Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Ännu en toppenhelg

 
Vi (jag, Jennifer och Titti) hade en awesome kväll igår på LURE och innan det var vi på planet dailies och drack ett glas vin. Och innan det var det även lite party här på komplexet med mat och dricka och musik! Maten var inget vidare men annars var det bra, höll bara på från 6-8 på kvällen därför hann vi gå till planet innan vi tog taxi till nattklubben. Ännu en lyckad kväll! Kan ju inte bli dåligt när man går ut här har jag märkt, blir seriöst bara roligare och roligare känns det som för varje gång! Vi skulle egentligen på efterfest också så vi åkte med massa andra upp till bergen där det är SJUKASTE husen. Ju längre upp man kommer blir det bara finare och finare och när vi var framme var det fullt med bilar och taxibilar och massor med folk. Alla ville in där men det blev inget för att det kom för mycket folk. Så polisen var där och helikoper över huset. Såg tyvärr inte hur huset såg ut eftersom de har såna höga murar runt husen där uppe. Men utsikten var asfin! Det var ju mörkt så man såg inte så mycket, men ni ser ju på sista bilden. Det kändes som en dröm när vi kom upp dit! Efterfest i ett sånt hus hade inte vart fel ;) men det kommer väl fler tillfällen.
 
I fredags var jag och fixade naglarna med tjejerna på chick nails som jag tänkt visa er men har inte hunnit ta någon bild än.
 
Sen hade jag även tänkt skriva ett inlägg om hur jag gick tillväga när jag skulle åka hit osv, lite mer detaljerat för vet att det fortfarande är folk som undrar så har lovat att skriva mer om det! Men det kommer! Nu ska jag ta mig en dusch och sen tänkte jag ta mig ut och få lite luft för har bara suttit inne hela dagen. Kanske blir det en filmkväll med tjejerna och ben and jerry hehe vi får se.
 
Vi har i alla fall skaffat oss ett efternamn för vi tänkte det kändes lite bra nu när vi är en familj. Min älskade lilla familj! Seriöst, hur ska det bli efter detta året och vi åker hem till Sverige igen? Usch vill inte tänka på det. Vill bo här med er föralltid och ha såhär kul som vi alltid har. NI ÄR VÄRLDSBÄST DILBOP
 

Och just det! Titti har skaffat blogg, äntligen!!! Så här kan ni klicka in på den ---> http://tittiodetundeinlosangeles.blogg.se

Rosor

 
Jag och Jennifer kom hem igårnatt med varsin ros också som vi fick av några vänner! Haha så sött men dom är nog vissna nu kan jag lova, men alltid tanken som räknas såklart. Det står alltid tanter utanför klubben som säljer rosor när man kommer ut, haha smarta är dom !

Jag och mina partypinglor på Lure

När vi ätit upp och var mätta och belåtna så började vi prata om vad vi skulle hitta på men kunde verkligen inte komma på något! Vi uteslöt att gå ut med en gång eftersom vi inte kände oss så sugna på det och kom fram till att vi i alla fall skulle ta taxi hem. Så det gjorde vi och väl hemma började vi kolla lite med folk vad de gjorde och alla svarade verkligen att det var på Lure! Då blev man ju lite sugen ändå...

Och att vi skulle komma dit, så det var snabba puckar för oss - bytte om och fyllde på sminket och tog en taxi tillbaka in till hollywood och spenderade resten av kvällen/natten där. Och hur lyckat blev det inte? Konstigt nog så är spontana utgångar alltid de kvällar som blir bäst. Hade hur kul som helst hela kvällen och träffade jättemycket folk!
 

//tittis bilder

Hard Rock Café

 
Bestämde oss för att gå ut och äta igår på Hard Rock inne i Hollywood! Jättetrevligt verkligen. Åt denna saladen men nästa gång eller någon gång i alla fall så ska jag ta köttbiten som såg sjukt god ut på menyn! Hard Rock har verkligen mycket olika maträtter så det är perfekt att gå dit om man är många och alla ska äta olika!

Weekend

 
Igår tog jag en stor skål med havregrynsgröt, mjölk och jordgubbar och åt mig riktigt MÄTT! Sen gymmade jag med Jasmin, Linnea och Elin senare på kvällen medan Titti och Jennifer gick ut. Blev ett skönt träningspass och kunde somna bra efteråt! Nu är jag hemma från sista skoldagen för denna veckan och har en helg framför mig. Förstår ni hur mycket det gör att vara ledig på fredagen också? Riktigt mycket!! Herregud vad jag uppskattar helger! Slipper de långa bussresorna i fyra hela dagar, heaven.
Have a good weekend!

It's fun to cook when you succeed

Fasen vad skoj det är att laga mat endå när man verkligen försöker och blir nöjd! Igår skulle jag göra ris med scampi och lax men hade knappt någonting hemma och orkade verkligen inte gå ner till affären, närmast är ju erewhon och där är det dyrt att storhandla. Så det fick bli tort sådär ni vet utan sås. Gott blev det endå!! (jo jag vet, avokadon hann bli lite brun..)

 
Idag hade jag mat över från igår och nu efter skolan (sista lektionen hade jag världens träningspass) sätter jag mig lagom trött och svettig på bussen över en timma hemåt och hoppar av och går mot Trader Joe´s som affären heter för att köpa grädde, mjölk och ägg. Ville göra sås! Men som alltid blir det att man plockar på sig en hel del, men i för sig, mat är mat och det tar alltid slut endå. Så det slutade med att jag fick gå hem i denna värmen därifrån med mina långbyxor som jag hade och tränade i och juicy koftan som jag var tvungen att ta på mig. Den fick inte plats i min handväska som var proppfull med saker och även mat som jag tryckte i. Och två tunga kassar med mat. Var så varm, trött, sömnig, hungrig och irriterad när jag kom innanför dörren så jag trycka på air condition på lägsta graderna, slängde av mig kläderna och var endå glad att jag fått hem ännu mer mat!!
 
Salami, kiwi, blåbär, avokado, jordgubbar, ägg, yoghurt, salad, melon, citron, grädde, mjölk, juice, tomatsås, pesto, pasta, bröd.

Sedan var det bara att sätta igång och försöka göra en sås till resterna från igår! Och huuuur gott blev det inte!? Trodde inte att jag kunde laga mat men det kan jag ju faktiskt. Så detta kommer jag göra oftare, och även med pasta och kanske bara lax eller någon annan fisk. Förlåt att jag bara pratar om mat nu men är man här ensam utan sin familj så är det sånt här man måste klara av ensam, och man förvånar faktiskt sig själv med väldigt mycket. Herregud vad mycket jag endå lärt mig av att vara här och hur mycket kommer jag inte hinna lära mig på 9 månader till? Kommer bli en grym kock, städerska och att handla mat.. och stark som satan efter alla dessa gångavstånd fram och tillbaka varje gång man ska handla hehe.
 
Supergott! Gjorde den med lök, morot, grädde, tomatsås och salt&peppar!
 
Och ni kanske tänker "men HAHAH svårt...." och japp! Jag har aldrig testat laga sånhär mat innan så för mig är det nytt och, inte svårt, men kul att jag klarar av det!

Starbucks

 
Blir inte så mycket nya bilder nu för tiden när man börjar bli van vid att bo i denna miljö! Inte så att jag går runt och tar kort på allt och alla hemma i Sverige och till slut blir det samma sak här, man tar inte upp kameran lika ofta längre för man börjar vänja sig. Ni förstår vad jag menar!
 
Men detta har jag tagit kort på i alla fall. Igår åkte jag till 3rd street under min två timmars långa rast, inga affärer hade öppnat den tiden förutom starbucks så jag satte mig där och åt "frukost" hehe. Och idag köpte jag fruktsalad och åt till lunch innan min dans lektion! Så därifrån kommer bilderna :)
 
Veckorna går så sjukt snabbt här! Imorgon är det onsdag redan och snart är det helg igen. Men det är bara positivt. Idag ska jag bara ta det lugnt och laga lax till middag för första gången så får hoppas att den blir lika god som jag önskar! Träningsvärk har jag också så det bara skriker i ben och rumpa. Min gym coach är galen! Är helt död efter hennes lektion men det är bara skönt att känna att man tränat så bra! Squats och springa i trappor är i princip det vi gör hela tiden eftersom jag valt en kurs som tränar styrka med hjälp av kroppen och använder oss alltså inte av några maskiner eller löpband!

Hoppas ni sovit gott och får en bra lill-lördag :)

Skype är allt bra

Hans kamera blev lite suddig precis när jag skulle ta kort!
 
Skypeade med choffeloffe förut också som är i skåneland nu och pluggar. Ååå vad jag saknar klassisarna! De bröts dock när han skulle visa runt i sin lilla söta lägenhet som jag blev avundsjuk på. Får höras snart igen Choffe så får du visa klart!!

9/22/13

Nu sitter jag här i min nybäddade säng med nytvättade lakan, ja tro det eller ej men jag tog faktiskt tag i tvätten även om jag hade no lust idag! Passade på att tvätta typ allt när jag endå var igång. Sedan var jag, Titti och Jennifer ute på en liten promenad nu ikväll, gick genom parken och bort till yoghurtland. Imorgon är det faktiskt gratis där för det var någon speciell dag? Men usch jag mår illa av det nu haha så nej tror nog jag bangar imorgon.
 
Visste ni en sak? Alla tror att jag och Jennifer är systrar! Och jag förstår inte varför? Bara för att vi är blonda och svenska eller vadå? Nästan alla vi pratar med i skolan eller utanför säger " youre sisters, right? " eller frågar mig eller Jennifer ba " where is your sister? " tex en tjej i vår cheerklass mötte mig när jag väntade på bussen och frågade om vi var det och jag sa nej och sen dagen efter när hon såg Jennifer i matsalen ropade hon på henne och frågade vart hennes syster var när jag hade sagt att vi inte var det!! haha jag förstår verkligen inte, men tydligen tycker dom att det är en självklarhet att vi är det och blir förvånade när vi säger att vi inte är det. Nästan så att vi får låta dom tro det nästa gång någon säger det igen.
 
Danny Saucedo som bor på vårt komplex, som vi låg vid poolen med idag frågade också om vi var systrar och jag svarade snabbt " haha va nej asså alla tror det!! " och han tyckte tydligen vi var jättelika sa han. Men så var det med det! Nu ska jag se en skräckfilm med tjejerna och sen sova för imorgon ska vi upp tidigt till vår första lektion sport psychology som börjar 08.00!

Sunday is not a fun day

Idag har det blivit en slapp söndag vid poolen hela morgonen fram till klockan 14. Varit jättevarmt så man får doppa sig hela tiden. Sen gick jag in för att skypea med min pojkvän och nu har jag precis stått och lagat bananpannkakor och ätit med sylt och sprutgrädde! SÅ GOTT!

Tänkte faktiskt gå och tvätta och plugga nu men det är absolut inget jag har lust med, men får bara göra det. Det händer ju inte av sig självt! Och det är söndag (depp-dagen) för att det är måndag imorgon och ny skolvecka. Asså jag har absolut inget problem med skolan, verkligen inte. Däremot har jag problem med att gå upp 05.45 VARJE morgon från mån-tors. Det är något jag lärt mig att jag absolut inte ska välja så tidiga kurser på morgonen nästa termin, då ska jag bannemej ha sovmorgon!!! Och bussresan.. som tar en evighet. Men fortfarande värt att bo i west hollywood så vill inte flytta! Och hmm mer? Jo att jag måste åka fram och tillbaka till skolan på mån och ons för att jag har träning i cheeren på kvällarna och tänker inte sitta i skolan och vänta i 7 timmar, så jag åker hem emellan såklart! Och det gör att jag får betala för bussen två gånger dessa dagar.
 
Vet ni hur mycket jag betalar för bussen hela tiden? Det är absolut inte dyrt, inte det jag menar men att betala 1 dollar varje morgon på första bussen och sen hem betalar man 50 cent för en transfer och till och från varje träning blir sammanlagt 9 dollar per vecka. Sedan åker vi nu varje lördag till skolan för matcherna och då blir det alltså 10,50 dollar per vecka för bara bussen! Alltså ungefär 42 dollar per månad på bara bussresor, och JA det är mycket när man är fattig student..
 
Okej jag ska sluta klaga, det är vi som har valt att bo så långt från skolan men nu vet ni det och det är inte kul att varje söndag behöva tänka, oj har jag massa 1or nu? Och massa 25 centare så jag kan betala bussen hela veckan??? För har man inte det, då är man typ körd! Det går inte att växla på bussen. Man måste ha jämt hela tiden!
 

Go big blue

Varit i skolan och cheerat för fotbollslaget denna lördag också! Var jättevarmt men blåste endå så man kände inte att man får färg när man står där i några timmar och cheerar. Så det är ju bara positivt att man blir brun! Dock är det jättesegt att stå så länge, matcherna tar ju aldrig slut i amerikansk fotboll för de pausar hela tiden har jag märkt. Vi tog inga bilder idag men kanske kommer upp senare om någon annan från laget tog. Och jag och Jennifer fick vara med som flyers idag så det var lite roligare än att bara stå bredvid!

Sen hade även de andra laget med sig cheerleaders så vi stod bredvid dom en bit ifrån haha kändes jättekonstigt och de kollade snett på oss när vi gjorde våra ramsor/danser, men tycker endå vi var mycket bättre som byggde och gjorde olika ramsor/danser medan dom gjorde samma hela tiden typ och var typ 10 pers.
 
Fin bränna efter dräkten.. haha

Fredag kväll

Hade det jättemysig igårkväll verkligen! Vi lagade mat och tände ljus i lägenheten till middag. Innan det var jag, Linnea och Jennifer nere vid posten och fixade lite sedan gick vi till whoole food där jag storhandlade verkligen! Blev drygt 170 dollar men nu har jag fullt med mat här hemma så det räcker ett bra tag! Känns jättebra för då slipper jag gå och handla snart igen. Köpte lax, kycklingvingar, scampi, hamburgare, kött och ja massa!
 
Och så köpte vi middag som vi lagade igårkväll. Jag och Linnea gjorde pizza och Jennifer gjorde tacos och såhär mysigt hade vi det!
 

Chokladbollar och Lure

 
Igår (torsdag) var jag helt slut när jag kom hem från skolan och somnade som vanligt i sängen bredvid Jennifer som också sov när jag kom hem. Vaknade vid halv sju eller något på kvällen så gick jag och tjejerna ner till erewhon och köpte lite saker för vi fick för oss att vi ville baka! Så det blev chokladbollar som för övrigt smakade typ nyttigt? Kanske för att vi köpte ingredienserna på erewhon.. där är allt organic, men goda var dom endå. Sedan fixade vi oss och drack lite champagne innan vi tog taxi in till hollywood och festade på Lure. Hade en superduper bra kväll verkligen! Och när vi kom hem igen inatt så ställde sig Titti och Jennifer och bakade ännu mer chokladbollar och jag? Ingen aning vad jag gjorde haha sprang runt och låg på golvet och kollade på antar jag. Fick i mig en chokladboll i alla fall sedan deckade vi alla i våra sängar och idag vaknade vi upp till dåligt väder! Skönt det också. Då kan man bara ligga inne och slappa. 
 
Ska dock fixa lite saker idag och ikväll tänkte vi gå ut och äta faktiskt på the grove

94 dagar

 
Om 94 dagar får jag hålla om dig och pussa på dig igen min pojkvän! Jag är så glad att få vara din.

Haha kommer du ihåg denna dagen på liseberg? Hur kallt det var och hur vi kämpade för att gå i all snö och titta på is showen. Och ändå lyckades vi ta några bilder tillsammans trots vädret. Herregud vad mycket minnen vi har älskling och så mycket som vi gjort tillsammans under dessa snart 28 månaderna tillsammans! Längtar efter dig så så så mycket. Jag älskar dig

Inställd lektion

Tycker faktiskt att jag är ganska bra på att få otur eller tycker inte ni det? Lyckades såklart idag också.. Hade helt glömt av att gym-lektionen var inställd idag så efter min första lektion som slutade 09.20 sätter jag mig på en bänk och äter min älskade bar (kosttillskott). Sedan får jag för mig att åka till något köpcentrum under denna rasten eftersom nästa lektion inte börjar försen 11.15! Så jag sätter mig på bussen och åker en bit för att se om jag hittar något men det gör jag inte så jag bara hoppar av någonstans där bussen stannar och börjar ta mig tillbaka istället. Bara det att bussen har ju hunnit komma en bit och att gå i denna stad är nästan omöjligt, avstånden är enorma till allt!
 
Och solen stekte och jag vandrade en bra bit och stannade till i någon butik på vägen tills jag till slut såg en busshållplats. Ställer mig där, bara det att jag får vänta i minst en kvart innan den jäkla bussen kommer och kör mig tillbaka till skolan. Så när jag äntligen är där går jag och byter om till gymkläder och går ner dit lektionen alltid är och sätter mig utanför och väntar på att läraren ska komma. Ingen var där men de var inte så konstigt!? Jag var endå 25 minuter för tidig. Så när jag suttit där i en kvart ser jag en lapp på dörren att det står att lektionen är inställd. ÅÅÅÅ VAD SUR JAG BLEV!! Det kommer jag ju ihåg att hon sa men inte tänkte jag på det!! Så jag fick gå tillbaka till bussen och åka hem istället. Stannade dock på Macy's som ligger på vägen vid Pico Blvd och köpte med mig lite saker hem.
 

Banan och choklad

Måste bara tipsa er om detta som jag gjorde häromdagen! Har ätit det innan hemma i Sverige och jag fick bara för mig att göra det här också.

Man steker en banan men skär den imitten först och lägg i choklad, jag hade i smält marabou, så steker man det några minuter på lagom värme! Jag hade också lite honung på. Sedan är det bara att lägga på tallriken och äta. Godaste!!! Men ännu godare om man äter till glass också.

ONE TREE HILL

Henne såg jag på the grove idag! OTH kändisen, Bethany Joy Lenz (Haley)
Ganska kul att man bara kan se kändisar så när som helst när man bor i hollywood, men här är det inte så att folk springer fram, jag menar, dom bor ju här precis som vi? Det hade varit annorlunda om man såg henne eller någon annan gå på stan i Sverige! Då hade de haft en hel flock efter sig. Å andra sidan, hade det varit exempelvis Justin Bieber eller Taylor Lautner som hade stått där.. hade det varit en helt annan sak!

 
 
Försökte hitta en bild som liknade hur hon såg ut i verkligheten (idag i alla fall) och denna liknade jättemycket! Hon var där med sin dotter och hund också.

 
// Bilderna från weheartit

B på mitt första prov!

Som ni så väl vet nu vid denna tiden så har jag inte alls mycket tid och ork till att blogga på vardagarna tyvärr och det händer inte så mycket så ni vet. Har haft min vanliga måndag igår med träning på kvällen och var hemma efter halv ett på natten! Idag mådde jag inte jättebra när jag vaknade 05.45 så jag var med på första lektionen (engelskan i tre timmar) och sedan åkte jag hem! Mailade min danslärare att jag är sjuk och somnade i tre timmar här hemma.
 
Har nyss vaknat! Diskat och dammsugit lägenheten. Såg förjävligt ut verkligen. Det blir lätt så att om en lägger sin tallrik i diskhon så gör nästa de och nästa.. och så fortsätter det så. Så till slut får man ställa sig och diska hur mycket som helst istället! Nu tänkte jag faktiskt städa i ordning min garderob och sen gå ut och ta ut pengar och lite sånt. Så himla skönt att ha varit hemma nästan hela dagen! Jag behövde de eftersom min huvudvärk, halsont och öronen dödat mig hela morgonen kändes det som..
 
Jag fick tillbaka mitt engelska prov idag som vi gjorde förra veckan, det var det första provet jag har haft här än så länge. Blev jättenöjd, jag fick B! Och för er som inte vet är A det bästa och F det sämsta.
 

Ralph Lauren

 
Måste bara visa er en jacka jag dööör för! Såg denna inne på Ralp Lauren för några veckor sen och vågade inte ens testa den. Kostar drygt 12 000 kronor! Ja men det har man ju sådär i plånboken..

Crêpes

 
Åt detta goda precis! Pannkaka med jordgubbar, banan och choklassås. Nu vill jag kolla film och bara mysa denna söndagen. Imorgon är det ny vecka och nya saker som händer!

Supperclub

I fredags var jag och Titti på supperclub och festade. Det var riktigt kul och lil jon var där och spelade den kvällen så det var väldigt mycket folk! Vi fick stå på en bänk precis nedanför honom också. Hörde att Chris Brown skulle komma dit och någon annan för dom brukar tydligen festa på supper men dom kom aldrig. Däremot träffade jag och Titti Chris Browns kusin och hans vänner!
 
Supper kommer jag garanterat gå tillbaka till. Det var stort och bra lokal men det bästa var att lil jon spelade, då vet man att det är grym musik!
 
 
// Helt klart en av mina bästa kvällar hittills

Så amerikanskt det kan bli

Idag var jag och Jennifer med cheerlagen på ett fotball game och hejade! Vi fick chansen att testa på hur det var och danserna/ramsorna fick vi bara försöka hänga med i. Vi byggde ingenting idag utan vi var med för att få testa på det, så vi får se om vi går med i laget osv sen. Ska prata mer med vår coach om det och sådär innan det är 100%. Tycker i alla fall att det var riktigt kul att ha testat på för det var något av mina måste-göra här i usa, fast som jag endå aldrig trodde skulle hända! För detta är sååå amerikanskt och såååå fun!

Här kommer bilder från dagen som Linnea var så snäll och tog när hon kom och tittade på oss. Jag såg dock inget själv av matchen men wow vad stora killarna är, och vad MÅNGA dom är. Det trodde jag inte! Och vet ni vad? SMC vann också!! Såklart

 
 
 

NEW IN

 
Köpt på GAP! Byxorna 35 dollar och linnet 10 dollar!
 
Nya träningskläder är alltid lika kul för då blir man mer motiverad till att träna! Kände att jag behövde längre träningsbyxor för ibland står vi stilla mycket i tex cheeren när coachen ska prata, så det är lätt att man blir varm och kall hela tiden i omgångar. Det är även kallt inne i gymmet, när jag har min gym klass där två ggr i veckan, innan man blivit riktigt varm. De har air condition överallt här i usa och jag är en person som fryser jättelätt! Så jag fryser alltid inne i klassrummet och vill bara ut på rast i värmen.

-

 
// Bilder från min kamera, i tisdags innan vi gick ut.
Hade en jättekonstig kväll igår, blev inte som vi tänkt oss men så blir det ibland. Ikväll får vi se om vi ska till supperclub kanske och på lördag ska jag och Jennifer vara med på vår första match, vi ska alltså vara med och cheera för amerikanska fotbollslaget som spelar på skolan, SMC, imorgon.

Visste inte vart jag var?

Asså herregud jag har varit helt lost idag! Det är torsdag och sista dagen i skolan denna veckan, så jag har varit så ivrig hela dagen och kollat på klockan för jag vill bara att det ska bli helg.
 
Så när jag faktiskt slutar sätter jag mig som vanligt på bussen och åker hem.. bara det att jag åker för långt. Ja men det är självklart att jag ska lyckas med såna saker! Satt förmodligen för länge och tittade ner i mobilen och helt plötsligt kollar jag upp och känner inte igen mig alls. Efter några minuter stannar bussen och alla kliver av, så ja jag har kommit till slutstationen helt enkelt. Haha orkar inte med mig själv! Stod där i någon korsning helt borta och visste inte alls vart jag var, och såklart dog min mobil där också. KAN DET BLI SÄMRE? Visste inte ens vilket håll jag skulle åt i korsningen eller någonting och i dessa tillfällen får jag smått panik, så jag bestämde mig för att gå till närmsta café och sätta mig och äta något och lugna ner mig och försöka tänka vart jag var. Man vet inte ens vad busshållplatserna heter här så jag kan inte fråga någon vilken buss jag ska ta dit jag vill heller..
 
Men det slutade med att jag gick på en buss och frågade efter en gata jag visste om och han pekade åt andra hållet så jag fick ta en buss tillbaka mot fairfax avenue och sedan hoppa på min gamla vanliga buss som kom efter ett tag. Så nu har jag varit med om det också!
 
Och haha, jag kommer ihåg hur mycket mamma och pappa pratade med mig innan och sa "men tänk om du tappar bort dig i LA och inte vet vart du är, hur ska du hitta då??" Men det gick ju ganska bra endå! Jag tänkte bara att i värsta fall tar jag bara en taxi, för adressen till komplexet vet jag ju!
 
Nu är det i alla fall helg! ÄNTLIGEN

Great night

Titti och Jasmin utanför komplexet innan vi skulle åka


Titti och jag


Titti, Jasmin och jag. Haha orkar inte..


J och jag!


Vi tre och Nathan


Suddig denna blev då!


Jag, Titti och någon som hoppa fram när vi tog kort haha?


Jag och min fina 
 
Förlåt att bilderna är i så dålig kvalité men vi kan ju inte ta med oss värsta kameran ut så får bli med mobilen när vi festar! Detta var i alla fall igår/inatt på bootsy! Haha inte världens vackraste bilder direkt.. Jag tycker det är så kul att lägga upp bilder från när vi festar också för sen när jag går tillbaka om ett år kommer jag minnas allt här från USA!!

Saknar dig och alla klassisar

Svar på en kommentar angående inlägget jag skrev om att alla här i USA är så trevliga.
 
Izabelle:
asså det är så jävla sant!! tänkte på det med när jag var i New York, alla är så trevliga mot varandra!! typ när man nös så hörde man något ba bless u, tänk om jag hade sagt så till någon här i sverige?? hade så fått blicken.. puss på dig!
 
 
Haha izza du får ett eget inlägg!
Ja men visst är det så! Det är trevliga och lixom alla pratar med alla typ, det är jättevanligt att någon bara kommer fram och vill prata utan att de tycker de är konstigt, men de är bara kul. I sverige gör vi ju aldrig det med någon vi inte känner.. haha ja det hade du fått!! Ja, jag läste att du varit i NY på din blogg, det måste vart skitnajs.. och all shopping!!! Jag vill också åka dit! Hoppas allt är bra med dig! Pusspuss miss u
 
 

Finnemang

Ni vet sådär när man bara älskar livet och mår så j*vla bra? Just precis så känner jag just nu! Ligger ensam på en bänk i skolan med musik i öronen och solen steker typ idag, väntar på att Titti ska bli klar med sitt prov. Och jag mår bara så bra. Igår var jag ute med Titti och Jasmin och vi hade jättekul! Var på bootsy heter det, lite mindre en Lure men endå väldigt bra. Det kan aldrig bli tråkigt när man går ut här, de vet jag!

Bara det att vi var hemma halv fyra och mitt alarm ringde halv sex.. Jaja så är det ibland och det var bara att pallra (säger man så?) sig upp ur sängen och åka till skolan. Köpte mig en stor vattenflaska och har klarat av första lektionen galant, om en stund har jag gym klass och sedan slutar jag. Ska hem och sova och plugga och ikväll är det cheer!!

Ha en asbra dag gott folk! Jag njuter här på min bänk haha. Tjaaaooo

En kommentar kan göra hela ens dag!

Hejhej! Nu är det värsta av veckan över. Efter tisdagarna så känns det faktiskt helt okej! Måndagar är ju sådär ni vet tråkiga bara för att man har hela skolveckan framför sig, tisdagar är också tråkiga för att det är långt kvar till helg och jag har tråkiga lektioner då och slutar "sent". Sedan blir det onsdag och då har jag faktiskt roliga lektioner precis som på måndagar, fast måndagar är så långt från helg!
 
Gud vad jag babblar.. Och efter torsdagens skoldag så är det äntligen helg! Därför älskar jag när tisdagen gått förbi. Det går i alla fall bra för mig i skolan ni som undrar och allt rullar på som det ska. Imorgon har jag mitt första prov vilket är i min engelska klass - lite nervös ja! Min träningsvärk försvann precis i helgen men tog inte lång tid innan den var tillbaka igen.. Haha varje gång jag ska göra något som har med träning att göra så tänker jag hela tiden "nej nu måste jag fuska lite så jag inte får träningsvärk och inte kan gå i helgen.." men man lyckas inte alltid komma undan!

 
Fick föresten en kommentar av en tjej i min ålder på bussen påväg hem från skolan i typ förrgår.. åå jag blev så glad (!!)

Hon - "Excuse me, do you cheer?"
Jag - "Yes I do.. !?"
Hon - " Oh I see that ure a cheerleader!! Your body is sooo tough"
Jag - " Okey haha, what did you say?"
(hörde inte vad hon sa de sista)
Hon - " So tough and so tight! I love it! "
Jag - " oooh thank u!!! "
(log asmycket!!!)

Sen gick jag av bussen och tjejen hade gjort hela min dag! ♥
Tänk om vi svenska tjejer också kunde vara så snälla mot varandra istället för att titta snett och bli avundsjuka om vi ser någon vi tycker har snygg kropp på stan tex? Tänk om vi skulle få någon snäll kommentar av någon främling lite oftare, gud vad mycket bättre vi hade mått och det hade höjt vårt självförtroende så många tjejer (och killar) slipper gå runt och tycka illa om sig själva. För det är riktigt ofta som man har såna dagar då man känner sig fulast i världen. Så dessa kommentarer behövs! Och då menar jag absolut inte bara från främlingar, men att någon utanför ens liv ser något fint i en är lite speciellt endå när man får höra det. Sedan är snälla kommentarer från de man känner också ett stort plus! Men jag tror ni förstår vad jag försöker säga.
 
           
 
 
 

iPhone

 
Har ni sett den nya iPhone 5c? Vet inte vad jag tycker om alla olika färger.. tror att man kan tröttna rätt lätt på sin färg så jag tycker hellre iPhone 5s som kommer ut om ett tag verkar bättre, de är ju vit eller svart då men även guld tror jag den ska komma ut i! Ni kan se filmen på iPhone 5c Här
 

Hej jag heter baby butt

Så här har ni svaret på vad mitt namn egentligen betyder på engelska! Alla har sagt olika till mig när jag diskuterat det innan hemma i Sverige med folk men nu vet ni att det betyder 'bäbis rumpa' och inget annat. Hahaha dör! Inte konstigt att folk här ber mig upprepa mitt namn minst två ggr för de förstår inte att jag heter Fanny. Eller att de skriver Famy på starbucks muggen istället!

Haha så nu vet ni, och även jag har lärt mig!

Party på Lure igår

Usch och fy och blä vad dåligt jag mått idag och vad tråkig jag varit som legat inne i sängen hela dagen och Titti fick gå ner till erewhon förut för att köpa mat till mig. Haha! Lax och potatis blev det i alla fall och de slank ner lätt i min tomma mage. Igår var vi ute för första gången och stället heter Lure. Det är helt annorlunda mot hemma, här är utestället "utomhus" det har inget tak utan bara väggar och består av massa runda bord där det samlas folk och det är promoters runt varje bord som fixar dit tjejerna. Sedan någon halvtimma efter kommer alla killar dit. Det som är sämre är bara att uteställena stänger klockan 02.00 här, det trodde man inte i hollywood? Och efteråt åker man med på efterfest någonstans (oftast).
 
Jag hade en skitkul kväll verkligen och dansade en del! Och ja jag är 19 och man måste vara 21 men har man kontakt med en promoter så är det inga problem och när vi var ute igår så kommer nästan alla promoters fram och vill byta nr eftersom promoters vill ha så mycket kontakter som möjligt! Så efter igår kommer det inte att vara några problem för mig och Jennifer att också hänga med ut och ha kul med tjejerna! Detta har ju varit ett väldans problem för oss ett tag nu att vi fått stanna hemma, kolla film och äta ben and jerrys när de andra går ut, men inte nu längre hehe! Efteråt var vi på efterfest i ett jättefint hus ganska nära här vi bor. 
 
Nu vid tjugo över nio kom jag utanför dörren för första gången idag, och jag var tvungen att gå ner till erewhon för att köpa lite mat till imorgon och veckan! Har inte orkat göra det tidigare idag. Men nu mår jag toppenbra helt plötsligt och vill inte alls sova :)
 
Haha fina bilder från igår..
 

En mysig fredag med tjejerna

 
Var på the grove idag med tjejerna! Jag köpte boken the city of bones (the mortal instruments) som är boken till filmen som hade världspremiär för ungefär två veckor sen och vi såg ju den på bio. Riktigt bra var den så det stod mellan den och hunger games när jag stod i bokaffären men tänkte att denna är ju lite nyare. Och jag gjorde det nästan BARA för att träna på min engelska, så de va ju gööör bra. Vi åt middag där också och sen gick vi och köpte varsin ben & jerry! Jag vet STANDARD för oss!
 
Hoppas ni haft en bra fredag och får en ännu bättre lördag. Nu ska jag sova! Natti
 
Filmen jag la upp i tidigare inlägget var en film från någon vecka sen vid 3rd street, ville bara testa videofy me appen! Nu vet jag att det funkar också!

Du betyder mest

27 månader har vi varit tillsammans nu Anton och du ska veta att jag älskar dig så mycket. Även om jag inte kan se dig nu varje dag så finns du med mig hela tiden och jag tänker på dig varje dag! Du är helt enkelt bäst och jag längtar efter dig så det gör ont

Min fina fina pojkvän
(en bild från när vi precis blivit tillsammans för över 2 år sedan och en från nu i sommras)

Just win baby

Skolan har blivit så mycket roligare nu när man kommit in i det och börjar känna igen folk i sin klass och lära känna läraren mer. Eller 'känna och känna' men förstå hur dom är! Min sport psychology klass tycker jag jättemycket om. I onsdags testade vår lärare oss och frågade massa frågor så skulle man ställa sig på en av sidorna, det som passade in på sig själv tex hur många syskon man har eller vilken hand man lägger överst när man knäpper händerna osv. Sedan satte hon lappar på våra ryggar så fick vi gå runt och försöka para ihop varandra utan att säga vad ordet var, och till slut var man grupper med de orden som passade ihop med sitt egna!

Så vi satte oss i grupperna och jag fick vara med Tony, Henri och Martin och vårt lag heter Raiders och vår färg bestämde vi att det skulle vara silver and black och vår 'ramsa' är Just Win Baby. Haha asså jag orkar inte! Jag lät bara killarna bestämma för jag hade ingen fantasi alls, så jag bara skrev ner allt. Sedan har man olika roller i gruppen osv! Det verkar i alla fall jättekul och nästa lektion ska vi fortsätta med det!

Gym lektionen är också min favorit eftersom jag älskar att träna jättemycket och känna att jag får träningsvärk efter för då vet jag att jag kört ordentligt (dock inte denna träningsvärk jag har nu..)

Och såklart cheerleadingen!!! Men den får vi se hur det blir med.. tyvärr

Bilden är från i måndags när vi låg ute vid poolen. Och på kvällen var vi hemma hos Tomer med några och tog de lugnt bara! I helgen har vi inget planerat så tar det som det kommer.

Just precis nu

 
Hade lite mysigt ute i jacuzzin med tjejerna och poolen nu ikväll eftersom vi inte hade något annat för oss och är lediga imorgon!! Riktigt skönt var det men de dåliga är att man bara får vara där till kl tio på kvällen..
 
Ni skulle bara veta hur trött jag är efter denna veckan och då var jag endå ledig i måndags. Men jag menar jag har träning minst en gång per dag i skolan! Jag är heeelt slut och mina ben värker och min rumpa och allt.. ja asså jag vet inte vad jag ska ta vägen. Dom skakar och så fort jag ska träna nu så kan jag inte göra något alls nästan och jag kan inte sätta mig ner någonstans utan att få ont. Har haft träningsvärk många gånger innan men detta.. det är nog rekord! Hoppas bara att det går över i helgen så jag kan köra fullt ut nästa vecka igen.
 
Blir väldigt mycket skola, betala räkningar, sova, träna och åka buss dessa dagar om ni undrar varför jag inte uppdaterar er så bra just nu.
 
Tänkte visa er vår lägenhet också men just nu är det kaos här hemma haha! Allt ligger överallt och det ser inte alls fint ut. Romina är påväg att flytta ut och Jasmin har precis fått hit alla sina grejer så det är lådor lite överallt så bilderna får vänta. Nu är det äntligen helg! Gud vad jag längtat!!

HÄR FÅR NI SVAR PÅ ALLT

Godmorgon nu har ni precis vaknat! Här kommer i alla fall svar på alla era frågor. Fick mycket mer än vad jag väntat mig så det tog sin tid att svara på allt.. så nu får ni faktiskt läsa det också hehe! Enjoy :)

Elsa
Hej fanny! Jag undrar hur mycket college kostar? Är inte det väldigt dyrt i USA? :)

Hejsan! College kostar olika beroende på vilken skola du går på, hur många kurser du läser och vad du läser. Min skola kostar runt 26 000kr per termin men då är inte kurserna inräknade tyvärr. Jag måste minst läsa 12 units och det gick på drygt 30 000kr ungefär. Sedan kostar tillkommer det tyvärr alltid kostnader.. som tex skolböckerna. Jo det är klart att det är mycket pengar, men det är det man får räkna med och vill du läsa i tex NY så är det ännu dyrare.

Farmor
Vad står det på din Tatuering?

Eftersom du inte kommer ihåg vad det står på den så svarar jag på det också farmor, haha. Det står "Don't dream your life, live your dreams" Och jag kan lova dig att jag får väldigt mycket frågor om vad det står och beröm för den här i USA av alla olika människor så det är jag glad över! Vill absolut göra fler tatueringar.

 

Linnéa
Va? Kom du inte med? Då måste dom vara dumma i huvudet. Sånna skall du inte umgås med! Kram på er

Haha problemet var tyvärr att det var fullt i coed laget och vi tackade nej till all female. 

Anonym
Hej, jag undrar hur mycket kommer allt som allt att gå på när ditt år är klart? Och hur mycket kostar skolan per termin :)? Och hur går det till när man vill gå på College i USA :)?

Hej! Oj det var en väldigt svår fråga.. Jag har ingen aning om vad allt som allt kommer gå på tyvärr eftersom jag inte vet vad för kostnader som kommer tillkomma och sådär. ALLT här kostar, boende, mat, skolan, träning, skolböcker, åka kollektivt varje dag, räkningar osv. Skolan kostar 26 000kr per termin vad jag fick höra innan jag åkte men det blev mer eftersom varje kurs kostar också, vilket jag inte hade räknat med innan. Men nu vet du det om du själv tänkt åka! Det går till som så att du söker till den skola du vill gå på antingen själv eller genom en organisation sedan flyter allt på :) Kolla olika hemsidor på skolor i USA och maila dom är ett tips.

 
Anonym

Varför går du inte i cheerleading längre i usa?

Jag går fortfarande kvar i min cheerleading kurs som jag betalat för och får betyg i precis som vilken annan lektion i skolan. Däremot går jag inte i något riktigt lag eftersom jag tackade nej till att gå i skolans cheerlag trots att jag kom med i laget. Men det berodde på lite olika själ, dock ångrar jag mig nu för cheer är det jag vill hålla på med så får se hur det blir i framtiden dessa månader, kanske börjar någonstans endå. Men de återstå att se! :)

Ida

Hej! 

1. Hur mycket har din resa hittills kostat? 

2. Vem har stått för alla kostnader?

3. Hur mycket är hyran på och vem betalar den? 

4. Hur tänker du kring mat och kost :)? Är du väldigt hälso och träningsmedveten?

5. Vad brukar du äta till frukost? 

6. Hur tänker du kring alkohol och festande :)?

1. Flygbiljett hit krånglade och därför gick den på mer än väntat, ungefär 13 000 kronor. Sedan har jag rest runt till San Francisco och Las Vegas och det har kostat några tusenlappar med hotell, mat och shopping. Skolans terminsavgift har jag betalat på 30 000 kronor ungefär och även skolböcker som kostar olika mycket. Mat har jag ätit varje dag och lite mer shopping har det blivit. Ja det har ju kostat en del.. kan inte riktigt säga hur mycket för jag har ingen aning faktiskt?

2. Jag tar studielån från CSN, så nu står de för mina kostnader och jag kommer att komma hem och jobba sedan och betala tillbaka allt i efterhand. Dock har min snälla familj och även min underbara mormor hjälpt mig med väldigt mycket! Att resa till SF och Vegas tex står ju inte CSN för.

3. Hyran ligger på 3 029 dollar per månad för denna lägenheten. Den kostnaden delar vi tjejer på som bor här!

4. Jag tänker faktiskt inte så mycket på det. Jag kan ställa mig och göra världens nyttigaste mat eller gå ner till erewhon och köpa en jättenyttig smoothie men sedan kan jag endå komma på mig själv att jag går och äter marabou från kylskåpet, men sån är jag. Jag blandar nyttig och onyttig mat haha! Jag försöker i alla fall äta så nyttigt jag kan och det går oftast i perioder för mig. Jag tränar inte jättemycket, eller jag har ju nästan alltid gått i cheerleading eller hållt på med någon sport sedan jag var liten och växlat mellan olika sporter eftersom jag är sådan som älskar att testa på nya saker och tröttnar lätt! Dock är cheerleading det enda jag fastnat för seriöst. Jag hade gymkort för 1-2 år sedan och gymmade i början men slutade ganska fort så det kortet sa vi upp, så nej jag har egentligen aldrig varit jättenoga med att jag ska gå till gymmet. Jag har automatiskt fått min träning genom cheerleadingen och att gå mycket ute osv. Nu har jag ju som tur var många tränings klasser i skolan så det är bra!!

5. Hemma i Sverige kunde jag slänga i mig den minsta och ljusaste mackan innan jag gick till skolan och lite juice eller vatten bara och tro att jag skulle hålla mig mätt på det (ni vet dom här polar bröden haha). Men nu här i USA så äter jag antingen yoghurt eller mjölk med müsli och knäckebröd och juice. Mer än så hinner jag inte äta innan jag måste springa iväg till bussen!

6. Jag älskar att festa lika mycket som jag älskar att ha myskvällar! Jag tänker att alkohol är onyttigt och inte bra i mängder men att dricka någon gång ibland tycker jag inte alls är fel. Man har roligt med sina vänner på ett annat sätt helt enkelt och jag har inget emot festande, absolut inte. Sedan kan man tänka på att man inte heller i sig det allt för ofta, inte alls bra för hälsan!!!!

 

Emilia

1 Vad jobbar dina föräldrar som? 

2 Bor dina föräldrar ihop? 

3 Har du syskon? Isf hur gamla är dom? 

4 Vad och hur ofta brukar du träna? 

5 Hur lärde du och Jennifer känna varandra? 

6 Hur känner ni de andra tjejerna ni bor ihop med? 

7 Har ni egna rum eller delar ni? 

8 hur mycket fickpengar har du per månad som du kan spendera på t.ex shopping och resturangbesök? 

9 Har du jobbat hemma i Sverige för att spara ihop pengar? 

10 Hur ordnade ni boendet?

1. Svarar tyvärr inte på frågor om min familj och deras privata liv.

2. Ja det gör dom.

3. Jag har två bröder som är yngre än mig! En som nästan är jämngammal med mig och den andra är några år yngre.

4. Jag går nästan aldrig till gymmet men just nu tränar jag en gång per dag mån-tors i skolan - Dans och Gym. Cheerleadingen får jag se hur det blir med. Om jag går till gymmet brukar jag börja med att springa ungefär 30 min sedan jag gör styrka för hela kroppen.

5. Vi lärde känna varandra redan när vi var jättesmå pga våra föräldrar och vår vän Jennifers familj. Vi tre familjer umgicks jättemycket när vi var små och grillade ofta på kvällarna hemma hos någon och träffades på midsommar, nyår osv.

6. Vi kände inte dom innan, vi lärde känna dom här när vi flyttade ihop.

7. Jag och Jennifer delar rum. Linnea och Romina delar rum och Titti har också sitt rum i samma rum som dom fast mer avskiljt och Jasmin sover i vardagsrummet nu men hon ska flytta in och få Rominas säng när hon flyttar ut.

8. Jag vet faktiskt inte eftersom skolan precis har börjat och min första månadsbudget fortfarande håller på så jag kan tyvärr inte svara på det. Man får försöka räkna ut innan hur mycket pengar man kan lägga på allt för att få pengar över och sådär. Det är inte alltid lätt att leva på studielån. Jag äter dock inte ute på restaurang längre, det gjorde jag bara i början när jag hade "semester" innan skolan började och vi reste runt.

9. Jag bestämde mig väldigt spontant att åka på denna resa så därför hann jag inte spara pengar men ja, jag jobbade lite i juli innan jag kom hit, men det var bara en vecka.

10. Vi sökte på olika hemsidor och hittade detta som vi fastnade för och en av tjejerna mailade med de som jobbar här på komplexet och ordnade så vi kunde komma på visning. Vi fastnade direkt för lgh när vi kom hit och bestämde att vi ville ha den på en gång!

 

Ella

Varför funkade inte cheerleadinggrejen? Mer exakt om vad som hände och varför ni var så besvikna? :/

Vi var på vår första cheerlektion i skolan och vår coach var även coach för både tjejlaget (all female) och coed laget på skolan. Alltså cheerlagen utanför skoltid, vilket vi inte visste. Några från tjejlaget och coed laget var med på vår cheerlektion och efter lektionen frågade jag och Jennifer vår coach om vi fick komma och kolla på coed lagets träning som var någon timma efter cheerlektionen och det fick vi så gärna och även vara med lite. Så det var vi den kvällen och det gick hur bra som helst och många i laget berömde oss för hur duktiga de tyckte att vi var som aldrig varit topp innan i Partner Stunt. Förlåt er som inte är cheerintresserade, ni förstår säkert inte alla ord, men aa coed är i alla fall ett lag blandat med tjejer och killar där killarna lyfter tjejerna i olika bygg. 

Detta var för en vecka sen på måndagen och sedan på onsdagen fick vi vara med igen fast då var det try out. Det betyder att det är "uttagning till laget". Så vi gick dit och fick bygga både med coed laget och tjejlaget och det gick hur bra som helst i båda lagen! Vi var dock helt inne på att vi ville gå i coed eftersom vi även ansåg att vi kommit deras lag närmre. Så när träningen var slut pekar coachen ut de som inte kommit med alls och sedan var vi fem tjejer kvar och hon berättar att vi fem fått en plats i laget. Jag och Jennifer förstod snabbt att hon menade tjejlaget och gick fram och frågade och hon sa att det var det, och att coed laget inte hade någon plats vilket vi aldrig förstod? Varför lät de oss bygga med dom då? Jaja.. så var det med det och vi tackade nej eftersom vi blev väldigt besvikna på att hon inte var tydligare med detta för oss två innan. Vi som kämpat på så mycket! Dock var det ett väldigt snabbt beslut och vi mådde så dåligt efteråt för cheer är det vi ville hålla på med här så vi får se hur det blir med cheeren senare.

Anonym

Kommer du jobba något i USA för att ha råd med allt? 
Hur kom du på idén att åka och plugga i USA? 
Läser din blogg varje dag och allt ser verkligen ut som en dröm! 
Ha det bra!

Nej jag kommer inte att jobba här i USA eftersom man inte får göra det. Jag kommer endast leva som fattig student, hehe. Hur jag kom på att åka hit? Blev inspirerad av bl.a Natta min kära vän som var på high school förra året men även många andra från min klass tex i gymnasiet osv. Jag ville också göra något sånt häftigt! Jag och Jennifer började prata om det och drömma oss bort förra hösten och prata om "tänk om vi skulle bo i Kalifornien och bla bla.. " massa sånt och för mig var det bara drömmar medan Jennifer var mer seriös att hon skulle göra det. Jag släppte det ganska snabbt eftersom jag tänkte att jag endå aldrig kommer få uppleva det, tänkte att det bara finns på film. Så månaderna gick och i våras fick jag verkligen panik och blev helt stressad över att jag inte visste vad jag skulle göra till hösten. Min värsta tanke var faktiskt att bli kvar i Sverige i höst och bara jobba, jobba och jobba och nej.. det var absolut inte det jag ville göra. Så jag pratade med mamma och sedan tog jag tag i det själv och började maila Kilroy som organisationen heter som hjälpte mig med papper osv och så bara fyllde jag i och skickade in, sedan flöt det på. Och jag kan fortfarande inte idag fatta att jag sitter här nu i en egen lägenhet i LA hollywood men mina vänner och lever livet.. det var detta jag drömde om för ett år sedan.

Vad roligt att du följer min blogg! Kan lova dig att det mesta är som en dröm här men sedan finns det såklart dagar då allt går fel också och känns fel, precis som man kan känna när man sitter hemma i Sverige. Jag kan i ena stunden tänka " Vad i helvete gör jag här?" och andra stunden bara ÄLSKAR jag detta. Men för det mesta mår jag toppen och jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Förstår inte hur jag ska kunna lämna detta.. Ha det bra du med!!

 

Anonym 

Kommer du åka hem någon gång under året i USA? Och kommer din familj komma och hälsa på? :)

Nej jag kommer att stanna hela året. Många väljer att åka hem vid jul men jag tänker, är jag väl här så kan jag lika gärna vara här hela vägen! Blir bara jobbigt att åka fram och tillbaka tänker jag? Ja min familj kommer att åka hit nästa år! Ska bli så roligt att få visa dom allt :)

Anonym

Kanske ingen fråga, men om du inte har testat så kolla med några allstar gym. Dom kan ha något open team eller så att det går att komma dit och bara köra typ "classes" i gympa/bygg.

Jag har sökt lite på det på google men har inte riktigt kollat ordentligt. Jag vill helst ha något väldigt nära eller i skolan eftersom jag inte har någon bil här. Men visst kan man åka dit och testa någon gång! Tack för tipset!

Emma

1. När brukar du gå upp på morgonen och gå och lägga dig på kvällen?
2. Hur lång tid tar det att ta sig till skolan och hur tar ni er dit? 

3. Vad brukar du äta till lunch på skolan och tar du med dig matlåda? 

4. Kan du ite ta kort på er lägenhet så man får se hur ni bor :)?

5. Vilken lektion är roligast på collage?

6. Är det lätt att ta kontakt med de andra eleverna i skolan? T.ex vid lunchrasterna eller lunchar du ihop med tjerna du bor ihop med?

7. Hur mycket och vad tränar du i veckan?

8. Är det lätt att äta nyttigt och hälsosamt i USA?

9. Hur lägger ni ihop matinköp och hushållsartiklar? Delar ni ekonomiskt på allt eller köper var och en sitt? 
10. Vad är bäst med att bo i Kalifornien och vad saknar du mest från Sverige? 

Kramkram :)

1. Jag går upp 05.45 varje morgon när jag ska till skolan. Går och lägger mig olika men mellan 10-12 på kvällen någon gång brukar jag somna! På helger sover jag längre och är uppe längre.

2. Med buss, det är ett byte och det tar ungefär allt som allt en timma men det varierar lite beroende på trafiken och om bussarna matchar varandra vid bytet.

3. Jag brukar ta med mig någon bar, frukt och vatten typ. Jag går inte så långa dagar nämligen och ibland köper jag något i skolan om jag är hungrig.

4. Jo det kan jag göra!

5. Gym fitness. Den lektionen har vi nere vid gymmet och bara tränar hela tiden eller ute och springer på planen.

6. Det beror på om man vill ta kontakt med dom. Du får helt enkelt bara sätta dig bredvid någon eller gå fram till någon om du vill prata med dom. Men här på vår skola är alla för det mesta med de de känner och från sitt egna land. Det är ju så blandat med människor från olika länder här och det är väldigt mycket grupper märker man. Svenskar är med svenskar, amerikanare med amerikanare, asiater med asiater osv!

7. Jag tränar gym och dans i skolan. Dans tis och tors, Gym mån och ons. Tränar hela kroppen när jag väl tränar!

8. Ja det är lätt eftersom det inte är så dyrt! Okej det är dyrare än snabbmaten här men det är betydligt mycket billigare att vara nyttig här i USA jämfört med i Sverige där all nyttig mat är mycket dyrare. Jag försöker bara köpa hem nyttig mat!

9. Vi köper vår egna mat för det är lättast så eftersom vi äter så olika och vid olika tider. Det vi delar på är disktabletter, toapapper, tvättmedel, dammsugare, möbler och sådant.

10. Kalifornien är helt klart bäst! Vill inte bo någonannanstans i USA än här. Har hört av väldigt många att det är här det är bäst på olika sätt. Det jag tycker är bäst i LA där jag bor är klimatet, det är varmt på dagarna och behagligt på kvällarna. Har inte sett en droppe regn i LA sedan jag kom hit. Sedan är människorna mycket trevligare här än i Sverige och det känns som alla är vän med alla. Nu hatar jag människor i Sverige som är sååå dryga och håller sig till sitt egna umgänge. Här är alla så öppna och man känner sig välkommen vart man än går! Jag älskar ju storstäder och här i LA händer det alltid något och utelivet har jag hört är riktigt bra, dock suger det att man måste vara 21 år för att gå ut här men att festa överhuvudtaget här är så mycket bättre eftersom folk är mer öppna och det är mycket lättare att få mer kontakter här bara man vågar ta kontakt.

Det enda jag saknar med Sverige är min familj, vänner och speciellt min pojkvän. Och att bo hemma eftersom man slipper laga sin egna mat, tvätta sina kläder själv osv. Men om man tänker på landet så saknar jag inte Sverige ett dugg. Kram :)

 

Anonym

Är det något där borta som inte alls är som du hade föreställt dig? 
Hur fungerar det med engelskan? 
Hur festar man när man är yngre än 21? 
Vad får man inte missa om man åker till la?

Nej faktiskt inte vad jag kan komma på. Jag har bara blivit positivt överraskad sedan jag kom hit. Det enda jag blev besviken på när jag kom hit var att det var ganska kyligt på kvällarna men nu är det inte det längre. Nu går man i shorts och linne på kvällarna! Eftersom jag bara bor med svenskar så blir det tyvärr inte jättemycket engelska men i skolan får man ju prata och när vi umgås med amerikanare. Jag åkte bl.a hit för att lära mig flytande engelska och vi tjejer i lgh har pratat om att börja prata engelska med varandra snart så engelskan kommer väl sakta fram. Men det tar sin lilla tid :) När man är yngre än 21 så får man gå på hemmafester eller collegefester istället för att gå ut på klubbar. Vad man inte får missa? Hmm.. man måste se allt i LA. Att bara åka runt och uppleva staden både på dagarna och kvällarna och träffa alla trevliga människor och gå på hollywoods gator, åka ner till stranden någon dag och kolla in Beverly hills kanske? Allt här är helt amazing. Sedan vill jag även testa att surfa och såna saker men det kommer väl! Har ju trots allt tio månader kvar på mig. Usch vad lite det lät..

 

Ciao 

Bättre lycka nästa gång

Igårkväll blev det inte alls som vi tänkt oss haha. Jag och nio andra tjejer var jättetaggade på att gå på collegepartyt igår eftersom det var labor day men när vi satt i våra taxibilar påväg dit så får vi reda på att polisen kommit dit och att festen är över.. så vi tvekade en del i taxin om vad vi skulle göra istället haha stackars chauffören.. Tänkte åka in till hollywood blvd och släppa oss där för att gå någonstans men så kom vi på att vi inte hade klackar på oss så vi åkte hem igen, snackade ihop oss med de andra tjejerna och de visste någonting annat men problemet var att det låg ungefär dit vi tänkt åka från början och det var en bra bit bort. Och vi hade redan slängt iväg onödiga taxipengar.. men vi gick in och jag tog något att dricka och kände endå att jag ville iväg men de tog för lång tid och mina roomies orkade inte så det blev inget. Istället gick jag och Jennifer ut och tog en promenad vid the grove och hade det mysigt och skratta för hur j*vla misslyckad vår kväll blev men endå slutade den helt ok! Haha
 
Men bättre lycka nästa gång! Idag kom Jennifer in och väckte mig 12.20. Fattar inte att jag kunde sova så länge? Sen har jag legat ute vid poolen och där låg även Danny Saucedo som bor på vårt komplex, inte illa. Nu har jag kommit in och duschat och ätit lite, ska iväg snart med Jennifer så får vi se vad vi hittar på. Jag vill gå förbi 99 cent store och kolla, de kanske har mat där också, svinbilligt i så fall! Era frågor svarar jag på ikväll innan jag går och lägger mig.
 
Här är en karta föresten på vart vi bor west hollywood som är inringat i rosa och vart vår skola ligger santa monica som är inringat i blått, vet att många undrat hur långt det är emellan. Det tar ca en timma att åka till skolan pga trafiken men det funkar.
 

Redan september, tiden går så fort

Har fått en del frågor av er men kommer svara på dom imorgon (måndag) eftersom jag är ledig från skolan. Om ni hinner komma på någon mer fråga har ni imorgon på er också. Bra va? Herregud blev jätteförvånad när jag kollade min statistik idag och såg att jag hade över 200 unika besökare igår, att det faktiskt är folk som vill läsa om hur jag har det här! Skitkul :)
 
Jag har legat vid poolen hela morgonen, faktiskt första gången på denna veckan så det var skönt att få lite tid till att sola och bada i 35 graders värme. Sedan har jag duschat och skypeat med min pojkvän och var sedan nere på erewhon och köpte lite lunch som jag åt nyss. Åt knäckebröd med avacado och mozzarella och köpte en protein smoothie. Affären nedanför oss är perfekt och all mat är organic där (ekologisk och bara bra innehåll). Jag och mina roomies funderar fortfarande på vad vi ska göra ikväll, har inte riktigt bestämt oss än men någonting blir det väl. Allt löser sig! Hoppas ni haft en bra helg, min är inte riktigt slut än så det är naaaajs.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga lite för första gången. Har några uppgifter i ett häfte som måste göras i engelskan och säkert något mer! Godnatt Sverige 
 
 

Fråga allt ni undrar över så svarar jag på allt i ett inlägg

Nu har jag fått väldigt många frågor om USA, college, resan, kostnader osv osv så jag tänkte att ni kunde fråga alla frågor ni har under detta inlägget. Så kommentera med namn eller anonymt! Allt ni undrar! Så svarar jag på alla frågor ni har i ett långt inlägg istället. Det blir lite jobbigt att skriva och förklara allt flera gånger om till olika personer så nu har ni chansen att fråga allt :)
 
Om ni har andra frågor kan ni fråga de också, kanske hur processen var innan jag kom hit eller vad det jobbigaste eller bästa är med att vara här? Vad vet jag.. fråga allt nu så jag kan svara på allt i ett inlägg och slipper få massa små frågor lite då och då!
 
Och hehe.. tatueringen var inte äkta !! Skulle aldrig göra en sådan riktig, dock vill jag ha en riktig på ryggen men inte sådär haha. Vet att många gick på de (bla min bror och pojkvän som fortfarande tror att den är äkta, sorry). Här gör jag min henna tatuering igår på 3rd street. Sjukt att det kom fram typ 5 pers på bara 10 min direkt efteråt och ba "OOOH I like your tatto, can I ask you.. where have u done it?" haha och massa. Var så himla kul att lura alla att den var riktigt och vi sa att Titti hade gjort den på mig och att jag var famous i Sverige, förlåt men asså det är svinkul att lura alla amerikanare för dom har ingen aning. Vi sa att jag var actor i Sverige och hade kommit hit för att skådespela haha

Jaja fråga på nu om allt ni undrar om USA och allt möjligt här eller skriv till mig privat så svarar jag på det också här i bloggen!!!

Min lördag hittills


Åkte till Beverly center tillsammans med Titti och kollade runt i affärer. Hon bytte sitt datorskal som hon tvekat på så länge om hon ska ha grå eller rosa men nu blev det rosa istället. Jag köpte tights till dansen (ja min danslärare är hur hård som helst när det gäller klädsel och pekade ut vilka som var rätt och fel klädda förra lektionen) och underkläder. Och jag testade även MAC smink, jag frågade efter concealer så jag fick sätta mig på en stol så sminkade hon mig för att visa hur den såg ut på mig. Det sminket är jättebra verkligen!!
 
Efter gick vi till cream cookie där man köper glass och kaka tillsammans som ni ser på bilderna. Finns massor med smaker och herregud vad gott det var! Men kladdigt.. sölade ner hela mig på grund av värmen som gör att allt smälter på bara några sekunder. Ni ska bara veta hur varmt det är här! Det går inte att gå ut knappt och jag letar efter skugga hela tiden. Vill inte ens vara i solen!! Trodde inte det kunde bli såhär varmt här?

Och när jag kom hem var mitt paket i lobbyn när vi gick och frågade!! ÅÅ blev så glad, tack igen mamma du är bäst! Jag hade bett henne skicka mina cheerskor och så hade hon även skickat två linnen och mina cheershorts som låg hemma i garderoben och ett armband och såååklart två baoooouta stora marabou choklad! MUMS
 
(Kollade även massa kepsar till min bror som vill ha, finns hur mycket som helst här i USA inne i många butiker, så om ni vill ha någon är det bara att säga till)

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus