Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

October 30



Gjorde sååå god middag förut! Stekte kyckling och gjorde sås till (grädde, mango chutney och salt&peppar) och så sallad. Det var hur gott som helst. Har nästan ingen mat hemma alls nu så salladen blev lite tråkig bara men ska handla imorgon med Jennifer på Ralphs! Skåpen och kylskåpet är tomt just nu. Det enda jag har hemma är väl mina flingor, lite smör, havregryn, socker och så min kyckling och en glass hehe bra jobbat..

Hann gå iväg och betala räkningen med Linnea förut också och när jag kom hem igen skrev jag ut engelskainlämningen och gjorde ansiktsmask på mig själv! Mobilräkningen är också betald idag och imorgon är det ny månad!!

Fasen vad tiden går fort! Vår femte månad (juli,aug,sep,okt,nov) som vi är här av tolv (stannar i usa till nästa juli).

Tredje dagen

Ja jag har fått en finne precis vid munnen.. den var värre förut och håller på att gå bort nu.. Föresten ser ni hur fint väder det varit idag? Men kallare har det verkligen blivit. Måste köpa varmare jacka och halsduk snarast!

Då är jag inne på tredje dagen av min start på "det nyttiga livet". Det rullar väl på och det hjälper faktiskt att jag skriver om det och vad jag äter på dagarna för då kan jag inte lura mig själv, eller jag kan ju men om jag fuskar så kan jag bara gå tillbaka här och se hur duktig jag varit innan och det kommer få mig att vilja fortsätta! Går inte att att onyttigt eller småäta hela tiden, och varför jag gör detta? Jo för att jag har gått upp i vikt och säg inte nej för jag vet själv vad jag väger och det var längesen jag vägde så. Inte ok:) 
 
Såååå idag har jag ätit,
Frukost
* Mina två sista rostade mackor.
* Mjölk med flingor (mina nya flingor jag köpte på erewhon igår sviiingoda)

Till lunch efter första lektionen

* Powerbar innan träningen. Har gått och blivit beroende av dom.

Efter gymmet slutade jag skolan och köpte med mig hem påvägen precis
* Rostade/salta majskorn och en energy smoothie från erewhon, JÄTTEgod och nyttig!
 
Ville gå och gymma nu när jag kom hem men eftersom vi körde både styrka ett bra tag och sprang fem varv runt planen i denna värmen så känner jag mig ganska färdig för idag. Nu har jag precis rättat min paragraph i engelskan och skrivit rent den, ska bara gå bort och skriva ut den nu så jag kan lämna in den imorgon. Då får vi säkert tillbaka våra prov vi hade i tisdags också.
 
Ska iväg på cheerklassen ikväll också så ska äta något innan jag går dit! Tro inte att jag svälter mig nu kära vänner och familj, vill bara komma i lite bättre form haha

Workout

Kände i helgen att jag behöver starta ett mer healthylife så denna veckan har jag börjat och får se hur länge jag håller det. Menar inte att jag ska utesluta tex B&J (alldeles för stor kärlek där) helt och hållet, men att sluta gå och småäta här hemma hela tiden och försöka köpa hem mer grönsaker, lax, kött, kyckling och sånt istället för bröd och pasta osv. Får se hur det går :):)

Gick iväg till gymmet förut i alla fall och körde crosstrainern en halvtimma och benstyrka. Var så fruktansvärt hungrig bara och då är det svårt att träna.. Så stekte ägg, spenat och broccoli när jag kom tillbaka men blev inte mätt så tog yoghurt och la i hallon också! Det kan nog vara bland det godaste som finns.

Nu har jag precis duschat och ska försöka sova, natti Sweden.


Hur det går för mig på SMC

Då har en ny vecka startat och ni i Sverige som pluggar har ju höstlov nu vilket vi inte har. Fusk tycker jag! Här vet dom väl inte ens vad det är? Så jag sitter fortfarande vid skolbänken och skriver prov denna veckan.. Fast i och för sig, jag har ju istället två månader jullov sen.
 
Ja hur går det för mig i skolan då? Som jag vet min kära mamma undrar eftersom hon säger att jag aldrig berättar om det. Kanske för att jag tycker det är tråkigt men det går faktiskt okej!
 
Lite uppdatering;

Mitt sport psychology prov gick inte så bra, får skylla mig själv som inte var så förberedd. Dock fick jag väldigt bra på min inlämning i den klassen om sin "förebild" man skrev om. Jag skrev om min lärare på gymnasiet
 
I dansen hade vi nyss midterm, alltså ett prov och även prov på själva dansen. Det kändes jättebra, har dock inte fått något resultat där än men det ska nog ha gått jättebra!! Efter min grupp som visade upp dansen tillsammans sa hon; very very good! och då minsann är det bra, för ni ska bara veta hur min danslärare är!!

I gym klassen har vi inte några prov. Inte så konstigt kanske
 
Inte i cheerleadingen heller
 
Och i min ESL klass, det är där jag har mest läxor och prov hela tiden, går det rätt så bra. Lite svårt att förklara bara för man får procent och poäng på proven. Fick precis tillbaka ett test idag och min paragraph som jag skrivit. - Där fick jag i % 78/100 och själva poängen på provet var 21/25. På skrivdelen fick jag B+ vilket var 85/100Hade prov i denna klassen idag också så får se vad jag får på det.
 
Det var väl det! Ciao
 

NEW SHOES

 
Dessa hade jag på mig i lördags på playboy mansion! Supercoola tycker jag och sköna men sååå svåra att gå i. Haha fråga bara Jennifer hur många gånger jag trillade.. folk måste trott en del. Och dagen efter hade jag massa rivsår på benen, fötterna och händerna för de små nitarna rivs jättemycket om man nuddar dom. Ser ut som en katt rivit mig! Men dom var ändå värda, måste bara lära mig gå riktigt i dom!!
 
Det var 50% på hela den skobutiken så dom kostade bara 85 dollar, det är drygt 550kr.

Playboy mansion party

Igår blev jag och Jennifer bjudna på playboy mansion party Halloween. Så på dagen tog vi en promenad i det fina vädret upp till melrose för att kolla dräkter/kläder. Och efter massvis med letande så kom vi hem med grejer till slut. Blev inte mycket vila innan vi var tvungna att fixa oss direkt. Vid 7 på kvällen blev vi hämtade och åkte hem till Russell heter han som vi blev bjudna av. Bodde i sjukaste huset jag sett inne i den privata delen av Beverly Hills. Fick lite mat och dricka där (var väl ungefär 8-9 pers med hans kock, städerska och egna chaufför). Sedan åkte vi limousin till festen då hans chaufför körde oss!
 
Russell (han som vi var hemma hos) är han som skapat RockStar energydrink ni vet? Detta fick vi fram för en stund sen, så där fick vi svaret till varför han bodde som han gjorde osv. Det är mannen till höger --->
Såg att det finns en del att läsa om honom på wikipedia här

 
Playboy mansion huset där vi var!
 
 
Lite dåliga bilder från igårkväll!
 


Här är limousinen utanför hans hus som vi åkte till festen.

Träffade även på Ty Pennington från extreme home makeover
Haha så roligt när vi såg honom vi ba "omg it's you!" så härmade han oss och ba "omg!!" och log jättemycket haha. Blev bara så förvånad av att se honom där.
 
Så berättade vi att vi var från Sverige, tror att han tyckte det var kul att det inte bara är amerikanare som kommer fram och känner igen honom. Och han sa till mig "come back later, I will meet u again" men vi hittade honom inte igen tyvärr annars hade vi kanske pratat mer med honom. Han verkar i alla fall vara lika glad och trevlig som på tv!

Cozy time!

Ikväll har vi bara haft det riktigt mysigt. Vi lagade middag medan vi färgade mitt hår som faktiskt blev bra, inte som hos frisören såklart men helt ok. Målat naglarna, badat ute i jacuzzin med några andra från komplexet och ätit massor med popcorn och bananchips! Nöjd med denna braiga dag.

Nu ligger jag i sängen med datorn i knät och har kollat massor med bilder på weheartit. Vill bara att det ska bli höst och kallt och krypa ner i sängen med varmchoklad och god frukost i en jättemysig säng och en bra film. Jag vill att det ska vara jättekallt ute så man bara vill ligga inne hela dagen med massa tända ljus och lugn musik.

Jag vill ha vinter med massa snö och goa tjocktröjor och vantar och mössa. Och jag vill verkligen ligga hemma hela dagen med min pojkvän när det är jättekallt ute och bara krypa ner under täcket och äta godis och kolla en jättebra film hela dagen och bara vara så himla lycklig och få massa kärlek. Usch vad jag saknar allt detta när jag ser bilderna.. ibland uppskattar man allt så mycket mer när man är ifrån det konstigt nog.

MISS IT!

VICTORIA'S SECRET

Från Victoria's secret; Vattenflaska som jag behövt så länge, bikini *kär*, body wash, tre par trosor.

Från Love Culture; Svarta mysbyxor som ser exakt ut som juicy cuture byxorna.

CVS; Hårfärg!

Och så lite bilder från dagen från Jennifers kamera! ÅÅ snart är det halloween, den högtiden är så stor här!
 
Kom precis hem från en hel dag på beverly center med Jennifer. Vi gick dit och det blev en del shopping för oss båda. Efter gick vi till yoghurtland. Påvägen hem gick vi förbi trader joe's där jag köpte kött som jag ska äta till middag ikväll (vi ska inte ut och äta idag behöver spara dom pengarna haha) och sedan förbi CVS där jag köpte ny hårfärg så det ska Jennifer fixa på mig nu ikväll. Hopefully it will be great with my hair this time!
 
Vet ni vad? Vi har bara pratat engelska med varandra hela dagen och babblat på som bara den haha gud vad mycket bättre det känns att faktiskt prata engelska när man är i amerika. Så nu är vi proffs ellleeeeer..
 
Hoppas ni haft en toppen fredag :D

Avicii konsert

 
Nu på morgonen bestämde sig jag och Jennifer för att gå in och boka biljetter till Avicii! Det har varit prat om det innan för vi har vetat ett tag att han ska spela efter att Jacob berättade det för mig för några veckor sen men har lixom inte tagit tag i det. MEN NU ÄR DET BOKAT!!!
 
, den 9 november går vi på Avicii konsert i Hollywood Bowl. Ser fram emot det jättemycket!
 
Nu ska jag och Jennifer till Beverly center för lite shopping och ikväll ska vi tjejer ut och äta i hollywood. En grymt bra fredag helt enkelt. Och just det! Från och med nu pratar vi bara engelska med varandra hemma, vi kände att vi måste ändra på våra vanor lite. Går inte att prata svenska med varandra hela tiden då kommer man ingen vart med engelskan så nu blir det engelska fram över! Får hoppas att det hjälper att man kommer in i det lite mer i alla fall, vi bor ju faktiskt i USA nu och inte i Sverige.

Movie time

 
Har precis sett filmen the experiment med tjejerna här hemma och guuud så bra den var, ni alla måste se den! Känns verkligen som den hade ett syfte. Det handlar om några oskyldiga personer som ska genomföra ett test genom att leva som fångar och vakter i två veckor, detta gör dom för att vinna pengar.. mer berättar jag inte.
 
Så som sagt, har haft en jättebra kväll med en grym film och massa gott, så nu känner jag mig helt full av popcorn och B&J! Har ju helg nu och imorgon är det fredag, får se vad vi hittar på då. Vi brukar inte direkt ha några planer inför helgerna utan tar det alltid som det kommer. Om en stund ska jag nog sova! Hoppas ni där hemma får en bra fredag och bra start på helgen, det är ju lönehelg för er och jag får även mina pengar för nästa månad imorgon, GÖÖTT!!
 
 

Hur det egentligen går till

Här Alicia kommer lite svar på dina frågor, förlåt att jag svarar så segt. Säkert flera som undrar så här har ni!

Hur gick processen till för dig innan du åkte?
Det var i April detta året som jag tog tag i det ordentligt. Jag hade tänkt på det tidigare men det var inget seriöst då, bara drömmar ni vet.. Men så i April tog jag kontakt med en organisation som heter Kilroy som jag berättat om förut. Jag mailade dom och sa att jag är intresserad av att åka till hösten och då skickade dom alla papper till mig som behövdes fylla i, jag skrev ut dom och där började all pappersarbete. Det var papper hit och dit, man behövde gå till banken, till posten, åka till stockholm för visum, tog en spruta osv.. och glöm inte att allt detta kostar också! Det är lätt så att man glömmer av att det faktiskt är mycket jobb innan man hamnar där man vill.

Jag skickade in alla papper till kilroy och dom tog kontakt med skolan och jag fick ett logg in till skolans hemsida så även jag kunde maila med en som jobbar på SMC om jag hade några frågor innan jag åkte. Jag var även tvungen att ta kontakt med CSN innan jag åkte och fylla i massor med papper där och svara på frågor för att kunna ta studielån. Så ja ni ser.. det är inte bara att åka.
 
Ni kan även ansöka på egen hand, alltså inte ta hjälp av någon organisation men då vet jag inte hur det går till eftersom jag inte gjorde på det sättet. Kilroy tar en kostnad på drygt 4000:- för att de ska hjälpa en och jag personligen tycker inte att man fick jättemycket hjälp egentligen för dessa pengar. Menmen, hade kanske ändå inte klarat det helt själv. Som tur var har jag två snälla föräldrar som alltid hjälpt mig och var med mig genom hela denna processen så jag till slut kom iväg!
 
Så då har ni sökt kurser separat till en högskola och sökt boende separat med? Ifall jag fattar det rätt
Ja, kurserna väljer du genom skolans hemsida när du vet att du kommit in osv. Boendet sökte vi själva genom att söka på google och kolla vad som finns i detta området. Det var Romina som bodde med oss tidigare som hittade broadcast center och dagen efter jag och Jennifer landade i LA var vi på visning här och vi alla fastnade direkt och skrev på papprena samma dag! Vi flyttade in någon vecka efter att vi skrivit på.
 
Åker du med EF typ? För mig att det bara går att bo i världfamilj när man åker ett college år?
Jag tror att det är så att man bor i värdfamilj om man går i high school och inte college. Eftersom på college är man äldre och klarar sig bättre, då bor man antingen i egen lägenhet som vi gör eller campus, men det finns inte på SMC. Åker du på high school (medan du går i gymnasiet) så bor du med värdfamilj.
 
Jag hade faktiskt velat testa att bo i värdfamilj någon månad här för att komma in i engelskan mer, vi pratar ju bara svenska hemma tyvärr. Hade velat testa det också för att komma in i det amerikanska livet hemma, just nu vet jag bara hur det amerikanska livet är i skolan. Någon som vet om man kan ta kontakt med någon värdfamilj nu när man är här kanske? Hade varit häftigt att testa och få lite variation!
 
Vad läser du för kurser? Är det mycket plugg? Gissar på att det är rätt mycket fritid?
Jag läser en engelska kurs vilket är obligatoriskt tror jag (ESL), sport psychology, en gym klass, cheerkurs och modern dance. Det går i perioder när det är mycket plugg och inte. Nu när det är midterm (halva terminen har gått) så är det rätt mycket eftersom man har prov i alla kurser för att se hur man ligger till hitills. Dock är det inte så jobbigt plugg här i USA, det är bara det att man får många små läxor som kan ta tid att göra. Ja jag har väldigt mycket fritid men på vardagarna orkar man inte göra mycket mer än äta och sova när man kommer hem från skolan.
 
Och som ni vet, har ni fortfarande frågor så fråga!!

Santa monica beach

RESA BOKAD!!

  • 15 juni flyger hela min familj till San Francisco från Sverige i ungefär två dagar (inte jag).

  • Sedan bilar dom ner hit till LA. Semester här i en vecka så ska jag visa dom allt.

  • Efter det bilar vi vidare till Las Vegas och stannar där i två dagar. LOVE IT! vill verkligen tillbaka dit

  • Sen tar vi flyget till NEW YORK!!!!!

  • Och till sist, den 7 juli, flyger vid från NY hem igen till lilla Sverige!
    Så jag är alltså hemma igen på morgonen den 8 juli. Det betyder att jag då bott i USA i 11 månader och 12 dagar.
 
Så såhär ser min början av nästa sommar ut, älskar livet kan man säga :) Ser fram emot det såååå mycket samtidigt som jag absolut inte vill lämna mitt liv här.
 
 
Ååå fatta vilket äventyr jag fått/kommer få vara med om 2013-2014! Absolut bästa som hänt i mitt liv.
P.S såklart ska Jennifer med mig och min familj på detta också!!!

Visst ville ni veta..


Denna kära yoghurt med müsli och hallon/blåbär i har jag blivit lite förälskad i och har börjat köpa som lunch i skolan! MMmmmuums

 
Och Red Bull som alltid är lika gott köpte jag idag på morgonen för att kunna hålla mig vaken på min tre timmars ESL lektion.

Mina ögon svider

Godmorgon där hemma i svealand!
Har ni det bra? Är det kallt? Det är det här också.. i alla fall på morgonen. Typ dör av kyla då. Men på dagarna är det runt 23-25 så det är skönt.
 
Herregud vad jag pluggat idag. Slutade dansen klockan två idag och var hemma vid kvart över tre. Sen dess har jag bara pluggat och ätit såklart. Gjort både engelska och suttit med min dans bok och läser igenom varje sida jättenoga och markerar och skriver ner ord om det är något jag inte förstår, vi får ju som sagt ha med oss boken på provet på torsdag. Då kan ju jag anteckna vad jag vill där på svenska för hon förstår ju ändå inte haha :)

Ni ska bara veta hur skönt det är att kunna ett annat språk ibland, och ni skulle bara veta hur många gånger vi tex pratat skit om taxichauffören när vi ska någonstans och han kör som en kratta.. han förstår ju ändå inte!
 
Nu tog jag precis pause från pluggandet för mina ögon svider asså. Inte bara för pluggandet, utan för att jag är trött och för att Jasmin skurit lök haha.
 
Nu sitter jag och kollar på min kärlek.. iphone 5S i den guldiga färgen. Den kommer upp varje gång jag öppnar internet (apple) och jag bara väntar på den dagen då den blir min för det ska den bli någon vacker dag. Den är sååå fin och min nuvarande iphone har ju en del problem kan man säga.

I'm in love!
 
 

Monday

Min gym lektion var inställd idag så jag fick sluta jättetidigt! Skönt det! När jag kom hem bytte jag om och gick till poolen, det var sådär jätteskönt väder idag ni vet när det är lite molnigt med ändå väldigt varmt så jag kunde ligga och sola (och till och med somna) utan att behöva bada i poolen. Men blev lite för varmt sen så gick in och la mig och sov en bra stund. Köpte även med mig ricinolja på apoteket idag som jag ska börja med 2-3 ggr i veckan i håret. Det gör att håret blir tjockare, glansigare och växer snabbare på bara några veckor. Får hoppas att det funkar lika bra i mitt hår bara.
 
Nu ska jag springa iväg till bussen och åka till skolan där jag har min cheerklass. Tar med mig dansboken också eftersom jag har prov imorgon, dock är det öppen bok på det testet så det känns ännu bättre.
 
Ciao 
 
 

ACTIVE SHOOTER

Den som orkar läsa mina långa inlägg borde få ett pris haha förlåt men tycker detta är så intressant och när det endå rör platsen jag själv bor på nu så vill jag gärna berätta för er också! Läs om ni orkar :)
 
Min lärare berättade även om vad vi skulle göra om det skulle komma någon med pistol och börja skjuta på skolan.
 
Detta hände nämligen nu i sommras, 7 juni, på vår skola då fyra personer tror jag det var dog plus han själv. Hon berättade hela historien om det även om många lärare låter bli att ta upp det för dom tycker inte om att prata om det, framför allt för att det inte vill framföra skolan som dålig och osäker, de vill ju fortfarande att elever ska söka dit och vilja gå där. Men min ESL lärare berättade verkligen allt och det är jag glad över så man vet vad som kan hända och hur det egentligen gick till när det hände!
 
Från och med i sommras när detta hände så har de nu telefoner i alla klassrummen så om det skulle komma någon så kan man snabbt meddela alla lärare och elever i varje klassrum. Så gick hon igenom med oss vad vi skulle göra om det skulle komma en active shooter som det heter. Först och främst ska vi stänga av våra mobiler så inte personen hör något ljud och förstår att vi är i klassrummet. Sedan ska vi dra en stor grej framför dörren så personen inte kan komma in, släcka ljuset och böja oss ner på golvet bakom väggen och vara knäpp tysta så han tror att det inte är någon där och börjar skjuta mot dörren.
 
Om han skulle gå på utsidan så ska man släcka ljuset och dra ner persiennerna och försöka gömma oss så bra som möjligt.
 
Om ni vill veta hur det gick till i våras när detta hände så berättar jag det nu! Ni som inte orkar läsa om allt detta behöver inte göra det men vet att vissa tycker det är intressant.
 
Han började hemma med att skjuta sin bror och pappa så dom dog. Han bodde rätt så nära SMC och har gått på vår skola tidigare när han var ung (2006). Sen gick han ut på gatan upp mot pico blvd, det är den gatan som går nerifrån stranden och uppåt utanför vår skola och ända långt upp till Downtown LA. Det är den gatan vi alltid åker på fram och tillbaka till skolan eller om vi ska till tex 3rd street. När han gick där så sköt han mot en buss men som tur var så var han inte bra på att skjuta sa min lärare så ingen skadade sig på bussen.
 
Sedan fortsatte han uppåt och kom till slut till vår skola. Det var en fredag mitt på sommaren så det var inte alls mycket elever där då som tur var. Dock finns det sommar- och vinterskola på SMC så det var fortfarande elever och lärare där då. Sen sköt han en kvinna som gick på gatan, kommer inte ihåg om hon var lärare på skolan eller om det bara var någon random. Men en i min klass sa att han var på skolan då och såg mannen som sköt och han såg att kvinnan släpades helt blodig av någon snäll som ville hjälpa henne, tror dock att kvinnan dog.

Sen gick han igenom garaget på vår skola och hittade där en man och hans dotter i en bil som precis varit i skolan för att köpa skolböcker. Han sköt dom och båda dog..
 
Efter det gick han till Library där han gick in. Det var tydligen en lärare där inne som förstod vad som pågick så han tog med alla in i ett safe room där dom gömde sig och släckte ljuset. Mannen följde efter dom och sa


" Open the door, this is the police " Men de förstod att han inte var polis så de var bara tysta, dock sa en kvinna där inne att hon kunde gå ut och prata med honom men då sa han som förstod att han var en active shooter att man aldrig ska prata med en sådan sjuk människa så det stannade tysta där inne. Sen sa mannen igen..

" Open the door in five seconds or I'll shoot " De öppnade såklart inte så han sköt mot väggen och dörren men ingen där inne skadades eftersom det var ett safe room.
 
Efter det gick han ut från library och såg en elev stå där så han sköt mot henne (tror att hon var en av dom som dog) men precis då kom polisen som sköt honom också så han själv dog!
 
Här är han när han går in i library. Känns så sjukt att det är där vi går ibland!


Här är mannen som sköt, fast detta är en bild från år 2006 när han var elev på SMC.


Pappan och dottern som blev skjutna i bilen i skolan.



Och här är pappan och dotterns bil som de satt i när de blev skjutna. Efter de blev skjutna kunde inte pappan köra så han körde in i denna muren..
 
Här är den sjuka mannens bror som blev skjuten och dog hemma i huset innan han gick ut!
 
SMC samma dag


Eleverna som var på skolan när det hände


Och här liggen skjutmannen död vid skolan.
 
Kommer ihåg den 7 juni när min släkting Anna som bor i Florida skrev till mig på facebook om detta och jag var hemma och satt i vardagsrummet och slog på TVn direkt för att kolla om de skulle säga något om det på nyheterna. Och om jag minns rätt så såg jag, mamma och pappa att dom pratade om det då. Idag är det alltid väldigt mycket poliser runt om i skolan, mer än det varit innan. Man ser dom alltid på cyklarna runt om lite överallt så det känns endå tryggt!
 

"A shooting has occurred on the campus of Santa Monica College in California! Can we be safe anywhere anymore?! Fanny Petric, I hope this doesn't change your plans for the fall! :(" står det. Blev lite suddig bild!

THE GREAT SHAKE OUT

Glömt att berätta för er om hur det var i Torsdags i skolan när vi gjorde en övning om det skulle bli jordbävning eller earthquake som det heter. 
 
Jag var på min ESL lektion (ESL står för English for Second Language) och den lektionen har alla som inte är amerikanare, och man går i olika engelska klasser beroende på vilken nivå man ligger på i språket. Men jaja det var inte det jag skulle berätta nu!
 
Min lärare berättade i alla fall att earthquake är väldigt vanligt i Kalifornien, särskilt i södra där vi bor. Dom har haft många små skakningar men en väldigt stor var år 1994 och sen dess har det inte varit någon väldigt stor så därför går alla nästan och "väntar" på att det ska hända igen eftersom det var så längesen nu.
 
Så i torsdags var det en sån dag då alla lärare skulle gå igenom med sina elever vad vi ska göra om det händer när vi är i skolan. Gud vad konstigt det kändes att öva på detta när man vanligtvis i sverige bara övar på att springa ut från skolan om det skulle börja brinna.. här övar man om det skulle ske en naturkatastrof..
 

I vilket fall som helst, klockan 10.17 på morgonen ringde klockorna i alla klassrummen och då skulle vi alla i klassen gå ner under våra bänkar och sätta oss under dom och alltid hålla fast dig med händerna i bänkbenet så den inte rör på sig. Varför man sitter under sin bänk är om något skulle trilla ner så måste man alltid skydda sitt huvud och nacken berättade hon. Så där satt vi alla under våra bänkar och min lärare låg under sin, haha det såg så roligt ut och vissa kom inte under sina bänkar för bänkarna i ESL klassrummen är verkligen mini-små så alla bara skrattade åt varandra! Sen ska man sitta där i tre minuter.
 
Efter dessa tre minuter kom det några män med västar som öppnade vår dörr i klassrummet och bad oss skynda oss ut till track fiell som är den jättestora planen ni vet. Och där skulle alla stå och samlas men som min lärare sa, hon förstod inte varför vi ska samlas där för det finns ju jättehöga lampor där vid planen som kan trilla ner på oss om marken skulle skaka. Men i alla fall, det är dit vi ska gå så det gjorde vi innan vi fick gå tillbaka in på lektionen igen.
 
Kommer ihåg att jag tänkte, tänk om detta skulle vara på riktigt.. jag hade seriöst fått panik och trott att jag skulle dö. Min lärare berättade att nästan alla som var här i södra Kalifornien den dagen 1994 när den stora katastrofen hände trodde att dom alla skulle dö! Vet dock inte hur det gick eller om någon dog.
 
Är man hemma när detta händer ska man aldrig springa ut för då kommer du förmodligen ändå falla omkull av skakningarna eller något kommer trilla ner på dig. Du ska alltid krypa under din säng och täcka händerna över huvudet. Allt handlar om att det kommer skaka och det är lätt att saker hamnar i huvudet på en då.
 
 
Men får verkligen hoppas att det inte händer något nu! Vill inte att det ska hända alls såklart, men hade haft väldigt otur om det skulle hända just under denna tiden då jag är här. Men det tror jag inte! *peppar peppar, tar i trä*

En bra lördag på Lure

Gud vilken bra helg vi haft! Tagit det lugnt och ätit god mat och kollat klart Eva och Adam hela helgen fram till igår, lördag, när vi var på Lure som vanligt. Men åå det är så himla kul där på lördagar så det går ju inte att missa! Var jättemycket folk och grym musik som vanligt. Åkte dit med Jennifer, Titti, Andreas och Björn! Fasen vad kul vi hade!
 
Nu har vi istället börjat kolla på livet enligt rosa, den minns ni va? Haha förstår inte vad vi fått för oss men det är så mysigt att kolla på såna gamla serier man kollade på när man var liten.
 
 

Slapp lördag vid poolen och film

 
 
Idag har verkligen bara varit en slapp dag. Legat vid poolen hela morgonen och förhoppningsvis fått lite färg. Ska försöka lägga mig en stund imorgon också. Sen har vi bara ätit massa (jag och jennifer har hittat världens godaste bar som även är rätt så nyttig från erewhon) den smakar pepparkaksdeg. Så har vi kollat klart på Eva&Adam serien och även filmen så det är lite sorgligt att det är slut.. kan ju aldrig få nog av det söta paret!

Tonight it's just you and me

 
Igår bestämde sig jag och Jennifer för att ha en liten BFF night bara hon och jag. Så efter skolan duschade vi och fixade i ordning oss lite. Jag använda min ansiktsmask för första gången och gud vad jag tyckte om den!
 
Sedan gick vi bort mot the Grove och bokade bord på La Plazza tror jag det heter. En jättemysig restaurang där vi åt jättegoda sallader. Så tog vi lite bilder vid fontänen (haha som ett par som var på date kändes det som).
 
Efteråt gick vi och kollade i en jättemysig inredningsaffär och var även inne på Dylan's Candy affär. Bara för att gå runt och kolla på allt gulligt godis. Den butiken är precis som en liten godis butik inne på liseberg, fast ännu mysigare. Och till sist gick vi och köpte oss B&J, vindruvor, bananchips och popcorn och gick hem och myste ner oss i sängen och kollade på film.
 
Det här sa vi att vi verkligen får göra oftare! Det behövs ibland lite egen tid med sin bästis, även om vi ses varje dag hehe men vad gör det. Jättemysig torsdagskväll i alla fall!

Dax att hålla sig fräsch


Body wash ocean breeze - Vanlig duschtvål 
DEEP CLEAN Neutrogena - En slags tvål som rengör ansiktet jättebra
Mint Julep Masque - En grym ansiktsmask som gör att huden blir helt slät efteråt och tar bort porer osv.

Sheer BLONDE john frieda

Allt köpte jag på Ralphs igår när jag handlade. Har verkligen bestämt mig för att ta hand om min hud, rengöra ofta och använda ansiktsmask minst en gång i veckan. Och så köpte jag ett bra schampoo och balsam som även är till för mörkare blonda som tydligen ska göra att håret ljusnar lite. Vet dock inte om jag tror på det men behövde något bra i alla fall för mitt torra hår!

Danslektion snart

Hejsan! Nu sitter jag i skolans ena campus, där de är dans och musik. Så stor skola går jag i minsann där det är olika byggnader och man måste ta en shuttle buss hit. Har danslektion som börjar om en timma och efter den är det helg!!

Jag är så himla varm så jag svettas idag. Det är 25 grader står det men det måste vara mer i solen asså.. Men jag klagar inte på att det fortfarande är sommar för jag börjar se att ni i Sverige lägger upp bilder att ni saknar sommaren och det vet jag att man verkligen gör så fort det blir höst och kallt!




Min lärare på ESL (engelska) lektionen gick igenom idag vad vi skulle göra om det sker en jordbävning eller om någon skulle komma till skolan och skjuta, vilket hände i våras. Men berättar om det när jag kommer hem i ett eget inlägg.

Haha kan inte sluta garva när jag läser dina kommentarer!


Oliver: Ja jag har sett alla dina videoklipp och dom var bra. Men ni är så galna du och dina kompisar! Nej jag har inte några youtube klipp.

Och andra frågan, aa om du är tillräckligt lång och vågar så lovar jag att vi ska åka de läskigaste karusellerna :) vi kommer ju åka både till Universal och antagligen six flags heter det. Älskar dig!

Excuse me, she sprained her ankle..

Efter skolan idag somnade jag några timmar hemma i min säng! Det behövdes verkligen. Sedan kollade jag Jennifer och Titti på High school musical, första filmen. Kollade dock inte klart hela men gud vilka minnen när man ser den nu. Känner sig som ett barn igen haha. Får kolla klart alla tre filmerna i helgen istället.
 
Sen fick jag för mig att jag ville gå till Ralphs och storhandla eftersom jag inte kunde göra det tidigare somnade ju.. Så Titti var så snäll och följde med mig eftersom jag inte fick gå själv för tjejerna. Gick igenom den mysiga parken och där var det några som tränade baseboll, har inte sett det här förens nu.
 
Väl inne på Ralphs köper jag verkligen hur mycket som helst!! Så när vi kommer ut från affären har jag typ 20 PÅSAR och är tvungen att packa om allt men det var tungt hur jag än gjorde. Så vi ställde oss där utanför Ralphs och tänkte att, nä fan vi måste få skjuts det här funkar inte.. Så efter några minuter ser vi en ung kille som ser väldigt snäll ut komma ut ur affären typ åkandes på hans kundvagn. Så Titti får för sig att gå efter honom och att jag skulle halta med alla mina påsar haha!
 
Så efter massa skratt och lite prat om att jag hade stukat min fot inne i affären så fick vi skjuts hem av honom. Skitsöt och snäll kille som verkligen hjälpte mig med påsarna och tyckte vi var så knäppa! Han frågade oss också,
" How was your plan when you came here? "
And I just like " Huuumm (hahah).. we didn't have any plans.. "


Haha dog vad vi är konstiga, hur fan hade vi tänkt oss komma hem med allt detta? Eller jag rättare sagt. Men det var så värt att fråga, tack Titti som är den modiga av oss och jag får spela skadad.. hehe. Så nu kom jag hem med massor av mat, heaven
 
 

For you Oliver


Sett dina kommentarer och filmer på youtube Oliver. Haha du är galen! Du får gärna göra ett filmklipp till mig också. Du kan prata om mig!! Puss på dig
 
P.S Det blev ingen skillnad på håret eftersom jag glömde lägga i en av "ingredienserna" såg vi efteråt.. inte konstigt att det var degigt när det var mer pulver än flytande saker i. ÅÅÅ så onödigt att jag la pengar på det när jag inte ens kan blanda ordentligt! Det var bara det jag ville säga.

Ett litet misstag bara



Tog en "innan" bild

Här sitter jag med en påse på huvudet och hettan under. Ni skulle bara veta hur misslyckat detta blivit än så länge. Köpte med mig denna färgen hem från skolan, fick ett ryck bara ni vet hur jag är.. nej men hade faktiskt tänkt länge på att testa slinga håret hemma.
 
Bara det att dumma jag börjar blanda färgen och allt innan jag ens hunnit sätta på mig hettan och plocka ut håret så hela min färg (pulvret+krämen man blandar) hinner såklart stelna till en torr deg när jag är redo för att lägga i färgen i håret. Haha hur lyckas jag?
 
Titti hjälpte mig i alla fall och vi tog i lite vatten på degen och försökte ändå dra ut det i håret och snart har jag suttit med det i en timma! Får väl se hur resultatet blir, tror dock inte att det kommer bli någon skillnad alls av denna deg. Ska ta ut det om 10 min.. lika spännande varje gång jag ger mig på sånt här

Om du bara visste vad jag saknar dig

 
Du är min lilla bäbis och bästa vän, lillebror! Saknar att bara få vara hemma med dig eller när vi ligger i sängen på kvällarna och spelar spel. Eller när vi bara ligger och pratar tills du tröttnar och när vi alltid får för oss att baka.
 
Och jag saknar när du tittar på mig med sådan lycklig blick i ögonen och säger med bäbis röst "åå lilla lilla fanny", eller när du har kompisar hemma och jag skämmer ut dig och du kollar konstigt på mig och viskar "hallå fanny inte nu, jag har faktiskt en kompis här". Och när du tjatar på mig att vi ska titta på Titanic, vår favorit film och sedan sova tillsammans. Eller när du säger att du älskar mig.
 
Haha gud vad du är bäst, vi ses om 245 dagar.

Soulja Boy

Jag, Jennifer och Titti bestämde oss för att testa på AV Nightclub igårkväll där Soulja Boy skulle spela också. Så vi åkte till en bar innan som heter 3 Dogs Cantina, det låg precis runt hörnet av AV, tillsammans med Sofia och hennes två kompisar som är här på semester Andreas och Björn.

Vi stannade inte hela kvällen och drack inget eftersom vi hade skola dagen efter (idag tisdag), men klart man inte vill missa när dessa kändisar spelar på klubbarna haha. Så nu har vi i alla fall sett honom!

Jag visste inte vem han var innan men ni känner säkert igen denna låten med honom.
Lyssna på låten här --> Soulja Boy " Tell'em - Crank That "

 

Waffle with strawberries

Jag har nog allt blivit en liten tjockis sorgligt nog. Jo det har jag faktiskt, kolla bara nedanför vad jag köpte igår när jag blev utelåst från lägenheten och alla tjejerna var kvar i skolan. MEN SÅ GOTT VAR DET!

Jag och Jennifer gick och la oss ute och sola en stund vid poolen sen när hon kom hem, vilken tur att hon fick sluta tidigare så jag slapp vänta så länge. Sen pluggade jag massor till dansprovet (men hade tänkt helt fel, provet var inte idag utan nästa vecka.. ajaj.) Men bra ändå, då har jag mer tid på mig. Sen åkte jag i alla fall tillbaka till skolan för att få min närvaro för cheer-kursen för att sedan åka hem igen. Ja ni hör ju hur korkat det låter? Jag betalar för att gå denna kursen och det enda vi behöver göra är att åka fram och tillbaka, hon vill bara se så vi vart där så vi kan få närvaro, sen får vi gå. Här slösar man 2-3 timmar på att åka buss till ingenting, betalar extra varje vecka för bussen för att bara åka dit, betalar för kursen också, och vad får man för det!? Närvaro sen hejdå.. Aja säger bara, coachen är knäpp i bollen.
 
Mötte föresten på världens underligaste människa när jag åkte dit. Ja han var riktigt konstig och tydligen var han lärare och kemist och fotograf och allt var de var.. Han ville hjälpa mig med allt sa han. Jaja.. såna människor det finns
 
 

Aldrig kan jag bli nöjd med någonting

 
Som ni säkert märkt så har jag ändrat min blogg design alldeles för många gånger och den har varit halvt färdig hela tiden vilket gjort att jag aldrig blivit nöjd. Ni som känner mig vet att jag är en person som tröttnar på saker väldigt snabbt.. Därför gillar jag en design ett litet tag sedan vill jag byta hela tiden för jag vill ha nytt hela tiden. Ni vet jag är en sån person som älskar att spontant möblera om hela mitt rum eller flytta på saker för att det ska bli någon förändring. Och detta har jag kommit på mig själv för det gäller i allting. Har jag tex målat mina naglar en dag så tröttnar jag nästa dag och målar över en annan färg osv. Sån har jag alltid varit och jag förstår inte varför. Haha aldrig är jag nöjd!
 
Men i vilket fall som helst, såhär ser min blogg ut nu och såhär kommer den se ut ett bra tag framöver eftersom jag gillar att den är mer personlig nu med mina egna bilder. Ville bara säga det! Hoppas att ni där hemma får en toppenstart på veckan, det är ju faktiskt bara fyra dagar kvar innan det är helg igen i alla fall för mig. Godnatt på er!

Where is jack? He's in the box!

 
Igårkväll blev det Lure! Först kom Louise och Julia från Tittis klass hit till vår lägenhet så fixade vi oss och drack lite innan vi tog taxin vid 11. Det var inte lika mycket folk igår som det varit innan men det hindrade inte oss, för roligt hade vi minsann. Slutade kvällen på jack in the box där vi åt som vanligt innan vi åkte hem.
 
Idag har det varit en lugn dag. Vaknade av att det var någon parad utanför fönstret och de höll på i flera timmar, blev nästan galen. Massa folk som skrek och hög musik och dans. Sedan har jag bara ätit, sovit och pluggat hela dagen! I veckan som kommer nu är det mid-term vilket betyder att det är prov i nästan alla ämnen för att det är mitten av terminen. Hur sjukt är inte det? Halva tiden på denna terminen har redan gott, börjar bli rädd för att tiden går för fort.

Sushi

 
Gissa vem som åt Sushi igår? JAAG. Asså jag förstår inte mig själv ibland, jag kan få för mig att jag vill börja gilla något så jag äter det bara för att jag vill. Tex sill, jag tar alltid en bit vid jul för att smaka för att det ser så gott ut men jag vet ju redan att jag inte tyckt om det? Jag menar, jag har ju säkert testat det fem år i rad nu.

Jag är inte ett direkt ett fan av sushi och har knappt smakat på det innan men nu ville jag äta det så gick förbi erewhon igår med Titti efter att vi varit på beverly center och köpte det. Åt dock bara tre bitar så fick Linnea resten, man blir ju så mätt på dessa risklumpar! Men gott är det faktiskt, inte favorit mat direkt.
 
Haha laxen ser rosa ut på bilden, vet inte varför det blev så konstig färg i kameran men de såg inte ut så i verkligheten i alla fall. 

Beverly center

Lördag var det igår och då låg jag och Titti en stund vid poolen på morgonen sen gick vi till beverly center! Jag köpte ett linne, en bh, ögonfransböjare och ögonskugga från H&M. Och Titti köpte en jättefin klänning som hon hade på sig på kvällen när vi gick ut.

Hiking to the hollywood sign

I onsdags mådde jag mycket bättre och orkade gå upp från sängen igen och äta mer ordentligt så jag gick till skolan på torsdagen och efter den skoldagen så var det helg! Älskade saknade helg som man ser fram emot så mycket varje vecka. Alltid lika skönt att vara ledig även om jag legat hemma sjuk två dagar.
 
Igår (torsdag) visste vi inte riktigt vad vi ville göra, vi blev bjudna på middag så vi tänkte gå på det. Så jag, Jennifer och Titti gick till the grove och shoppade lite men sedan bestämde vi oss för att stanna hemma istället för vi var inte jättesugna på att festa, vilket vi skulle gjort direkt efter middagen var tanken, speciellt inte när jag varit sjuk. Så det blev en hemmakväll istället, hur skönt som helst att lägga sig i tid.
 
Imorse blev jag väckt vid 07.50 ungefär för att vi hade planerat att hajka upp till hollywood skylten. Så vi gick upp och åt frukost, bytte om till träningskläder och tog bussen in till hollywood.
 
 
Sedan var det bara att vandra upp i bergen, hur krokigt som helst och varmt var det men det var ändå behagligt så man kunde gå utan att dö typ. Jättefin utsikt överallt och jag som är så höjdrädd blev bara räddare ju högre upp vi kom men gud så värt det var! Till slut kom vi äntligen fram och stod precis bakom, ovanför skylten bakom ett galler. Så häftigt!! Vi såg ner över hela hollywood och LA. SÅ kul att känna att man faktiskt tog sig upp dit, och vissa backar var ju riktigt branta också. Ville så gärna gå ner och nudda skylten, vilket jag nästan måste göra någon gång, men när jag såg skylten att man blir arristerad och måste betala 103 dollar om man blir påkommen (och ja det var kameror överallt) så lockade det mig inte jättemycket att hoppa över stängslet..
 
Men nu har jag gjort det och jag är så glad!! Om jag kommer göra om det? Tvek. Det räcker att man testat en gång tycker jag. Däremot vill jag gå Runyon Canyon någon gång. Det är den längan som kändisar alltid brukar gå, det ska tydligen också vara jättefin utsikt där.
 
Tyvärr blev det mobilbilder eftersom jag inte ville ta med min kamera när jag skulle gå så långt.
 
We made it!!

Kan man må sämre?

Jag har legat hemma i sängen heeela dagen. Vaknade imorse halv fem av världens magvärk och var tvugen att spy (förlåt att jag skriver detaljer), och min näsa den bara rann. Mådde så dåligt och gick och la mig igen! Valde att sova vidare istället för att försöka ta mig till skolan och jag har nog aldrig gjort ett så bra val! Vaknade vid nio på morgonen igen och spydde igen.. asså denna magvärk vad kom den ifrån under en natt? Jag har lixom ont långt upp i magen nedanför bröstkorgen och mellan revbenen. Och mår JÄTTEilla konstant.
 
Sen har jag pendlat mellan att sova och vila hela dagen. Har inte lämnat min säng. Så fort jag ställer mig upp vill jag bara falla ihop på golvet i en liten boll så dåligt jag mår. Måste ha feber också..
 
Och eftersom jag fortfarande inte mår bättre (skakar typ när jag ställer mig upp) och klockan är nu 19.24 på kvällen här så har jag nu bestämt mig för att stanna hemma imorgon också. Längesedan jag var såhär sjuk.. nu vill jag bara ligga hemma i min egna säng hemma i Sverige där min mamma och pappa kan ta hand om mig!
 
Hos dig vill jag vara nu min prins!

 
 
Linnea var så snäll och gjorde te till mig som jag ska dricka nu medan jag kollar serien Breaking bad som ska vara världens bästa serie och typ hela min gym klass pratar om den tom min lärare. Och så ska jag maila mina lärare om att jag är sjuk, sedan somna igen för typ 738902 gången idag. Nattinatti
 
"Dear god, help me feel better"

Sprinkles

Hallå! Idag har det varit en helt vanlig måndag med skola på morgonen och jag (och två andra tjejer) fick gå hem tidigare för gym-läraren eftersom jag är förkyld och ont i halsen, och då sa hon till mig och de andra två tjejerna som också mådde samma som mig att bara stanna på uppvärmningen sedan tyckte hon att vi skulle få gå hem och vila så det var ju snällt. Köpte med mig en sprinkles cupcake som var huuur god som helst. Såklart valde jag choklad hehe!

Vad har jag gjort annars idag? Skypeat med min pojkvän, sovit, lagat mat, pluggat med Jasmin och Titti (och ätit massa emellan som vi alltid gör), tömt diskmaskinen, ställt in disken och diskat, tvättat handtvätt och till sist fyllde jag badkaret med varmt vatten och la mig där med lugn musik på mobilen. Det var hur skönt som helst och nu när jag är sjuk också! Min näsa slutar inte rinna.. snyter mig och nyser hela tiden och jag orkar verkligen inte detta nu. Jag har inte tid att vara sjuk. Jag har skolan jag måste gå till! Får sitta där och smitta alla då.. åååå. Imorgon har jag engelska prov också sen slutar jag! Dansen får jag inte gå på eftersom jag är sjuk, hon blir jättearg om man kommer dit och säger alltid " okey guys, if you're sick.. stay HOME "! för att hon är så rädd att vi ska smitta de andra i klassen i den lilla danssalen.

Nu ska jag sova och hoppas att jag blir frisk snabbt! Tydligen är det många som är förkylda i skolan och på vårt komplex nu, Linnea var också det i helgen och det är väldigt lätt att det smittar när man bor så tätt inpå! Ska i alla fall tvätta händerna, dricka te, vila och allt möjligt dessa dagar. Godnatt
 
 

Värme

 
Klockan halv tio på kvällen och det är 21 grader! Och idag har det varit 32 grader på dagen, sommar i Oktober tackar jag inte nej till!

Om man ändå hade en tennisbana på taket

Här kommer ännu mer bilder från i lördags, från tittis mobil. Han som bodde där visade oss tjejer runt hur han bodde, och titta bara utsikten från taket.. där han dessutom hade en stor tennisbana! Hiss hade han också i huset som vi åkte och även en stor dans sal med massa stolar och där man kunde kolla på bio typ. Ja vissa har pengar helt enkelt..
 
 
På kvällen mötte vi först upp våra killkompisar på hemmingways och sen tog dom oss tjejer till chinese theater i Hollywood blv (walk of fame) där afrojack spelade. Han var jättebra och vi hade kul! Skulle på efterfest men det krånglade för mycket haha så det blev inget. Blev instängda i fel garage och sånt men till slut kom vi hem och somnade gott!
 
Idag har jag bara pluggat, sovit och handlat mat precis på trader joes med Titti och Jasmin. Så nu är kylskåpet och skåpen fyllda igen! Känns alltid lika tråkigt med måndag men veckorna går så fruktansvärt fort så snart kommer det vara helg igen. Ska verkligen försöka vila mycket denna veckan som kommer, behöver det. Ont i halsen har jag också nu.. usch. Måste vila så jag orkar gå upp 05.45 varje dag! Godnatt

Poolparty


Såhär såg det ut där vi har varit hela dagen och hängt (jag, Titti och Jennifer)! Fint va? Var inte direkt party eftersom det skulle komma fler folk framåt kvällen men vi var där så tidigt och alla var tvugna att gå sen vid sex för det blev något problem sa portvakten. Men det var i alla fall jättesköna amerikanska tjejer där och så, haha dom är galna!

Var där några timmar så vi var ändå trötta och ville gå när dom sa till oss, skulle hem och fixa oss nu för vi ska på middag! Sen ska vi antagligen se afrojack som spelar ikväll!

Mansion Party

Igår var vi bjudna på ett mansion party tillsammans med nästan alla andra svenska unga tjejer. Vi kom till ett hus som låg långt uppe i hollywood hills och det tog ett bra tag för den otrevliga taxichauffören att ta sig upp för den krokiga backen. Det är verkligen som att åka slalom igenom ett paradis där uppe. Huset var hur fint som helst och utsikten ska vi inte ens tala om! Det stod en vakt utanför med en lista och där inne var det massa mat och dricka och äldre rika människor. Kändes inte riktigt som vi passade in men det kommer fler folk och det var endå roligt att det var så blandat. Vi åt hur mycket som helst också haha det var ju så gooott. Och vi valde att inte dricka någon alkohol, kändes inte så bra när man var i ett sånt fint hus med äldre människor så vi höll oss till maten och vatten! Men gud så fint det var och det är sånthär man vill se och uppleva någongång när man endå bor i hollywood. Vi åkte hem rätt så tidigt och somnade mätta och belåtna när vi kom hem!

(ni kan gå in på tittis blogg här om ni vill se lite bilder från igår)
 
Nu ska jag, Jennifer och Titti snart iväg på poolparty över dagen. Första gången vi går på det så det ska bli roligt att testa hur det är. Antagligen ett jättefint hus det också, man blir aldrig besviken här. Så vi hörs senare! Ciao
 
 
Ibland tänker vi, hur fan ska vi klara oss i Sverige sen efter detta liv.. har det för bra här.

Lite mycket party

Nu har det blivit väldigt mycket party för min del, och ja vad ska jag säga? Jag älskar att festa helt enkelt samtidigt som jag älskar myskvällar också. Vet inte varför det har blivit så att jag hela tiden vill gå ut, men jag mår så bra av att dansa och vara ute med mina vänner. Jag älskar den känslan man får när man är ute och har en grymt bra kväll som man aldrig vill ska ta slut! Alla är så glada och jag älskar att träffa nya människor, speciellt här i USA där alla är så trevliga!
 
Så vad har hänt de senaste dagarna?

Tisdags var jag och Jennifer lite partysugna så vi åkte till Bootsy Bellows men stannade inte alls länge eftersom vi inte tyckte det var kul alls den kvällen och det var knappt några vi kände där heller så nej. Vi åkte hem tidigt och sa till oss själva att vi är nog "lure-tjejer" helt enkelt. Så bootsy var inget för oss, inte denna kvällen i alla fall.

Onsdags blev jag och Jennifer bjudna på middag igen och denna gången blev det faktiskt av. Vi var hemma och gjorde inte så mycket, så tänkte vi att varför inte? Och deras middagar är absolut aldrig fel. Så vi började fixa oss och tog en taxi till ett hus vi skulle till först innan middagen. När vi väl kommer fram inser vi att vi är på ett väldigt fint ställe och huset och bilarna vi var vid var sjukt. När vi kom in mötte vi några och de visade oss runt lite och vi fick lite att dricka så satt vi och pratade med dom. Dock var de inte de som bodde där utan det var Chris Rock som bodde där (han som är med i bla grown ups), de lånade bara hans hus nu när han inte är hemma. Sjukaste, jag menar vem är hemma hos Chris Rock bara sådär? I vilket fall som helst så åkte vi sedan till middagen på Fig&Olive heter det. På samma ställe som där Jennifer och Titti åt förra gången, och GUD så gott det var! Efteråt skulle vi med dom ut, var inte vad vi hade planerat men kvällen blev jättelyckad i alla fall! Och vi följde inte med på efterfesten utan åkte hem istället.
 
Torsdags (igår) blev det Lure med Titti. Och gud så kul vi hade det! Lure kan aldrig bli misslyckat helt enkelt och jag tycker torsdagar och lördagar är roligast att gå ut på, och det är ju då Lure är bäst så därför blir det alltid att vi går dit!
 
Hehe de hade en photo automat inne i klubben (Hooray Henry's som vi var på efter middagen i onsdags) så vi tog lite bilder under kvällen såklart!
 
Chris Rock är han längst till vänster <---- Bilden är från filmen grown ups

Storstädning och bilder på lägenheten!

Idag har jag och Jennifer storstädat verkligen! Hela vardagsrummet, köket, hallen, spisen, diskat, torkat golvet, dammsugit och städat i ordning i vårt rum och badrum. Och det känns sååå bra nu! Så därför tänkte jag visa er bilder på lägenheten mer noga denna gången så ni får se hur det ser ut. Försökte ta mycket bilder och i olika vinklar.
 
Köket och köksbordet

Köksbordet och vardagsbordet


Köket
 
Duktig liten Jennifer som städar
 
Hallen
 
Vardagsrummet
 
Och såhär ser jag ut när jag städar, fin i håret och allt 
 
Balkongen och utsikten

Linneas och Jasmins rum (de har inte hunnit städa men vill endå visa er allt när jag endå var igång)
 
Här bakom är som ett litet extra rum där Titti har sitt rum
 
Tittis rum
 
Från Tittis rum, så ser man Jasmins säng i bakgrunden
 
Jasmins och Linneas rum igen
 
Tjejernas badrum
 
Deras garderob
 
Drack en smoothie medan vi städade (gjord av mjölk, is, blåbär, och frysta hallon)
 
Mitt och Jennifers rum (ingången)


Våran garderob bakom speglarna


Vårat söta lilla badrum 


Hylla där vi har viktiga saker som vi inte använder nu, kommer nog användas när vi ska hem till Svealand igen..
 
Vår skohylla i hallen
 
Hoppas ni fick en liten bild på hur det ser ut nu i alla fall!

October first

 
Tiden springer iväg och nu är det redan Oktober. Är det bara jag som tycker att tiden går så fruktansvärt snabbt? Just nu vill jag istället pausa tiden eller göra så den går i slow motion. Märks det att jag trivs här?? Jag hoppas det.. För jag önskar att detta år aldrig tar slut, aldrig någonsin.
 
Efter skolan mötte Jennifer mig vid bussen så gick vi till Trader Joes och handla hem mat igen. Behövde lite bas saker som mjölk, avokado, hallonsylt, salt&peppar osv. Sedan var det bara att bära hem allting. Dock stannade vi på lite picknik på vägen haha nej men vi orkade inte bära så långt, så vi satte oss på en bänk och åt torkad banan och choklad innan vi gick vidare!
 
Ikväll så ska hon och jag på middag! Tripp har bjudit med henne ut igen och jag fick följa med hehe lyx. Så ska träffa lite folk och gå på en fin middag på antingen STK eller någon annanstans i hollywood sa han.
 
Nu har jag ätit och tänkte vila innan vi ska fixa oss. Och föresten, Godmorgon där hemma i Sverige! :)
___________
Update gott folk!! ; Blev ingen middag för de bestämde sig för att bara gå ut istället.
 

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus