Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Testar kameran

Är ännu inte något proffs med min kamera så bilderna blir jättedåliga men lovar bättre bilder efter helgen!!

Vi chillade hemma hos mig ikväll och sen åkte vi ut till näset och påvägen hem stannade vi på donken en snabbis. Nu har jag jätteont i huvudet, som vanligt, och tänkte sova för imorgon ska jag iväg på en rolig grej med min pappa och bror!
 
 
 
 
 

Nattinatti!

Tomtebloss

Varit med Veronica i stan förut där jag köpte en plånbok och sen satt vi på condeco och efter det har vi varit i mölnlycke hela kvällen hos André och sen åkte jag, Choffe och Martin till Andrea och satt där en stund.

Nu ska jag sätta på några avsnitt av gossip girl, min favorit serie!

Online Orientation

Dagen har vart helt upp och ner med mitt humör, det har regnat hela dagen och jag har gjort ingenting fast endå har jag hunnit med en del. Vart och fixat lite grejer imorse och äntligen tagit tag i Online Orientation som skulle göras på internet där man får reda på info om SMC och kurser osv. Såååhääär tråkigt.. somnade efter halva så jag har fått sitta tills nu istället med det sista för att bli klar. Nu vill jag bara sova! Godnatt

Half baked

 
Yeees jag fick Jennifer till att äta ben and jerry. Absolut godaste glassen ever! Vi cyklade till ica och köpte varsin och satte oss ute på min altan och njöt medan vi planerade en del innan och till Kalifornien. Bilderna är tagna med min nya systemkamera som jag är in love with.

Morgonpromenad

Tidig morgonpromenad imorse med Natta så gick vi och köpte melon och vindruvor och gick hem till henne och åt det till frukost, så gott! Nu gick hon precis till jobbet och jag ska hemåt för att åka och hämta min kamera!! Så glad

Vad gör jag egentligen kvar här?

Nu i Sverige..
Dåligt väder
Jobbar inte
Alla andra jobbar
Inga pengar
Kan inte åka till havet
Inte sola
Kan inte shoppa
Ingen utomlandsresa
Blir för lat
Äter mig fet
 
När jag kommer till USA..
Shoppa
Bo på hotell
Leta lägenhet
Flytta in med tjejerna och fixa i lägenheten
Sola och bada
Ligga på stranden i en månad innan skolan börjar
Börja på college
Få nya vänner
Lära mig engelska
Klara mig på egen hand
Lära oss laga mat så vi inte äter oss feta ute
Lära känna LA
 
 

Triumf

Efter synundersökningen som gick väldigt snabbt och bra (förutom att jag ser dåligt) så åkte jag och Sara till triumf och köpte godaste glassen! Och eftersom Natta jobbade så fick vi extra mycket vilket vi inte alls tackar nej till. Var där ett bra tag och satt och pratade om precis allt, för de va ett tag sen vi sågs. Du är så bra Sara

Hendéns optik

I morse var jag på banken med mamma och fixade en sak så det är löst innan jag åker. Sen åkte vi till hendéns optik och kollade på glasögon till mig eftersom jag vill ha nya innan jag lämnar Sverige. Och ja, för er som inte visste det så ser jag dåligt och behöver helst använda glasögon men trivs inte alls i det.. De glasögonen jag har hemma nu vill jag inte visa mig med så vi åkte dit och jag testade några stycken och bestämde mig för ett par.
 
Kommer inte ihåg vad märket var så jag kan inte hitta någon bild på dom och visa er men jag ska tillbaka dit idag klockan 5 och beställa dom och även göra en synundersökning. Så får jag dom om en vecka ungefär! Perfekt!
 
 

Midsommar

 
Midsommar spenderades hemma hos Jacob med de närmsta vännerna hela dagen och kvällen. Åt, drack, spelade kubb, sjöng till all typisk svensk musik och hade det väldans bra förutom senare när jag fick migrän och gå upp och vila en stund innan jag blev pigg igen. Det är synd att jag inte fått min kamera än så jag kan inte ta några fina bilder men den ska jag få snart och då blir det mycket bättre kvalite på bilder och mer uppdatering osv. Kanske t.o.m får hämta kameran ikväll eller imorgon? Bilderna här är från weheartit i alla fall.
 
Vill ni se lite bilder från midsommar på oss finns det på Jennifers blogg --> www.jenniferdise.blogg.se

De vet du

Martin fyllde 19 igår så vi gick ett gäng till restaurang Viktoria och åt och drack tills vi gick vidare till källarn och drack lite till. Sedan var vi på ett annat ställe jag inte minns namnet på och till sist hamnade vi några stycken på valand för att se de vet du spela live. Dom var riktigt bra och jag filmade det men går tyvärr inte att ladda upp, men svettigt och varmt var det och ett bra drag där inne.

37 dagar kvar i Sverige och lite tankar


Tiden går så himla fort. Dagarna bara springer iväg och det känns inte alls bra.. Det är inte långt kvar tills jag åker ifrån Sverige och kommer tillbaka om ett år, därför vill jag verkligen ta vara på tiden nu dessa veckor innan och framför allt nu när det är sommarlov. Än så länge har jag haft jättebra dagar hela sommaren, jag ska absolut inte klaga men varför går tiden så fort varje dag? Jag hinner inte med allting känns det som.. vips så är jag i USA och halva sommarlovet har gått.
 
Idag ska jag ut och äta med några vänner och fira Martin som fyller 19. På fredag är det midsommar och på lördag fyller Olivia 18. Nästa vecka har jag ingenting alls planerat och sen den 4 juli ryker min tandställning äntligen. Den 5 juli ska en annan kompis firas och den 9 juli åker jag till stockholm, ambassaden, och kommer hem den 10 juli. Den 15 juli börjar jag jobba till den 19 juli. Sedan åker jag, veckan efter, fredagen den 26 juli tidigt på morgonen.
 
Jag vill hinna göra massa saker och träffa alla! Jag vill hinna åka till båstad som jag alltid varit i varje sommar. Jag vill åka från göteborg och bo några nätter i en annan stad eller åtminstone annan plats med vännerna. Jag vill göra en roadtrip som vi pratat om och jag vill festa och ha kul. Jag vill ha fler mysiga kvällar med min pojkvän och jag vill umgås med familjen. Jag vill ha varma dagar och sommarkvällar och just nu regnar det, vad är detta? Svensk sommar..
 

Får helt enkelt ta vara på tiden och njuta av varje dag som går, 37 dagar kvar! För snart åker jag och då blir det andra förväntningar och mål i LA. För där ska jag minsann leva livet, vara med om massa, göra äventyr, gå på college, besöka massa platser, flytta hemifrån och leva fyra tjejer i en lägenhet, sola och bada, skratta och gråta. Men det tar vi då!
 

Jobb Spruta Triumf Näset

Heeej! Igår jobbade jag från 7-16 och det var riktigt segt faktiskt. Tiden gick så långsamt och jag var väldigt trött eftersom jag inte kunde somna natten innan. Sen är det inte direkt bättre när det är fint väder ute så jag missar alla soltimmar..

Men efter jobbet mötte jag Anton så gick han med mig där jag skulle ta en spruta för USA vilket gick bra (jag hatar sprutor). Vet faktiskt inte varför man behövde ta den sprutan men det är något som är bra att ta om man ska gå på college. Efter sprutan tog vi bilen till triumf och satte oss ute och åt glass!

Sen på kvällen åkte vi till näset med chips och dipp och jordgubbar. Satte oss på berget och snacka och lyssna på musik innan vi åkte hem igen när myggen kom! Mys!

Måndag utan skola

Gick runt på frölunda i stort sett hela förmiddagen med Natta idag och letade kläder till på fredag, gick inte sådär jättebra att hitta något men tänkte kolla mer i veckan istället. De löser sig alltid till slut!

Sen åkte jag in till stan istället och mötte Veronica för att fixa lite grejer och sen var jag med Martin resten av eftermiddag och satt och snacka vid vattnet vid paddan ganska länge innan jag var tvungen att dra mig hemåt eftersom jag ska jobba imorgon. Och när jag kom till mitt såkallade hemma place så mötte jag Natta och Jennifer så satt vi och snacka en stund och åt pommes tallrik innan vi gick upp till Erik och dom en stund och nu ligger jag här i sängen och kan inte sova.. ska upp jättetidigt och jobba till fyra imorgon. Nattinatti

Reportage om laget och min tränare

 
 
 
 
 
 
 
 
Ett reportage om min tränare Fia som jag hade i laget Marshals. Det var en tjej som följde hennes liv under en period och eftersom hon är tränare till mitt gamla lag och det var precis innan SM så blev det ett väldigt stort reportage om laget!! Har själv inte tidningen men hittade bilderna på Linneas blogg som gick i mitt lag.
 
Alltid kul att läsa om det man håller på med själv och se bilder från våra träningar och jag älskar framsidan där vi bygger pyramiden i bakgrunden!

Grilla och filmkväll

Grillade hemma igårkväll med familjen och åt middag ute på altanen under tältet som står kvar efter min student. Så gott och tältet är riktigt najs att sitta under. Som tur var hann vi in innan det började spöregna, det var det sjukaste jag sett på länge haha. Så låg inne i soffan och kollade på tv och senare kom Martin och hämtade mig så åkte vi hem till Wille där Sara, Maurice, Alice och några var och kollade på filmen Heartbreak Hotel. Sen kunde jag inte somna när jag kom hem heller så har inte sovit sådär jättelänge inatt och snart ska jag iväg på middag hos min farfar som gör världens godaste mat!!!

Nu blev jag hungrig..

Lyckad kväll och morgon.

Vi började hemma hos Natta igår några stycken och sedan fick vi skjuts hem till Andre där det var fler folk och stannade där hela natten. Hade riktigt kul! Och imorse var jag så snäll och gick upp och gjorde pannkakor till mig och Anton medan han låg kvar i sängen, jag hade världens huvudvärk så kunde inte somna om.. lika bra att äta då istället.

Ibland är jag inte sådär jättebra på att ta bilder när jag festar tyvärr men fick bild på frukosten i alla fall (:
Och ja.. anton har smör på sina pannkakor haha.

FINALLY FRIDAY

Har inte gjort så mycket dessa dagar mer än umgåts med vänner och pojkvän. Vart och kollat på kamera som jag ska köpa snart och försökt fixa hos banken och så jag kan få ett nytt körkort som jag tappade på studenten.. som det kan gå! Men nu är det äntligen fredag och det känns inte som sommarlov men ska endå göra denna helgen till superduper. Har precis ätit och duschat och varit nere och snackat med Erik och dom andra om ikväll så får vi se hur det blir. Höres imorgon vänner!
 
 

LOL THAT'S ME

 
Kan inte sluta kolla på alla dessa utan att skratta.. Finns hur mycket som helst på lolthatsme.tumblr.com haha jag älskar dom!

Monday night

Var i näset med några från klassen (känns så tråkigt att säga att vi inte längre går i samma klass) plus några andra sköna människor. Satt där hela kvällen och grillade korv och spela gitarr och sjöng. Älskar att sitta vid havet på kvällarna!

Sunday

I söndags var jag med Anton så köpte vi glass och kollade på baksmällan 3. Filmen var sjukt rolig så den måste ni se! Sen var han i skolan igår och kom hem när jag fortfarande sov. Jag kan verkligen sova länge om jag inte blir störd av något.. Så gick vi till banken och fixade lite grejer innan jag åkte hem!

Elfte juni tvåtusentretton

Fan vad jag älskar sommarlov!! Har nyss fått reda på att jag kommer vara ledig hela juni och bara hinner jobba vecka 29, veckan efter åker jag.

Imorse kom Jennifer till mig och överraskade att hon tagit körkort så vi åkte och hämtade hem Natta på landvetter. Så skönt att älsklingen är hemma igen :D
Sen när vi lämnat av henne hemma var vi och lämnade bilen så gick vi ut och åt lunch. Sen åkte vi hem och satte oss ute på balkongen med bikini och sola och åt frukt och choklad. Nu är vi i frölunda och fixar lite saker och ska kanske iväg en sväng till partille sen men vi får se, har hela kvällen på oss. Ska nog äta tacos ikväll också, godaste!!

Ciao

Blogkeen

Tips på en jättebra app där du följer de bloggar du vill, man väljer själv vilka man vill följa. Man ser hela tiden om någon uppdaterat och i paranteserna ser man hur många inlägg personen gjort som man inte läst. Verkligen en jättebra app för er som gillar att läsa bloggar så ladda ner blogkeen!

Frukost ute i solen

Vi gick till ett uteställe och åt frukost förut kommer inte ihåg vad det heter men gott var det. Och dagarna blir bara färre och färre tills vi åker och det finns inte ord som kan beskriva min och Jennifers känsla av att vi snart kommer sitta ute på vår egna balkong i solen i LA och äta frukost. Idag är det 47 dagar kvar!! Och faktiskt bara 2 dagar kvar till Natta kommer hem från USA också!!

Nu är jag snart hemma, tänkte lägga mig en stund ute i solen.

Temple Pub

Åt ute med Jennifer förut på Temple Pub. Alltid lika gott! Sen tog vi promenad i slottskogen, jättemycket folk och är så lycklig att det är sommarlov nu. Hyrde film och köpte gott så har vi bara tagit det lugnt resten av kvällen.

MacBook Air

Älskar min mac jag fick av familjen i studentpresent!! Sitter med den hela tiden så fort jag är hemma. Och tack för alla andra fina studentpresenter, jag visar dom i ett annat inlägg.

Jag har bytt blogg design också som ni ser.

Skottlossning vid SMC

Min släkting från usa skrev precis till mig att det var skottlossning vid Santa Monica College och att det är 3 personer som är skjutna. Inte jättekuuuuul

________________

 

SANTA MONICA (CBSLA.com) — Santa Monica College was on lockdown Friday after a shooting was reported in the library.

California Highway Patrol received a 911 call at 11:55 a.m. about a man with one or more guns and firing south of the campus located at 1900 Pico Blvd., according to Santa Monica police.

“Multiple” injuries were reported, including the suspect, but it was unclear how many people were hurt or the extent of their injuries.

According to reports, a worker on campus heard dozens of gunshots and saw students, who are taking final exams on the campus this week, scrambling for safety. There were unconfirmed reports of a male adult was reportedly seen shooting at a bus and other cars around noon, according to CHP Sgt. Denise Joplin.

One student told KCAL9 there were two shooters seen at the time of the shooting.

President Barack Obama is in Santa Monica speaking at a luncheon fundraiser for the Democratic National Committee about a 10-minute drive from where the shooting took place.

It’s not known if the shooting is related to his presence in the city.

Some students remained on campus shortly before 1 p.m. and were ordered to shelter-in-place, according to CBS2′s Kara Finnstrom.

All Santa Monica schools were on lockdown until further notice.

Hejhopp

 
Vaknade för en stund sen hemma hos min pojkvän men han var tvungen att åka iväg och jobba så jag blev kvar här ensam. Jag tänkte snart gå iväg för att fixa lite saker hos banken osv och sedan ska jag in till stan med Sara och Lotta för att se när Amanda tar studenten. Och sen ska jag på hennes studentmottagning. Känns konstigt att jag redan tagit den, jag vill göra om det hela tiden för det var verkligen en obeskrivlig känsla som man bara får uppleva en gång. Och det var nog det bästa jag varit med om!!
 
Kan också tillägga att jag är avundsjuk på alla som ska på summer burst idag och imorgon..

Vad är det med mig?

Vaknade för en stund sen av att jag är helt spänd och ont i magen.. eller hela kroppen faktiskt. Jag är så NERVÖS. Det är sjukt men jag är jättenervös och de har inte släppt i mig än, ligger fortfarande i sängen och kan inte riktigt slappna av. Men det är bara för det är så mycket jag längtar till och som händer just nu! Bara bra saker i för sig men endå är jag jättenervös! Bara för att jag tar studenten imorgon!!!!

Den dagen är man bara med om en gång i livet och jag har sett fram emot det sååå länge nu och därför kan min kropp inte slappna av när det enda jag gör är att gå och tänka på att jag vill ta den nu nu nu. Drömt om studenten hela natten också.

Men idag ska jag på Maurice student så kommer antagligen bli ännu mer taggad. SEN är det min tur!

Ååå jag är så nervööös, va är de med mig

Fast and Furious 6 med pojkvän

Såg Fast 6 igår på bio med Anton. En grymt bra film som jag rekommenderar så den borde ni se. Sedan åkte vi hem till honom men vi ville kolla olika serier så han satt och kollade på One Three Hill medan jag kolla på Gossip Girl. Jag var besatt av den serien i höstas men sen slutade jag se det för att jag inte hade tid, så nu har jag börjat igen - och jag älskar serien!!

Naked juice bar

Jag och Jenni köpte vår älskade naked juicebar igår när vi cyklade till Frölunda torg och så lunchade vi där! Shoppingen får vänta tills vi kommer till usa istället så igår gick vi bara runt och kollade, jobbigt att hålla sig ifrån men vad gör man inte för att hålla i pengarna till shoppingen i Kalifornien istället :)

Åsa & Björkö

Igår var jag vid Åsa stranden med några från klassen och vädret var helt underbart! Jag badade nästan hela mig men det är fortfarande lite för kallt i havet.. Sen åkte jag och Martin över med färjan till Björkö där Jennifer var med sina kompisar i en stuga. Var där och grillade och höll på med de små kattungarna (jag blev kär!!!!) och spelade spel, hade allmänt mysigt bara!

(och visar bild på min goda smoothie jag gjorde igår)

Utspring och mottagningar

Var och kolla när många av mina vänner på fässberg hade utspring i torsdags, blev så taggad för min egna! Var hur fint väder som helst, nästan för varmt men endå perfekt att ta studenten i det vädret.

Resten av dagen/kvällen var jag på Jennifers studentmottagning med några vänner och Anton, sen kom även min bror och mamma dit.

På kvällen var jag ute med några på parken där fässberg hade sin studenfest, sjuuukt mycket folk men hade endå kul!!

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus