar som väljer att bo här så ni förstår ju varför det är så fint.
 
 
Vardagsrummet, direkt när man kommer innanför dörren
 
Vårt egna massage rum, dock får vi hyra upp någon och betala om vi vill ha massage.
 
Gästtoaletten
 
I vardagsrummet, liten hörna med soffa och bord
 
Baren
 
Här är min säng mitt i vardagsrummet som de bar in och ställde där åt mig. Fin utsikt jag har va?
 
Inne i stora sovrummet
 
Badrummet
 
Vardagsrummet igen
 
Min säng, Jennifer har sin likadant på andra sidan framför det andra stora fönstret.
 
// Tre nöjda svenskar

Golden Gate

 
Lite mer bilder från när vi åkte iväg på kvällen i San Francisco för att se Golden gate. Den bron var ju ett måste att se när vi var där och jag måste säga att den var riktigt snygg asså!! Har alltid velat ta bild med den och nu har jag ju gjort det. FINNEMANG.
 
San francisco var en jättemysig liten stad men LA tycker jag mycket mer om eftersom jag är mer för storstäder och där det finns mer att göra och se. Plus att det var väääldigt kallt i San francisco jämfört med LA. Sjukt att det kan vara sån skillnad bara några timmar bort.. det tycker jag är häftigt med USA att allt är så olika här på alla platser. USA är som ett eget litet jordklot känns det som, dom har allt. Alla olika väder, allt att köpa osv!

Alcatraz

Äntligen ett snabbt och bra nätverk! Nu har vi precis kommit fram till Las Vegas och jag är helt SÅLD. Men berättar mer sen.. tänkte först visa er fler bilder från Alcatraz och sånt som jag inte hunnit pga internet!
 
Alcatraz
 
 
// Älskar att internet är SÅ SNABBT här så kommer blogga massor!! PUSS

t-mobile

Godmorgon Sverige! Äntligen har vi fixat ett amerikanskt abonnemang, t-mobile. Så vi har alltså nätverk vart vi än är och behöver inte fråga efter wi-fi överallt hehe. Så säg till mig så får ni mitt nya nummer!! Smsar fortfarande gratis med imessage från det så ni vet. Och kan ringa från viber eller skype på mobilen! 
 
Nu ska vi ut och äta, har grillat ikväll och snälla Patrik bjuder oss :) SÅ GOTT
Måste bara ta på mig varma kläder, inte varmt här på kvällarna inte! 

Första gången jag bloggar från lägenheten JUSTE NU KAN NI SKYPEA MED MIG SÅ JAG KAN GÅ RUNT OCH VISA ER I LÄGENHETEN KOM JAG PÅ NU!! haha. Internetdelningen är dock seg så kan inte ladda upp bilder.. Den blir bättre på torsdag när vi äntligen får vårat internet.
 
 

Tror jag har det för bra

Vet inte ens vad det är för dag idag? Jo måndag för att jag såg det på datorn förut men datum har jag ingen aning om. Här har man ingen koll haha! Så är det när man är på 'semester'. Man lever livet och skiter i vilken dag det är osv. Nu ligger vi vid poolen och steker, har skön sommarmusik i öronen och bara NJUTER hela tiden verkligen. Jag tar vara på varje sekund här. Imorgon åker vi till vegas och på fredag kommer vi hem igen.

Idag har vi först tvättat, städat och jag har suttit med alla mina kvitton och skrivit upp alla köp så jag ska ha någon koll på min ekonomi. Slängde sen alla kvittona och har allt nerskrivet i anteckningar. Vet ni vad? Jag grät när jag fick reda på hur mycket jag shoppat för på 2 veckor.. jag överdriver inte!!! Min hjärna har gått in i sin egna värld dessa 2 veckor och fått för sig att köpa ALLT snyggt jag sett eller något.. usch och fy på mig. Nu får jag inte shoppa på läääänge. Och nej jag tänker inte skriva här för hur mycket jag shoppat kläder för för er som undrar.

Sen har jag skypeat med min kära familj där hemma i Sverige idag också. Å vad jag längtar efter er! Fast jag vill inte hem till er, önska ni var här istället. Och ni har fått det så fint där hemma!!! Älskar er.

Nu ska jag sola, ciiiiaaaooo

Break the prison rules and you go to Alcatraz

HEJ ALLA
 
Förlåt för att det blir så dålig uppdatering här men vi hade bara internet i en dag på rummet sen stängdes det av och man skulle få köpa det i så fall. Så vi har det endast här nere vid lobbyn. Så nu sitter vi här nere. Jag sitter med min nya ljusblå mysdress från Juicy Couture som jag köpte idag. Jag älskar den, så skön!!
 
Ni vet ju att vi skulle bort från stan igår, mot havet och hamnen för att åka över och se alcatraz och sedan en sightseeing runt San Francisco och det gjorde vi minsann. Men kallt var det! Hela dagen! Så vi frös som sjutton och vi hade inte mycket kläder på oss.. det blir lätt så att man vill tro att det är varmare en vad det är hehe. Men här i San Francisco är det inte alls varmt. Bara ibland när solen är framme som idag, men inte igår! Det blåste och var molnigt så vi fick stå ut i alcatraz, men då var vi endå inne också, sen när vi kom tillbaka till hamnen gick vi och köpte oss varsin billig kofta innan vi skulle på bussen för att åka runt. Det var det värt!! Och när vi skulle på bussen så delade de ut stora vindjackor som höll värmen också, så det gick bra till slut endå.
 
Men shit the same. Alcatraz var jättehäftigt att se. Man fick ha på sig hörlurar och playa en röst som pratade och berättade om hur det var att leva i fängelset och samtidigt berättade han hela tiden vilket håll man skulle gå och i vilken cell man skulle titta i när en röst pratade. Vi fick ta massor med bilder men tyvärr kan jag inte visa er alla, som ni förstår.. tror inte ni vill se över 100 bilder på ett fängelse.
 
nätverket verkar inte vilja sammarbeta så får visa mina andra 719239893083 bilder jag faktiskt tänkt visa imorgon eller början av nästa vecka puss!

Kläder

Olivia - här är VS pyjamasen du ville att jag skulle visa! Och ja, hoppas att vi kan ses vid jul så jag får visa dig hur vi bor och så vi kan ses. Din mamma skrev ja, jättekul! Puss!
 
Här är lite annan shopping som jag inte visat eftersom internet där vi bor är så seg. Men här på hotellet i SF är det riktigt bra! Men jag fortsätter att ladda upp dom i mindre storlek för då går det ännu snabbare.

Topp från Urban.
 
Höga shorts från Urban. Framsida
 
Baksida
 
T-shirt, Abercrombie.
 

Första dagen i San Francisco

Frukosten imorse på hotellet. Riktigt gott var det!!
 
Stan.
 
Såhär är gatorna byggda, upp och ner som trappor överallt. Kan lova er att det inte var jätteskönt att gå!
 
Alcatraz på håll. Dit ska vi imorgon men vi ville se det på håll nu innan också.
 
Alcatraz i bakgrunden.
 
Haha söt bil!
 
Världens godaste!! Fast denna gången köpte vi inget..
 
Mmmmmm! Aldrig sett så stora jordgubbar.. vi köpte inte några här men har ätit jordgubbar andra dagar och här i usa är dom gudomliga!!
 
Det där lockade mig inte alls..
 
Shark attack reports visade de på en tavla där vi skulle äta lunch.
 
Golden gate bron på håll.
 
Alla dessa backar..
 
Utsikt över SF.
 
Lombard street.
 
Idag har vi gått och gått och gått i San Francisco för att se så mycket som möjligt. Vi bor ju inne i stan vid alla butiker osv men vi gick bort mot havet där de var väldigt mycket restauranger och överallt kunde man äta fisk och alla slags skaldjur. Gick där och kollade och såg även Alcatraz och Golden gate bron på håll som vi tänkt se närmre imorgon eller på lördag.
 
Visst är det bra att gå runt och se saker? Men i sf är det verkligen omöjligt att inte bli trött i benen.. deras gator är ju som trappor verkligen.. ja ni ser ju på bilderna. Och dom är inte korta heller, det tar ju typ 5 min att gå upp för varje backe och när man väl kommit upp så är det en till och en till.. men till slut är "trapporna" neråt istället. Vi tänkte ta de roliga spårvagnarna tillbaka hem men de var proppfullt med människor så vi fick gå istället. Men motion får vi!! :)

Efter allt gående så gick vi tillbaka till hotellet och tog en power nap i någon timma och sen gick vi i stan. Patrik shoppade lite till Vegas och sen åt vi middag ute.
 
Haha måste verkligen berätta en rolig sak som Jennifer också skrev om i sin blogg!! Vi var SÅ sugna på något efter maten som vi kunde ta upp på hotell rummet. Så när vi går i lobbyn typ på hotellet sitter det en man runt ett bord med massor av goda saker mini cupcakes, fruktsalad osv så vi blir superglada och står länge och tänker på vad vi ska ta för något och sen tänker "eller haha va undra om vi ens får köpa?" så jag frågar honom ungefär "uuh.. can we buy?" och han ba "No it´s for the organisation" asså.. HAHA dog av skratt och jag skämdes så mycket som stått där och kollat och sen är de inte ens till för oss gäster!!! Han får ju säga det dåååå så man inte står där och dregglar över allt gott och sen försvinner iväg utan något och skäms som aldrig förr.. hahahaha.
 
Nä nu ska vi kolla film och sen sova! Imorgon ska vi ut på Alcatraz och förhoppningsvis se golden gate bron på nära håll istället.
 

Breakfast

I San Francisco nu och har precis ätit frukost på hotellet, som dessutom kostar pengar. Här i usa får man nämligen oftast betala för frukosten på morgonen medan vi är vana vid att den ingår. Men så är det här :)

Igår gick vi runt och kolla i affärer (jag köpte en pyjamas på VS) och åt lunch på cheesecake factory. Sen åt jag och Jennifer varsin ben & jerry till middag hehe. Kände oss som två prinsessor i vår stora säng med utsikten ut mot de höga husen (new york känsla) och hyrde filmen now you see me på tvn som var jättebra, medan vi satt och åt världens godaste glass!

Ciao.

Här vill jag vara

Passar på att blogga nu när jag endå har jättebra nätverk. Ska sova snaaart promise.

Ville bara säga att jag har det verkligen hur bra som helst. Många skriver till mig att det verkligen ser ut som att vi bor jättefint och lever hur bra som helst här och jag kan verkligen inte säga nej till det för jag kan inte själv förstå hur bra vi har det. Jag kunde inte föreställa mig en sån här bra resa och tillsammans med så bra tjejer och självklart du Patrik!!:)

Det finns få stunder i livet som man verkligen känner 'fan vad jag älskar livet' eller 'jag är SÅ lycklig'. Och en av dom stunderna när jag känner så är när (nu får ni försöka se er de framför er i huvudet hehe) .. när vi åker genom LAs gator med caben, taket nere såklart, har massor med palmer längs gatorna och stora plansher med reklam som är typiskt usa. Hög musik i bilen och håret blåser och vi sitter och sjunger med till låtarna och folk stirrar, och bara åker igenom la och ser alla grymma butiker som lockar en att vilja shoppa upp alla sina pengar och alla mysiga restauranger! Det är verkligen något som får mig att känna mig lycklig och tänka 'här vill jag vara'.

Jag lovar er, jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få vara med om detta för ett halvår sen. Det här är verkligen det bästa jag varit med om även om man saknar vissa personer där hemma. Men er träffar jag sedan, nu är jag här, i nuet och bara har det SÅ BRA!

Måste bara visa

Såhär ser det ut efter en hel dag utan wifi och när vi kommer hem. Alla går in i sin egna värld!

Och izza om du läser detta (såg din kommentar) Vad roligt att du tycker om bloggen och hoppas att allt är bra med dig!! Du får ta och komma hit och shoppa med mig istället haha :D puss på dig!

Highway one

Nu har vi stannat i en liten by/stad för att övernatta på ett hotell och fortsätta till San Fransisco imorgon. Är nämligen påväg dit för att stanna resten av veckan men det tar flera timmar att åka.

Har åkt längs highway one hit och det var hur fint som helst. Man åker längs bergen och havet genom kalifornien precis i kanten men den är så krokig så det tar längre tid att åka, men de var de värt det. Har ungefär 2 timmar kvar att åka imorgon innan vi är framme.

Nu har vi precis ätit middag ute och ska sova! Har jätteont i huvudet och är så seg efter flera timmar i bilen så kommer somna direkt. Natti

Long day

skulle lagt upp detta igår men internet stängde av..
 
Idag har vi hunnit med en hel del. Imorse var jag och Jennifer på plats i skolan 8.00 för att ha Group Counseling. Vi lyssnade på en tant som snackade i en timma och jag var såååå trött och orkade verkligen inte lyssna men var ju tvungen.. visste i princip allting hon sa redan menmen. Nu är vi klara med allt innan skolan börjar i alla fall! Jag valde mina units och gjorde mitt egna schema men står fortfarande i kö till två stycken. Vi fyllde även i något papper osv. Kan visa mitt schema när jag vet att det är 100% färdigt. Försökte göra det så bra som möjligt men att sätta ihop sitt egna schema är inte det lättaste.. speciellt inte när de tider man vill ha redan är fulla.
 
Klockan 12 var vi klara och sedan dess har vi (jag, Jennifer och Patrik) varit iväg lite överallt och ingenstans. Var först på 3rd street och åt lunch på Barney´s hehe vårt favvo ställe. Sen gick vi den gatan och jag shoppade en del på Urban Outleeters och köpte en bikini på Victoria´s secret nu innan vi åker till San F. och Vegas :))))
 
Efter 3rd street tog vi en promenad ner till stranden i santa monica och kollade, hur fint som helst och stranden är BIG BIG BIG. Har nog aldrig sett en sån bred och lång strand! Sen åkte vi till Beverly Hills för att kika på de lyxiga husen men vi hittade inte till det bästa stället, men där vi åkte var det endå sjuka hus. Man kan ju bara tänka sig vilka som bor där.. många hus kunde man inte ens se för att de va täckta med höga buskar och stora galler och grindar. Och de flesta husen ligger uppe på berget där hollywood skylten finns! 

Sen åkte vi till Walk of fame för att kolla på stjärnorna i marken och gå på den gatan men hela gatan var jättetrång och nästan helt avstängd just när vi var där idag så vi fick trängas en del. Det var nämligen premiären på en ny film Planes som är en barnfilm. Istället för filmen bilar "cars" så har de gjort en likadan fast med flygplan så de hade lagt ut en lång röd mata längs vägen och det var fullt med högljuda fotografer och människor som tog kort på kändisarna (antagligen de som spelar rösterna i filmen) Men vi såg endå en del. Och såklart kunde jag inte hålla mig.. så jag gick in och köpte ett par JÄTTEsnygga klackskor förlåt mamma, pappa men jag var tvungen för de var sååå snygga och jag fick ju aldrig med mig ett par hit.. övervikt ni vet! Så nu äger jag ett par som jag ska ha på mig när vi går i Las Vegas såklart! Där kan man inte se ut hur som helst :)

Så det var vår dag. Just nu sitter vi 4 tjejer på rad inne på erewhon med våra mac datorer och håller på med internet. Man blir besatt av internet när man väl får det här eftersom vi inte har det överallt! Juste, vi var förbi T-mobile förut också och fixade så jag och Jennifer ska ha abonnemang hos dom. Så snart ändrar jag till Amerikanskt nummer istället och kommer kunna ringa/smsa och surfa hur mycket jag vill här i USA till amerikanska nummer. Dock kostar det mycket att smsa/ringa hem till Sverige men inte om man har imessage! perfekt!
____________

Tröja jag köpte på Urban idag. Slapp magtröja typ.

Bikinin från Victoria´s secret. Love!

Skorna!!

Shorts från Urban.

Crop top som jag köpte i förrgår. Från Abercrombie & Fitch!

Går för långsamt att ladda upp så kan inte visa allt jag köpt.
GODNATT

Universal studios Hollywood

 
Liten sockervadd..
 
Titti, jag, Jennifer, Linnea
 
Studio Tour
Det är dessa bilar som är med i de olika filmerna när de spelar in.
 
Man fick se hur det spelar in översvämning i film
 
Oliver lillen titta vad jag hitta! Vattenlandet som du sprang runt i fast i Florida
Föresten, jag saknar dig massor. Hoppas det går bra med kryckorna mitt lilla hjärta
 
Idag var jag och Jennifer på seminarium på morgonen till 11.20. Kändes ganska onödigt för man visste redan all information men var väl endå bra att vi var där. Vi fick i alla fall delas in i grupper och gå en rundtur runt skolan så det var ju bra.. fick se i princip allting men känner redan nu att jag aldrig kommer hitta allt, skolan är så stor!!
 
Efter seminariet kom Patrik, Titti och Linnea med caben och hämtade upp oss så åkte vi till Universal Studios Hollywood och var där resten av dagen. Jag älskar universal och har varit på det innan i Florida. Det är så häftigt att se vart och hur filmer spelas in osv. Och mamma (och familjen) vet ni vad??? Jag åkte mumien, den som vi älskade!! Den åkte bakått men det var ingen eld denna gången.. men grym är den endå!!
 
Så efter många timmars gående inne på US så var jag helt SLUT i mina fötter och hela kroppen men speciellt min rygg. Förstår inte vad det är med mig och min rygg, men jag får så fruktansvärt ont när jag står upp länge!! Och som jag sa till Titti, I promise, jag kommer ha puckel rygg när jag är gammal..HAHA min rygg är så svag!
 
Och vet ni vad jag hunnit med mer idag?? Jag har valt mina första units på skolans hemsida. Inatt klockan 4 släpptes massor med kurser men jag orkade inte gå upp inatt igen så jag skippade det. Satte mig nu istället och kollade vilka som fanns kvar. Jag valde Media 1 som jag ska gå tillsammans med Titti och en cheerleading kurs!! I´m sooooo happy!!! Kunde inte sitta still av glädje när Linnea hittade den till mig och jag såg att jag kunde välja den. Så mina kära vänner, jag ska alltså gå i ett skollag :)))))))))))

Just det, en sak till. Om ni vill få kontakt på mig!
Skype: fannypetric
Instagram: fannypetric
Vine: fannypetric
Facebook: Fanny Petric
Viber: mitt telenummer
 
Ja ni kan nästan hitta mig var som helst med mitt namn bara. Lägger upp bilder lite var som. Ha det bäst!
PUSS

Westfield

Vi hängde på shoppingcentret westfield hela förmiddagen igår, efter att vi legat vid poolen hela morgonen. Såhär bra hade vi det! Shoppade och åt frozen youghurt vilket var supergott och jag har alltid velat testa det.
 
Shopping!!
 
Frozen Yoghurt
 
Fullpackat från VS och Zara
 
Nu ska det skrubbas och solas för min del..
 
Tröja och halsband från Zara 65dollar
 
VS Tjock-tröja
 
VS Body lotion och spray
 
VS underkläder
 
Fick med denna väskan från VS gratis för att vi handlade för över 100dollar
 
Sen blev det tacos till middag! Så sjukt gott var det
 

Svar till er

Från: Filippa
När allt är klart i lägenheten så kan ni filma så det blir en liten rundtur hehe. Saknar er!!!! <3

Svar: Ja självklart kan vi göra det Flippisen!! Förstår att ni vill se hur vi bor och hur det kommer se ut när allt är klart. Jag saknar dig med! Hoppas allt löser sig med cheeren och att du kommer trivas :) puss
 
Från: Anonym
Hej, du skriver jättebra och detaljerat!! Skulle du kunna berätta lite hur ni har råd med allting och hur ni hittade eran lägenhet? Jag funderar själv på att åka men det är så sjukt dyrt..

Svar: Tack så mycket!! Jag lånar ju som sagt pengar av CSN för att jag ska studera här i la. Dock får jag inte mina pengar förens den 5 augusti, alltså har jag fått låna pengar av mina föräldrar så jag kan leva dessa första veckorna utan CSN pengarna. Man måste vara beredd på att allt kostar hela tiden. Så att jobba ett år och spara pengar innan man åker rekommenderar jag, om du inte har föräldrar som betalar åt dig. Jag hann ju inte jobba innan jag åkte, jag tog precis studenten. Så jag lånar av mina snälla föräldrar och av CSN som jag sedan kommer att betala tillbaka. Lägenhet började vi leta redan i Sverige, vi kollade på olika hemsidor och broadcast fastnade vi för men även park la brea. Men när vi var på visningen här i broadcast den 27 juli fastnade vi direkt och alla 5 ville ha den utan att ens gå på någon annan visning! Vi har precis flyttat in och än så länge är vi supernöjda.
 
Jag tycker verkligen att du ska åka!! Tänk bara på att det kostar en hel del med ansökningarna och alla papper, resan till stockholm för att skaffa visum osv. Det är sånt man inte tänker på när man ansöker! (jag hade ingen aning och plötsligt var det massa att betala hit och dit)
 
 
Men glöm inte! DET ÄR SÅ VÄRT DET! Jag älskar detta livet och jag har inte någon alls hemlängtan, det är tvärtom jag har ÅNGEST för att jag bara ska vara här ett år. Vill inte tänka på att jag ska hem till tråkiga Sverige igen.. :(
 
 

Första träningspasset

 
Godmorgon! Vaknade och åt jättegod frukost och gick sen till gymmet och gymmade i en timma. Jag har egentligen aldrig gått in för träning på riktigt (förutom när jag gick i cheerleading) så nu har jag bestämt mig för att träna ordentligt när jag har tillgång till det varje dag här på komplexet!
 
Det blev 30 min springa på bandet och sedan 30 min styrka - ben, armar, rygg, mage

Känner mig allt lite duktig, nu ska jag snart gå till lägenheten och duscha sen får vi se vad vi hittar på idag. Jag har lust att gå till the Grove och shoppa.. hehe

Vår adress

God morgon Sverige och God natt Usa! Tänkte om ni ville veta adressen hit om någon snäll själ skulle vilja skicka något till mig här i usa hehe. Kanske svenskt godis (dom har inte marabou eller något sånt här buhuu) eller så kan ni ju skriva ett brev till mig, skulle bli sååå glad om jag fick det och lovar att svara på det!! Haha. I don’t know men skulle bli jätteglad om ni vill skicka något! Och mamma, det vore snällt om du kan skicka hit den andra tandställningen.

Såg att ni ville att jag skulle lägga upp mer bilder på lägenheten men det är inte så mycket att se just nu. Jag tänkte att jag lägger upp fler bilder på hela lägenheten när alla möbler är på plats så är det roligare att se! Om ni vill se hur den ser ut annars så kan ni gå in på broadcast hemsida som är http://www.broadcastcenterapts.com

Vi har en 2baths and 2bedrooms lägenhet om ni vill se hur den ser ut.

 

Vår adress:

7660 Beverly Boulevard, Los Angeles, CA 90036 
Apt no. 114
 
 
 
 
 

 

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus