Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

HELG - AGAIN!

HAPPY DAAY! Det är Onsdag och det betyder helg. Nu är iförsig klockan snart halv åtta på kvällen så min helg har redan börjat för några timmar sedan men ändå. Direkt efter skolan betalade jag in hyran sedan jag har duschat, kollat på paradise hotel, ätit mat och sådär. Har en liten plan tillsammans med Jennifer för imorgon också som ni får veta mer om då! Det är ju thanksgiving imorgon så alla är lediga och även på fredag, så det blir en långhelg.

GLAAAAD
 
Det blir nog en hel del mat imorgon vilket nästan denna dag går ut på - att äta! Turkey är ju ett "måste" här och min gymlärare frågade i vilken stat som man äter mest turkey i och vart turkeyn kommer ifrån och rätt svar på båda frågorna var - KALIFORNIEN! Så här äter vi mycket turkey vet ni :) Har faktiskt redan tjuvstartat lite med att smaka på det inne i mataffären i förrgår. Hon berättade även hur mycket i pounds dom äter här bara på denna dagen och jag kommer inte ihåg hur mycket men det var megamycket alltså.

Och min gymlärare är så skön, älskar henne! Hon sa till mig såhär idag när vi precis kommit ut till track field för att springa i trapporna på läktaren och även runt planen.. (Ja det var sjukt fint väder och varmt idag, säkert 25 grader)

"Fanny.."
"Yeah?"
"Is it snow in Sweden right now?"
"No, but almost.."
"Ok, you have to do something."
"Ok?"
"Take a picture now and send it home to your family in Sweden and say 'Hey, how are you in Sweden? Is it winter? Haha.. It's November and winter here too"

Hehe vissa är nog stolta över att de slipper minusgrader och snö kan man säga. Jag också. Tyvärr tog jag ingen bild ute idag men herregud vad glad jag är att vi får sommar här emellanåt trots att det är November.

Paket från Sverige

Äntligen!! Tack mamma för att du skickade hit mina skor som stog hemma och skräpade. Här kommer de i alla fall komma till användning vill jag lova! Som jag väntat på mina älsklingar. Nu blir jag ännu mer taggad på att gå ut och dansa haha.

FRÅGESTUND

Hej tänkte faktiskt köra en ny frågestund för jag vet att många fortfarande undrar saker och då förstår jag direkt att ni inte riktigt greppat allting hur det går till om man vill plugga utomlands! Inte så konstigt ändå! Så nu får ni chansen att fråga allt igen. Ni kanske undrar med kostnader (ska försöka svara så utförligt jag kan), boendet, skolan, utelivet, hur det är att vara ifrån familj osv osv. Fråga vad ni vill helt enkelt så lovar jag att svara så tydligt som möjligt på alla frågor så ni slipper fråga mig en och en på fb haha!
 
Det är hur många som helst som skrivit till mig att ni vill göra denna resan och kollat på det osv! Haha nästa år kommer hela Sverige vara här känns det som ;) 
 
SÅ FRÅGA NU ALLT NI UNDRAR!

GODNATT

Godkväll LA! Nu är jag riktigt glad. Min engelska är inställd imorgon, fick ett mail av min lärare idag. Den som är tre timmar ni vet från 07.45-10.50! Så jag börjar 12.30 istället vilket betyder låååång sovmorgon.
 
Efter den dans lektionen slutar jag. Sen är det bara onsdag kvar! Och då sa min cheerlärare till mig nyss när jag var där att lektionen är inställd på onsdag kväll. HAPPY MOMENT
 
Det betyder att jag bara har en danslektion imorgon och sen en engelska och en dans lektion på onsdag sen är det helg igen. Det är ju thanksgiving på torsdag så alla är lediga tors, fre.
 
Bara 10 skoldagar kvar nu innan lov!! Håll ut.. 
Det jobbiga är inte att sitta på lektionerna för jag vet att jag har det jätteslappt jämfört med vad ni har i Sverige. Det jobbiga är att ta sig till och från skolan varje dag. Jag vill ha lov och bara kunna göra roliga saker nu!
Vill ha värme igen så man kan ligga i poolen och sola! Så för ni som tror att vi har sommar här fortfarande, det har vi inte! Dock är det ibland runt 20 grader mitt på dagen men på morgonen och kvällarna/nätterna är det precis under 10 grader ungefär. 
 
Blev också väldigt glad i helgen när Linnea sa att vi börjar nästa termin 17 februari så vi kollade upp det och såg att vi började 18 februari!! Det betyder att vi har lov från 18december-18februari, ja typ som ett sommarlov :)

LURE

 
 
Igår bestämde vi oss för att gå ut! Nelly skulle spela på Lure om ni vet vem han är? Han som till exempel sjunger låten "Just a Dream"! Tog först en taxi till ett ställe där vi skulle förkröka hemma hos en. Han bodde i ett jättefint komplex tror jag det var, de hade pool och så för de som bor där i alla fall. Sen gick vi till nattklubben och gick all in

LA Fitness

Jag och Jennifer fixade i ordning oss och gick iväg med hennes kamera och allt enda bort till Wilshire, till gymmet LA Fitness för att hon hade en uppgift att ta kort på någon som visar passion i det han gör. Så vi fick tag i Sean här som gymmade haha så snäll var han och försökte verkligen modella. Men bra blev det i alla fall! Jag fick hålla upp Jennifers reflecktor medan hon tog bilderna såklart. Påvägen hem köpte jag med mig lite lunch och nu är vi hemma och har planerat lite för vår framtid hehe. Ska dra oss bort till Worldmarket för att köpa något gott nu. See yaaa guys!!

Jennifers bild. Jag hade lätt velat gymma här men nu har vi ju turen som har ett eget gym på komplexet!

The Hunger Games

Det blev lite strul igår när vi skulle på bio. Den skulle ju börja 8 pm men när vi kommer in till salongen så sitter de ett par på våra platser så dom flyttar ett snäpp bort. Sedan kommer en kvinna som säger att hon har Jennifers plats haha! Och jag satt ju såklart där och tjata emot och gav mig verkligen inte men gubben sa "but we bought this tickets on Monday, so that´s our seats!!" och var jättebestämd men jag sa att det spelar ingen roll för vi har också dessa platser, det är ju inte vårt fel.

Tillslut såg Jennifer att det stod torsdag på våra biljetter (det var ju fredag igår) så hon försökte dra iväg mig men jag vägrade ge mig. Så viskade hon det till mig så smög vi iväg haha tur att inte gubben såg att det stod torsdag på våra biljetter, då hade jag skämt ihjäl. Så vi fick följa med en som jobbade ut och fick nya platser fast på en senare föreställning som började 11pm istället.

Så vi gick runt lite i Nordstrom och tittade på saker, och tog kort vid granen innan vi gick hem igen och spelade kort med Titti.
 
Sen gick vi tillbaka igen innan bion började! Och gud vad bra den var. Ni måste se den! Slutet var dock lite komplicerat men det kommer ju en trea. Haha jag och Jennifer gick och diskuterade filmen hela vägen hem sen om hur de menade med slutet osv. Nu längtar jag till trean kommer ut!!

Crosstrainer

Kom precis hem från gymmet. Legat hemma hela morgonen och dagen i min sköna säng och bara rört mig till köket för frukost imorse och gjorde popcorn senare för jag var så sugen på salt! Jag älskar salt för er som inte vet det. Så kände jag mig lite för slapp och äcklig så rörde mig bort till gymmet! Nu har jag precis tagit en dusch och ska fixa mig lite medan jag väntar på thaimaten som Tittis mamma lagar, mmm ska bli så gott är jättehungrig! Och efteråt blir det Hungergames!
 
Tog lite bilder för att visa er hur det ser ut utanför gymmet.
Ser ni uppe på berget det vita? Det är Hollywood skylten. Man ser den tydligare i verkligheten, i mobilen ser den mindre ut och längre bort. Hehe tänker alltid när jag ser den härifrån, tänk att jag var där uppe precis bakom den för ett tag sedan! :)
 
Körde crosstrainer 30min! Och nej jag körde inte på lever 15 hela tiden, gör alltid det i slutet bara. Kör annars på level 10-12.
 
 
Hehe TV har dom också!
 
Hann köra lite styrka också sedan skulle vi hem för Titti och dom kom för att laga maten! Idag ska jag äta mig mätt som en gris!!!

BIOPREMIÄR - CATCHING FIRE

Idag ska Tittis mamma komma hit och laga thaimat till oss. Åh vad jag längtar! Det är en av mina favoritmaträtter. Var nära på att gå ner och köpa det igår på thairestaurangen för att jag inte orkade laga mat och jag var så hungrig men jag höll mig för att spara de pengarna, och tänkte att jag ska ju ändå äta det idag.

Och igår gick jag och Jennifer och köpte biobiljetter till andra filmen av THE HUNGER GAMES. Det är premiär idag så det ska bli sjukt roligt att se den. Längtat som en dåre på att denna ska komma ut, har nog sett första filmen tre eller fyra gånger. Så ja jag har höga förväntningar på denna! Åtta ikväll börjar den och är ungefär 2h och 30min.

Min gamla blogg

Herregud vad roligt! Jag hittade mina gamla blogg och har kollat igenom lite snabbt. Såg att jag skrivit detta inlägget den 18 April detta året och kolla bara hur mycket jag skriver om drömmar i framtiden och resa och flytta till USA. Och vad gör jag nu? Jo jag sitter här i min egna säng i min lägenhet i Hollywood, LA och är nog världens lyckligaste människa som får uppleva detta! Något jag alltid drömt om och i våras trodde jag ALDRIG att jag tillslut skulle hamna här. Snacka om vad saker förändras på bara några månader!

Detta är från mitt inlägg i förra bloggen jag hade..

1. Jag älskar kläder.
2. Jag älskar hundar.
3. Jag är jättetrött på skolan och då menar jag JÄTTE.
4. Jag drömmer alltid om vad jag vill göra i framtiden och vad jag vill vara med om, även om jag inte alltid tror att det kommer bli verkligt.
5. Min tatuering får mig att vilja göra allt jag drömmer om.
6. Jag funkar oftast med alla människor, lätt att anpassa mig till vem jag umgås med.
7. Jag är dålig på att ta tag i saker.
8. Min familj är det absolut viktigaste i mitt liv.
9. Jag kan prata om allt med min mamma - allt.
10. Jag vill flytta till usa, åtminstone några månader och lära mig flytande engelska och uppleva livet där (ja, jag är avundsjuk på dig Natta)
11. Jag är väldigt djup och tänker mycket, ibland alldeles för mycket.
12. Oftast tycker jag bättre om att umgås med killarkompisar, man kommer bättre överrens med killar. Kanske har det blivit så för att jag har två bröder? 
13. Jag och min pojkvän har sammanlagt varit tillsammans i snart 28 månader.
14. Jag älskar musik, det får en att tänka på gamla minnen osv.
15. Resa kan vara det bästa som finns.
16. Jag längtar till balen och studenten mer än något annat just nu.
17. Jag är rädd för döden.
18. Jag har nog bytt hårfärg mellan ljust och mörkt minst 10 gånger.
19. Jag vet inte ens varför jag gör denna lista...
20. Jag älskar glass!! Åt Ben & Jerry förut, hehe.
 
Haha så det kan gå! :)

Nystädat och möblerat

Såhär ser vårt rum ut nu! Tagit isär sängarna men rummet blev mycket större nu även om det känns tråkigt att sova ensam!

Min säng, nytvättat och resten av tvätten ligger i påsen.


Min byrå och Jennifers klädhängare


Jennifers sida av rummet

Skrivbordet står kvar som innan. 
 
Alltid skönt med lite nytt och fräscht i rummet. Har rensat hela mitt övre skåp i byrån också där alla mina skolsaker och onödiga papper och saker låg. Och så stod vi länge i köket och städade.

Ni skulle se spisen innan.. den var helt oljig och massa matrester runt om och som fastnat. Det var nog det äckligaste jag varit med om men jag tog bara tag i det och gjorde rent! Se så fint det blev efteråt. Tog ingen före bild för då hade ni nog kräckts. Japp, nästa gång är det verkligen inte min tur i alla fall att städa den äckliga spisen kan jag säga!


Och här har Jennifer gjort fint och rent!

HELT SLUT

Vet ni vad jag och Jennifer gjort denna lediga kväll? Städat, tvättat, bädat rent sängarna, möblerat om rummet och allt vad vi gjort hela kvällen istället för att gå ut och festa som vi tänkte från början.

Vi är helt slut nu och det ska bli så skönt att vakna upp imorgon när det är fräscht igen!! Är så stolt över oss nu och kan somna gott. Fan vad vi är bra!! Det är sådana här stunder jag hade velat att min familj såg mig så de kunde vara stolta hehe.
 
 
Godnatt Sverige 
Nu ska jag somna, nyduschad i min nybäddade säng i ett nymöblerat rum. Visar bilder imorgon

Regn i LA

Idag regnar det i LA vilket är väldigt ovanligt. Förra gången det regnade så låg jag hemma jättesjuk.

Det är faktiskt mysigt när det regnar men inte när man ska gå upp tidigt och gå ut i detta tidigt på morgonen utan parraply. Men efter denna dag är det helg igen och då har jag bara lust att mysa ner mig i sängen och på fredag är det premiär på nya hunger games filmen, så får hoppas att det finns kvar biobiljetter! Som jag längtat till tvåan ska komma ut!!

Ny design

 
Såhär ser min nya design ut med headern och allt! Sett att om man kollar min blogg genom mobilen på appen "BLOGKEEN" så ser man inte bilderna i headern. Förstår inte varför och vet inte hur jag ska lösa det men såhär ska det se ut i alla fall. Nytt igen.. jo tack jag vet.

KOST OCH TRÄNING

Hejdär! Vet att jag uppdaterar sämre nu men jag vet inte vad ni vill läsa om för det händer inte så mycket i mitt liv just nu.

Jag går i skolan,
tränar,
pluggar och.. 
tar det lugnt på helgerna...

Mer intressant blir det inte! Jag trivs superbra med livet här och njuter av varje sekund. Känner ingen press just nu över att hitta på massa saker eller festa och gå ut och träffa folk just nu. Jag vill bara ta det lugnt och börja få lite julstämning. Det är ju trots allt julafton om drygt en månad! Vill att veckorna ska gå snabbt nu och att skolan ska flyta på så jag kan få mitt efterlängtade jullov.
 
Så! Träningen är en stor del just nu. Jag går inte ofta till gymmet här på komplexet, nästan aldrig faktiskt men jag tränar stenhårt på gymmet i skolan som jag har två ggr i veckan i en timma ungefär. Sedan har jag dansen två ggr i veckan som börjat bli väldigt effektivt nu så det känns bra! Är helt andfådd och svettig när jag går därifrån nu för tiden.
 
Så min fråga till er som läser min tråkiga blogg just nu! Vill ni läsa om min träning? Känns inte riktigt som det är det jag ska skriva om, utan mer om USA och livet här, men träningen/kosten tar upp mycket av livet just nu och självklart kommer jag skriva om livet här också. Jag berättar ju alltid när jag hittar på någonting annorlunda här och det är framför allt därför jag har bloggen, för att kunna gå tillbaka i framtiden och påminnas av året här.
 
Jättesnällt om ni vill svara på min fråga! :) Vill ni att jag skriver om hur det går för mig med hälsan? Skriver ni inte något till mig så utgår jag ifrån att ni inte vill såklart! Mitt mål är alltså inte att gå ner i vikt. Utan mitt mål är att bygga muskler och bli riktigt vältränad och hälsosam när det gäller mat.
 
Tar bilder ibland för att se om jag faktiskt kan utvecklas.
 
Helt ärligt så har jag nog aldrig försökt gå in för det på riktigt. Jag har alltid varit den tjejen som gärna proppar i mig allt jag ser och alltid tänkt "men det gör ingenting.. det är bara en kaka eller en marabou, jag blir inte tjock av det" eller tänkt "eh! vad spelar det för roll om jag blir fet? lever bara en gång hehe" och haha vet ni vad? I skolan så kunde det gå en hel dag då jag bara tänkte på vad jag skulle gå och äta när jag kom hem eller vad jag skulle baka. Hade vi inget hemma kunde jag ta bilen till MAXI för att köpa något gott bara för mitt sug var fruktansvärt och det är det fortfarande men det gäller att kämpa! Jag vill också klara av att leva sunt.. som många andra tjejer vill, och killar såklart.. och jag älskar att inspirera, SÅ gör jag som! Bestäm er bara! Och ta en choklad bit ibland, det gör jag också :):) 
 
P.S Ett stort plus är att jag flyttat hemifrån nu och köper min egna mat. Hemma i lilla Sverige i min lilla familj är vi allt gottegrisar allihopa så det är definitivt inte lätt att hålla sig ifrån allt sött då.. Men här kan jag bestämma själv och med exempelvis Jennifer som jag bor med som är riktigt duktig på träning och äta bra mat så blir det mycket lättare! Det gäller att pusha varandra!

Lite pause från plugget

Igår hade vi en jättemysig hemmakväll! Satte på oss bikini och hoppade i jacuzzin och poolen en stund sedan gick vi och bastade som var riktigt skönt tills jag inte pallade mer. Sen tog jag en varmdusch och så spelade vi kort hela kvällen och åt gott! Gick GRYMT för mig i början men sedan bara sämre.. så jag förlorade såklart och fick ta mitt egna straff! Att äta flytande smör, dock behövde jag bara ta ett sprut i munnen men fy det räckte haha! Jennifer har film på det på sin blogg. Usch ska aldrig mer förlora!

Bild från weheartit
 
 
Idag har jag pluggat heeeela dagen förutom ätit. Prov imorgon och jag orkar verkligen inte det. Vill bara ha lov nu. Är så trött på plugget så pausade med lite photo booth bilder och bloggande. Hoppas ni hade en bättre söndag än mig och en bra start på veckan! Puss
 

LA PIAZZA & TOPSHOP

Hade en jättemysig kväll med Jennifer och Linnea igår. Vi gick ut och åt på la piazza och jag åt pasta carbonara som jag ätit där innan, såå god! Efter middagen gick vi upp på taket vid parkeringen så man kunde se utsikten på hela the Grove. Och efter det gick vi och kollade runt i lite affärer men jag kunde inte lämna TOPSHOP utan att få med mig denna fina pälskragen. Så länge som jag velat ha en sån, har t om tänkt fråga mamma om hon kan köpa en i Sverige och skicka hit men nu hittade jag ju en själv som jag är jättenöjd med.
 
Så denna ska jag bo i hela vintern här!
 
Ha en fin lördag!

En vanlig fredag

Lite skype samtal med Kumayl idag. Haha jag hade inget att göra så gick runt och tog lite kort nyss medan Jennifer skypade med honom!
 
Och såhär ser vädret ut idag. Molnigt och inte alls så fint som de varit de två senaste dagarna, men då har jag inte sovit bort en sommardag i alla fall! Lite soligt är det men inte alls poolväder. 19 grader!
 
Nu har jag tänkt att plugga faktiskt så jag slipper göra allt i sista sekund i helgen. Och äta upp min thaimat från igår! HALLÅ juste! Vet ni vem Linnea såg igår på erewhon?? Charlie Hunnam från serien Sons of Anarchy för er som tittar på det!
 
 

150 kalorier i en glass

Godmorgon! Jag vaknade faktiskt halv två på dagen idag. Vet ni varför? Jag satt uppe hela natten och kollade på ett program medan alla andra sov. Var jättepigg och kunde inte gå och lägga mig och tänkte att det är ju ändå helg så jag kan lika gärna vara vaken då om jag inte är trött. Så jag somnade klockan fem.
 
Igår efter skolan mötte jag Jennifer och Jasmin vid the Grove så satt vi där en stund och pratade om allt. Sen gick vi hem och somnade i ungefär en timma och efter det gick vi och bastade! Så himla skönt var det och efteråt badade vi i jacuzzin vilket också var kanoners. Sen vart jag väääldigt hungrig eftersom jag inte ätit någon middag och bara en jättegod smoothie som jag gjorde själv till lunch så vi gick ner till thai restaurangen där jag beställde hem mat. ÅÅ vad jag älskar thaimat!!
 
 
Och när vi kom hem och jag ätit så åkte jag och Titti med hennes syster och kompisar till whoole foods och köpte glass. Titti har ju fått kuponger från B&J för att få gå och hämta ut två B&J efter att hon (och även jag) för ett tag sen mailade dom om att det blivit något fel på deras glass det senaste. Men lucky her så har bara hon fått kuponger hemskickade och inte jag!! Men jag köpte ändå glass men fick bli den nyttiga. Tror inte jag visat er den glassen än med 150 kalorier? Där är den på bilden i alla fall med chokladsmak, men jag menar.. en nyttig glass, snacka om att hitta heaven.
 
 
Ja mina naglar ser för j*vliga ut just nu men jag vet inte vad jag ska göra, för dom sitter fortfarande stenhårt fast men jag klipper bort dom emellanåt så jag bara väntar på att de ska växa bort nu. Så kommer jag säkert göra nya om ett tag igen för jag älskar att känna mig fräsch med fransk manikyr!

TORSDAG


Varning för svettig bild, påväg hem efter dansträningen
 
Helg igen!! Är så glad för det. Nu är det bara 4 veckor kvar innan det är ett långt jullov!
Hade engelska och dans i skolan idag som vanligt. Skulle lämnat in mina två texter om dansuppvisningen idag men jag har ju inte skrivit ut dom än.. asbolut inte hunnit så jag sa det till min lärare och hon svarade;
"Okey, but you can't get an A if you do not submit your papers in time" Och ja det är rätt, men ni som inte vet vem hon är - världens bittraste människa och ni ska bara höra vad hon säger om någon dansar "fel".

Men i vilket fall som helst, det enda jag kunde tänka på när jag gick därifrån var "ahopp.. så jag kan alltså få A i denna kursen? HAHAH WHAT?" trodde jag aldrig.. Men nu rök väl det. Får väl lämna in mina papper på tisdag istället och få ett B eller C istället. MEN VAD GÖR DET OM HUNDRA ÅÅÅR FÖR JA ÄR GLAD ÄNDÅÅÅ. BYEBYE NU SKA JAG NJUTA AV HELG!!
 
Idag var det också en väldigt varm dag, har dock varit i skolan hela dagen. Kunde inte sola igår heller för tyvärr blev jag utelåst plus att solen knappt lyser vid poolområdet längre.. suck. Men jag ska inte klaga, det är ändå härligt att gå runt i sommarväder!!

Basketball match

Igårkväll åkte jag på cheeren som vanligt men nu för tiden är det alltid basket matcher i hallen innan oss. Så jag satte mig och kollade en timma tillsammans med de andra. Det var riktigt mycket publik på läktarn faktiskt!

Det var skollaget (Corsairs, dom med vita kläder) som spelade mot några! Kul att se lite olika sporter här, och har även sett tjejlag som spelar volleyball matcher här inne ibland.
 
Satt en timma och kollade innan jag åkte hem igen. Sen när jag är tvungen att byta buss som alltid för att komma hem så var det långt kvar tills den skulle komma så jag gick in på Wahlgreens affärer så länge. Och såklart när jag kommer ut har jag missat den också..

Men vilken tur jag hade att Titti var ute och körde då så hon kom och hämtade mig! Hennes mamma är ju här nu på semester och hälsar på så de har hyrt bil. Så då fick jag åka med henne hem! WOHO!
 
 

Min framtid under de närmsta månaderna

Ser så mycket fram emot vårterminen! Men också tiden nu innan, julen och hela jullovet. Det är bara fem veckor kvar i skolan så denna tiden tror jag kommer att gå jättesnabbt. Bara tre dagar i skolan denna veckan sedan är det helg igen.
 
  • Den 17 December är det lov!

  • Den 22 December kommer min pojkvän Anton hit, superlycklig.

  • 24-25 December kommer vi fira jul här. (första gången jag firar jul utanför Sverige)

  • 31 December - NYÅR!

  • 6 Januari - Anton åker hem, buhuuu.

  • 6 Januari-10 Februari - fortsättning på LOV! Denna tiden har jag inte planerat något än

  • I Februari fyller både Jasmin och Linnea år!! KALAS

  • I slutet av Februari kommer Elina och Emma till Kalifornien för att plugga på Santa barbara i 10 veckor. Det betyder att dom även kommer komma hit till LA, wohoo ska bli skitkul att träffa dom! Stannar till slutet av Mars vilket också betyder att de kommer vara här när jag fyller år, asnajs ju!

  • 8 Mars - My 20th Birthday!!

  • I slutet av April kommer Sara, Amanda och Lotta hit på semester, SAKNAR ER SOM BARA DEN! Ska bli så himla kul att få visa er runt här och ha sjuktbra dagar här helt enkelt.

  • I slutet av Maj fyller Jennifer och Titti år!! KALAS

  • I Juni slutar vi skolan. Då kommer även min familj hit, den 17 juni.

  • Slutet av Juni/början av Juli - VACATION!! LA, Las Vegas & NEW YORK! 
Så så kommer mitt år se ut. Kommer självklart hända massa andra saker också men detta är det som är spikat! Ser fram emot allting så mycket, samtidigt som jag vill leva här och nu för jag vill inte att det ska gå över så snabbt.
 
 

Så nära men ändå så långt bort

 
Titta vad påhittig min pojkvän Anton är som skickade ett halvt hjärta och bad mig göra andra halvan. Så satte jag ihop det så fint haha! Ibland känns det som jag är så nära dig på något sätt och ibland känns det som att du är flera evigheter bort från mig. Bara 40 dagar kvar tills jag får träffa dig igen! Du kan alltid få mig på så bra humör, jag saknar din närvaro. Min fina fina kärlek!

November 11

 
Igår var det sista dagen på helgen. Även om jag var ledig idag också! Tänk att jag haft helg från tors-mån, det är lyx det. Unnade mig i alla fall lite godis från DYLAN'S CANDY BAR igår och en Häagen-Dazs glass och tittade på serien "Svenska hollywood fruar" med Titti. Det är ju så himla bra och roligt! Och idag var det måndag vilket betyder ledig dag och ny vecka så det blev det andra bullar med mitt ätande igen. Åt fil och grenola flingor till frukost och drack proteinpulvret tillsammans med mjölk! Sedan har jag ätit en bar innan jag gjorde lunch, då blev det lax med sallad. Och nu sitter jag och äter clementin, faktiskt första gången jag äter det här undrar varför? Det är ju så himla gott. Så det kommer jag säkert börja gå och småäta nu..
 
Nu ska jag fortsätta plugga som jag gjorde imorse men kom helt ifrån det när jag började kolla på Annica och Marcelos live video! (Ni som följde senaste big brother vet vilka dom är) och sedan har jag duschat, haft ricinolja i håret och lite så. Önskar att jag kunde gå och träna men vill verkligen verkligen verkligen inte att min hosta ska bli värre!!! Nu har både jag, Jennifer och Titti denna fruktansvärda hosta och kli i halsen, fy! Måste kolla om det finns något bra till det på apoteket.
 
Vill egentligen ändra design på bloggen också, vill ha mina inlägg i mitten! Får kolla på det. CIAO

Barer och Protein pulver

 
Handlade ju som sagt på Trader idag. Köpte lite småsaker som morötter, fil, clementiner och alla dessa barer och även en women's protein som jag ska börja ta varje morgon till frukost. Tror att det är något pulver man ska blanda med vatten eller mjölk och dricka dagligen för att få i sig protein. Vanilj smak är det på den, och jag tror att den gör lite så att jag blir mer motiverad till att träna och äta bra eftersom det kommer kännas som den inte hjälper om jag stoppar i mig massa choklad eller liknande hehe. Har ju varit borta från träningen nu hela helgen eftersom min hosta aldrig vill försvinna. MÅSTE MÅSTE bli frisk snart!! Så jag kan vara med och gymma ordentligt i skolan, det är ju endå en kurs jag ska få betyg i också. Måste bättra mig där så jag får bättre resultat än vad jag hade i början av terminen när vi har final test.
 
Igår åt vi ju på hardrock och då åt jag onyttigt igen, blev en grilled chicken sandwish med pommes. Men ibland blir det bara så, jag menar.. när jag var hemma i Sverige haha asså skojar inte, bakade kladdkaka nästan varje dag när jag kom hem från skolan med min lillebror. Gick i skåpen stup i kvarten och små-åt hela tiden!! Åt chips, godis, glass och allt möjligt med Anton. Men nu är det faktiskt bara ibland :) Försöker i alla fall!

Blivit kär

 
Hittade dessa små pluttarna idag vid the Grove påväg till Trader Joe's med Titti för att handla mat. ÅÅÅ jag är kär!! Ville så gärna köpa med mig en hem men aa.. både Jennifer och Titti är ju livrädda för hundar så fick lämna min kärlek där. Nää men på riktigt, en vacker dag ska jag allt köpa mig en hundvalp! Mamma och pappa *host*

Ken Ring

Hittade en låt av denna killen för ett bra tag sedan "själen av en vän" och fastnade för den direkt! Alla hans låtar är så fina och har verkligen ett syfte, om fattigdom osv eftersom han själv hade en svår uppväxt. Man tar verkligen åt sig av hans låttexter och nu har jag sett att han varit med i så mycket bättre. Kan dock själv inte kolla på programmet eftersom jag är utanför Sverige.. buhu!
 
Men tycker att ni ska lyssna på hans låtar
 
Ken ring feat Lutan Fyah - Proverty
 
Ken ring ft Million Stylez - Själen av en vän
 
Finns många fler!
 
 

Grattis på fars-dag!!


Ibland önskar jag allt att var hemma hos min fina familj. Saknar din goda mat pappa och dina stöttande ord när jag tror att allt är meningslöst! Kommer aldrig glömma efter min första uppkörning och jag kom hem och grät som aldrig förr.. herregud jag trodde mitt körkort var över och att jag aldrig skulle få det.. ungefär sådär. Och jag bara slängde mig på sängen och grät och du kom och höll om mig och förklarade att det inte är över, att det kommer lösa sig och att jag kommer ta det där körkortet snart! Två dagar efter fick jag körkort! Sedan att du är fiskarnas stjärntecken och jag med, gör att vi är väldigt lika på sättet, det har jag faktiskt tänkt på. Du vet, jag tror ju på sånt med stjärntecken osv haha och vi är faktiskt väldigt lika på sättet om man tänker till!
 
Älskar dig pappa! ♡

AVICII

 
Igår var Avicii konserten vi längtat till i 2 veckor nu!! Bokade ju biljetterna då och känns konstigt att folk i Sverige bokar biljetter till honom nu och han ska spela där i April tror jag. I vilket fall som helst, han var GRYM som alltid!
 
Innan var vi på hardrock och åt middag där vi bokat bord. Vi blev 16 pers eftersom vi skulle ut och äta med Jacob Hallberg och alla hans vänner från Santa Barbara. Jätteroligt att vi var så många!
 
Efteråt splitrades vi lite så jag och Jennifer gick in i ett café och värmde oss. Det var endå 4 timmar kvar innan han skulle spela på hollywood bowl. Sedan mötte vi upp alla och gick dit tillsammans. Vi hade lite olika platser alla så vi stod själva där inne, hade platser nästan längst upp men det var häftigt när man stod på bänkarna så kunde vi se ner över hela publikhavet.
 
Har filmat en del som jag tänkte lägga upp och visa för er som vill se också! Efter konserten gick vi till hollywood blvd och tog taxi därifrån. Det var föresten SVINkallt igår eftersom vi stod väldigt högt upp i luften helt stilla i flera timmar och det var ju utomhus så vi höll på att frysa ihjäl. Så det var väl det enda negativa. Sista låten spelade han wake me up och så var det massor med raketer! Snart åker vi säkert över till santa barbara också träffar Jacob och alla igen. Tack för en braaaa kväll!!
 
Hollywood Bowl, hittade bilden på google. Så ser det ut förutom att igår var det knökat med folk!!!
 

Los Angeles County Museum of Art

Jag och Linnea gick förbi och kollade dessa lampor vid LA county museum of art medan vi väntade på bussen. Det är så vackert där, såhär på kvällen. Om ni har sett filmen No strings attached med Natalie Portman och Ashton Kutcher så vet ni att en scen i filmen är inspelad precis här. Har själv inte sett filmen men vill göra det nu bara för det haha.

Godmorgon och godnatt världen! Idag har jag faktiskt hunnit städa hela min svarta byrå där mina kläder legat huller om buller ett tag så tänkte att det var dags att fixa i ordning där. Så nu är allt på plats och jag kan hitta mina kläder igen! Sedan skulle jag, Jennifer och Titti ta en promenad ut i det fina vädret (och oj vad smart jag är som sätter på mig jeans i 25 graders värme..) för att hitta en bra tatueringsstudio att kika in i. Tänkte kolla in LA ink men det låg för långt bort för att gå till plus att där är det ju typ några år väntetid..
 
Hitta en annan studio som var fräsh och verkade bra. Men inget mer om det nu för detta är i framtiden så det tar vi dåååå.
 
Nu ikväll har jag och Linnea varit iväg på dans show precis som förra helgen men var tvugna att gå idag också. Detta är alltså som en läxa för oss eftersom vi läser dans i skolan. Var hur kul som helst att se! Idag var det inte Jazz, modern dans och balett utan det var afrikansk/mexikansk/USA dans, lite blandat helt enkelt med olika stilar och det var så roligt att se! Det var lugn fin dans, magdans, trummor, fjädrar, stora kjolar osv osv. Tyvärr får man ju inte ta kort eller filma men ni får föreställa er själva.
 
Nu kom vi precis hem och köpte med oss Sushi på erewhon så nu är jag mätt och belåten och ska sova.

Favorit


Mina älskade bananpannkakor som jag åt med hallon och glass. Hittat en glass på erewhon förra veckan som endast innehåller 150 kalorier och ja det är sant, den innehåller bara bra saker.

Otto Knows


 
 
 
Igår spelade den svenska DJn Otto Knows på Lure. Jag och Titti bestämde oss väldigt spontant senare på kvällen att faktiskt åka in till hollywood och se honom, så det blev såå stressigt. Åkte in med några andra svenska tjejer här från komplexet och kvällen blev väldigt lyckad! Tack bästa Titti för en sjukt rolig kväll det var väldigt längesen vi var ute nu. Jag körde nycktert hela kvällen igår så det känns toppen att må skitbra dagen efter också, vaknade tidigt idag också och nu ska jag ta en dusch sedan iväg med Jennifer!

Svar på fråga om ricinolja

Anonym
Åhh kan du berätta hur man använder ricinoljan? Och hur ofta?
 
Svar: Jag häller ut lite i min hand och gnuggar så det blir varmt, vet inte varför jag gör det men läste att det är bättre att göra det. Sedan smeter jag ut det i hårbottnen så bra jag kan. Det är jättesvårt tycker jag eftersom oljan är så jobbig att använda, ni kommer förstå när ni själva gör det. Men man får ta rätt mycket och hålla på tills det ser ut som hela hårbottnen är blöt sedan drar jag även ut det lite i längderna och sätter upp det i en tofs. Ibland sätter jag en påse över håret för att det känns som det blir bättre då när det hålls varmt men det kanske bara är en myt.
 
Tvättar ut det efter 30 min med schampoo i håret typ 3 ggr sedan balsam. Man får testa sig fram lite, jag läste jättemycket om det på internet innan jag använde det så jag visste hur jag skulle göra för bästa resultat. Och jag försöker använda det 2-3 ggr per vecka.
 
Hoppas du fick svar på din fråga! Det är bara att testa, det kanske inte funkar på alla men laxeringsmedlet gör att hårsäckarna sätts igång och det är som en näring för håret. Har även läst att det ska bli glansigare, tjockare och bättre kvalité men det vet jag inte.
 
Jag har alltid haft mellanlångt hår så länge jag kan minnas så jag hoppas att detta kommer hjälpa mig.

HELG HELG HELG

JAG ÄR SÅÅÅ GLAD!! Det är äntligen helg och denna gången långhelg också. Vi är lediga på måndag för skolan är stängd då. Jag har räknat ut att vi bara har 5 veckor kvar i skolan innan det är jullov, tiden går snabbare än snabbast.
 
Började dagen med att gå upp klockan sex som vanligt, åkte till skolan och gick in och satte mig i klassrummet. Jag var ensam men tänkte att jag är ju ändå väldigt tidig idag! Tog upp böckerna och började kolla igenom det vi hade till läxa sen efter typ fem minuter kommer en kille i min klass in och säger att lektionen är inställd.. Att det står en lapp på dörren och den missade jag ju såklart. ÅÅÅ vad jag älskade mig själv när jag gått upp tidigt och åkt till skolan HELT i onödan. Så det var bara att åka hem igen.
 
Har ätit lite mellanmål nu och precis städat undan all disk osv. Har inte hunnit äta förens nu eftersom jag skypeat med min kära mor sen jag kom hem. Saknar dig mamma du kan alltid få mig på bra humör!
 
Ha en bra torsdagskväll allesammans. Idag ska jag till Melrose Ave. och ett annat ställe med Jennifer och Titti för en speciell sak, sen får vi se vad som händer senare.
 
Föresten här får ni en bild för två veckor sedan på mitt hår.
Nu har jag använt Ricinolja (laxeringsmedel) i håret i två veckor och lite förvandling är det allt :) Ska fortsätta med det och se om det kan bli ännu längre.

Före


Efter 2 veckor
 
Peace and love

Third street shopping

Kändes som jag släpade hem mig själv från bussen idag.. har sådan sjuk träningsvärk i benen och rumpan. Kände mig som en haltande åsna.. Tog nämligen bussen från 14th street idag istället eftersom den bussen inte är lika knökfull på eftermiddagen som blue bus. Då får man gå av vid wilshire och gå den biten hem, vilket är lite mer än dubbelt så långt bort. Alltid skönt med lite extra promenad men inte med den väskan jag bar på och träningsvärken på det!
 
Imellan mina två lektioner åkte jag till 3rd street för att kolla på nya jeans! Har endast ett par nu eftersom mina svarta dr denim jeans har det blivit hål i. Och fick med mig 2 par nya hem plus en halsduk som jag velat ha länge! Ni ska bara veta hur kyligt det är på morgonen och på dagarna är det runt 20 grader. Den skillnaden asså så jobbigt..
 

Svarta denim och vanliga blåa! Båda för 55dollar utan tax (370:-) Så mycket billigare i USA!


Halsduken kostade bara 5dollar vilket är typ 35:-

Hehe jag och Titti nu, precis innan hon såg en spindel på väggen så vi sprang upp på stolarna. Men som tur var har vi den modige Jasmin här som kommer och dödar alla monster!

California life

Vet inte vad jag ska skriva om längre. Dagarna blir allt mer till min vanliga vardag så jag vet inte vad ni vill läsa om. Vardagarna är väl inte jättespännande, jag åker fram och tillbaka till skolan och helgerna har blivit just nu mest att bara ta det lugnt, gå på bio, äta gott och kolla film. Denna helgen ska vi i alla fall gå och se Avicii så det ska bli riktigt ballt.
 
Nu låter det som om jag beskriver det som att jag har tråkigt här! Nej verkligen inte, jag stortrivs ska ni veta. Jag kommer ihåg den första kvällen när vi kommit hit, precis checkat in på hotellet vi bodde på och ska ut och äta något efter en lång resdag. Så gick vi där på gatan och letade efter någon restaurang och det ända jag kunde tänka på var att "ahopp nu är jag fast här, i ett helt år. Nu ska jag bo här, så detta är mitt hem alltså..." det kändes så himla konstigt och hur mycket jag än tänkte på det så kunde jag inte få in det i mitt huvud. Samtidigt som jag var såååå EXCITED så var jag ändå nervös för det kändes som att börja ett nytt kapitel. Eller en bok som inte är skriven ännu, som står där helt tom och så ska jag få fylla i den allt eftersom dagarna går.
 
Det känns så himla konstigt detta men jag har inte en enda sekund känt att jag velat åka hem till Sverige. Aldrig någonsin att jag vill det, även om jag måste. Men nu är detta mitt hem! Jag har en lägenhet här och jag går i skolan, jag lär mig nya saker varje dag framför allt eftersom jag bor utan någon som tar hand om mig men också ett nytt språk som jag sakta men säkert lär mig mer av. Det känns så bra allting, det går inte att förklara.
 
Varför jag vet att jag trivs så bra här och känner mig så hemma?

1. Jag trivs med att ta hand om mig själv.

2. Jag tycker inte om när folk ber mig göra saker eller tjatar på mig, jag känner mig mer lugn nu och tar allt i min egna takt och tvättar när jag behöver och går och lagar min egna mat när jag är hungrig och äter det jag vill och köper hem det jag vill äta osv. 

3. Jag är inte stressad här. Det känns som allt bara rullar på. Jag har min skola och mina vänner här och kan göra nästan vad jag vill på helgerna och har ändå några månader kvar här så känner mig inte stressad att jag måste hinna göra massa saker, för jag har tid.

4. Det bästa är att jag bor med så underbara tjejer och att man aldrig är ensam. Man behöver aldrig ringa för att träffa någon, utan när man kommer hem från skolan så vet man att man har alltid sina vänner där som bor tillsammans med än, vi pluggar tillsammans, vi äter tillsammans, man är aldrig ensam helt enkelt.

5. Jag sover aldrig ensam! Har ju min kära tvilling bredvid mig varje natt

6. Alla är så trevliga här så man känner sig så välkommen. Och vi har fina stränder i närheten, perfekta shopping ställen runt om oss, grymt nattliv osv.


7. Sist men inte minst, vad jag kan komma på. Jag har aldrig gråtit för att jag längtar hem till Sverige.. däremot har jag seriöst gråtit för att jag inte vill lämna Kalifornien. Därför vet jag att jag trivs här och att detta känns som mitt hem! Senast var på bussen nu i veckan.. ni vet när det kommer en såndär lugn låt och man börjar tänka så mycket. Asså så pinsamt men kunde inte hålla inne tårarna, tänkte på när jag är här sista dagen i LA och ska lämna lägenheten och åka härifrån med familjen och Jennifer till las vegas. Usch och fy vill inte ens tänka på det!!
 
 
ÅÅÅ jag vill bo här!
 

Meditation

Hade precis meditation på sport psychology lektionen så vi fick ligga på golvet och vila haha skönt det. Nu har jag en lång rast innan gymlektionen börjar sen slutar jag, tummen upp för det!

Tog med mig fifty shades of Grey boken till skolan idag så jag skulle ha något att göra nu på min eviga rast! Bye
Just det, Jennifer sa att jag pratat i sömnen inatt och sagt because och It's like.. massa haha undra vad jag drömde, måste varit att jag pratat med någon amerikanare? Och nu måste vi börja prata engelska igen hemma, vi kommer ur det hela tiden. Inte bra! Nä nu ska jag läsa..

Jordgubbar och vindruvor i min sallad

 
Har börjat äta mina sallader med jordgubbar och vindruvor i också. Det är SÅ mycket godare för det smaker mer! Så testa det! Nu är klockan bara snart halv tio på morgonen så bilden är från i veckan men ville bara visa er hur gott det ser ut och hur gott det var!! Har precis ätit frukost och inatt ställdes klockan om en timma bakåt här. Så nu får man sova en timma längre, skönt det. Idag ska det inte bli så fint väder som det varit de andra dagarna. Står 19 grader som högst så då kan man lugnt sitta inne och plugga idag utan ångest.
 
Och Jennifer har tydligen sett att det finns solarium i närheten så jag kan rädda min vinter med att slippa bli blek, det är det värsta jag vet. Då vill jag inte visa mig ute.. okej lite överdrift men känner mig mycket fräshare om jag är brun, därför har jag till exempel alltid haft solkort i Sverige på vintrarna! Så får väl gå dit och kolla läget någon dag om det inte är allt för sunkigt. Trodde inte att det fanns solarium i Kalifornien?

Venice Beach

 
Igår var vi på Venice beach och jag älskade den stranden. Så himla fint och det var fullt med surfare i Venice och även delfiner, dom simmade jättenära stranden. La oss och solade och jag försökte bada eftersom jag inte gjorde det när vi var i Manhattan beach men fy så kallt det var. Gick bara ner i havet till knäna sen tog jag vatten i händerna och skvätta på mig istället!
 
Sedan gick vi runt och kollade lite och satte oss på gräset där jag åt en jättegod sallad jag köpte med mig. Sen var jag tvugnen att lämna Titti och Jennifer för att ta bussen till 3rd street. Hoppade av där och gick förbi yoghurt land, var sååå himla sugen på glass när det ändå var sån värme.
 
Sen gick jag där ifrån upp till 11th street där jag skulle på en dance show med Linnea som jag köpt biljett till! Alla elever som går i någon dans klass är tvungna att gå på detta. Men det var riktigt kul att se dom avancerade dansarna, hur det egentligen ska se ut osv. Men nästa gång vill jag välja jazz! Så häftigt att se de, dom dansar så bra!!
 
Var hemma runt nio på kvällen och kollade en stund på modern family med tjejerna här hemma. Sen gick jag och la mig i min säng och läste i min bok "Fifty Shades of Grey". Det är så himla bra att jag köpte den på engelska i Sverige för det är perfekt nu när jag är här och vill läsa så mycket engelska som möjligt!

Melrose Ave

 
När vi var ute på lite PW igår i det underbara vädret.
 
Sedan på kvällen var vi på bio och såg filmen Carrie som jag tycker var jättebra förutom slutet som var överdrivet. Det ska vara en skräckfilm, och jo man var rädd, men denna var bra för att filmen hade ändå en handling hela tiden vilket inte många skräckfilmer har. Skräckfilmer brukar man bara vilja se för att man gillar att bli skrämd (jag i alla fall) men denna var både läskig och bra handling om en tjej som har det jobbigt i skolan på grund av att hon är den hon är!
 
Sen gick vi hem och sov! Vaknade nu vid åtta. Herregud vad skönt det är att faktiskt vakna tidigt och må riktigt bra istället för att vakna upp på lördag morgon klockan tio och vara helt sliten och bakis. Jag gillar att vi haft en lugn helg, man mår så mycket bättre "dagen efter" och jag känner mig mer pigg och utvilad och framför allt nyttig mot min kropp!! Nu ska jag snart upp ur sängen och äta frukost sen ska vi till Venice beach och sooola och badaaaa vid stranden!
 
Ha en bra lördag svealand och festa lugnt!

Underbara fredag

 
Tjolahopp där hemma! Har haft en underbar start på denna fredag. Vaknade 07.45 och var jättepigg!! Ingen aning varför? Men det var ju bara positivt att vakna pigg&glad tidigt. Somnade iförsig halv elva igår.
 
Hade nämligen myskväll igår hemma med Jennifer efter att vi varit och handlat på Ralphs. Har världsont i ryggen idag för att vi bar hem så mycket påsar igår, blev ett riktigt träningspass.. var helt svettig när jag kom innanför dörren.
 
Sen på kvällen gjorde vi nachos med ost, salsa och guacamole i ugnen och kollade på modern family som är en så himla rolig serie (lite är inspelat vid the grove) och till efterätt åt vi var sin Ben&Jerry såklaart. MM på halloween får man vara onyttig faktiskt!
 
Och imorse åt jag lite frukost sen gick jag och Jennifer ut på power walk bort mot beverly center till melrose och hela den gatan och tillbaka. Sen har jag legat vid poolen resten av dagen från 11.30-15.00 ungefär! Äntligen fått lite färg igen *äntligen!:)* Nu har jag smetat in ricinolja i håret som ni ser på bilderna ovan och tagit på mig myskläder. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu men ska i alla fall på bio ikväll med min flickvän J.
 
Ciao

Happy Halloween

 
Tänkte lite fel igår hehe det är ju inte alls ny månad idag. Fortfarande Oktober men inte vilken dag som helst, för det är halloooweeeen today!! Var jättekul i skolan för de engagerar sig så mycket så det var bord och tält överallt med massa utklädda elever osv. Gick bara förbi så hann inte se riktigt om det sålde något eller vad det gjorde vid varje bord. En DJ hade de också ställt upp vid fontänen, som spelade asbra musik faktiskt.
 
Trevligttrevligt! Fick även godis av min engelska lärare som sa att vi skulle göra tävling i klassen vilket vi gjorde, men vet inte vilket lag som vann för till sist sa hon bara att vi fick ta allt godis och äta upp för hon ville inte ha med sig det hem så alla slängde sig på de och jag fick ju en del så bra som jag är på att vara först fram haha. Man får ju faktiskt äta godis när det är stora högtider..
 
Nu är jag hemma och det är äntligen helg! Ska gå och handla snart och sedan bara ta det lugnt ikväll tror jag, klädde ju ut mig förra helgen och firade halloween. Ha en bra helg alla!

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus