Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Svaret jag fick av KILROY idag.

 
Hehe kladdat lite i mailet! Men så mycket sken jag upp när jag läste de.. och ännu är jag inte antagen!!!
Fick nämligen ett konsigt mail i helgen som jag inte förstod vad det var för något? Trodde att något gått fel i ansökan.. typiskt.. men så var det inte :D

Vet ni vad?

Jag har blivit preliminärt intagen till Santa Monica Collage! Skolan har alltså sagt ja till att jag får komma dit och studera, så nu är det bara och vänta på svar från CSN. Allt hänger alltså på dom nu.. sedan ska CSN:s beslut även skickas till skolan igen för att de ska veta att CSN kommer att hjälpa mig med alla betalningar osv. Å jag kan inte vänta!! Men vill inte ha för höga förhoppningar för jag vet hur ledsen jag kommer att bli om det blir ett nej.

Vet inte vart jag befinner mig om 3 månader?

Hej! Firade Emma och Elina igår så var på Valand - dansade en del och hade jätteskoj med väldigt många! Mår dock inte toppenbra idag haha, mitt huvud värker osv, och snart ska jag iväg på träning i fyra timmar! Men det ska nog gå bra. Igår fick jag ett mail av SMC och det verkar som att min ansökan har kommit fram och att jag får reda på svar om ett tag. Inte alls kul att gå runt med en klump i magen för att jag inte vet hur min framtid ser ut? Känns konstigt att om 3 månader sitter jag antingen hemma och väntar på att börja jobba i höst här i regniga och kalla Sverige.. eller också sitter jag på en strand i soliga Kalifornien och väntar på att börja studera och bara vara så sjuuuukt lycklig. Vill inte ens tänka på att det finns chans att jag får ett nej och blir kvar här..
 
Nu ska jag vila innan jag åker iväg på träning i fyra timmar!
 

Snabbt, gott och nyttigt

* 1 dl havregryn
* 1 dl vatten
(lite salt om man vill)

In i micron på högsta värme i ungefär 30 sek. Färdigt!
Jag har alltid hallonsylt och lite mjölk till men man kan ha vad man vill på.

Bild lånad från google.
 
 
 

Lista.

Jag tänkte inte bara skriva om Kalifornien i denna blogg utan även om mitt liv och min vardag nu innan resan (om jag nu kommer in) också. Ni måste ju såklart få veta hur jag lever i nuläget också och mina tankar osv.
 
Just nu går jag som ni vet sista året, till och med terminen, på gymnasiet och tar alltså studenten den 5 juni. Har en del plugg nu att ta igen den sista tiden vilket får mig att känna mig stressad över mitt liv just nu. Har så mycket att fixa klart i skolan, betala in för dessa ansökningar till usa och även betala in för resan till magaluf som jag ska till med mina två kära vänner Emma och Elina, och kanske Jennifer och Natta också.
 
* Sedan ska jag med min klass till Sardinien, Italien den 14-18 maj vilket gör att några dagar i skolan går bort. Hur bra som helst men endå inte.. just nu behöver jag all tid i världen för att hinna klart med allt.

* Den 27e maj är det bal och då sätts även alla slutbetyg, vilket gör att det är absolut sista dagen att lämna in allt.
* Sedan är vi lediga i några dagar och kommer tillbaka till skolan den 5e juni för att springa ut - lycka.

* Den 2e juni ska allt vara inbetalat för magaluf resan.

* Om några veckor bör jag få reda på om jag kommer in på skolan i usa eller inte.

* Om några dagar hör dom av sig från affären där jag köpte balklänningen för att jag ska dit och sy upp/in den så den passar mig, är rädd att något ska gå fel eller att jag inte ska vara nöjd jag vet inte varför.

* Jag måste hitta en klänning jag ska ha på kvällen på studenten + en handväska till balen + jag måste lära mig att gå i mina högklackade skor jag ska bära på balen..

* Sommarjobb!?

Så mycket längtan och stress!!

Inbetalningarna, check!

Nu är jag jätteglad glad glad. Precis betalat in allt till KILROY och till skolan! Så nu är det bara att vänta och se.. Hur nervös jag är? inga kommentarer.
 
Please god, let me live here.

Santa Monica College.

Så, nu har det mesta löst sig och jag är inte lika stressad längre. Fixar-Fanny! Nej men nu är det så att jag inte längre ska söka till skolan SBCC utan istället SMC. Varför? För att jag pratade med tjejen jag har kontakt med från KILROY och hon sa att jag borde söka till SMC istället eftersom SBCC är hårdare och tar in efter vad man har för betyg vilket inte SMC gör. Därför fick jag göra om ansökningarna, skriva om uppgifterna till csn osv på bara en dag så därför jag fick panik.
 
SMC -Santa Monica College- är också en skola i Kalifornien, drygt en timma bort från Santa Barbara City College. Santa Monica ligger alltså närmare LA, längre ner i Kalifornien. Det verkar vara en jättefin skola med många olika kurser. Jag har som sagt precis ansökt dit och inte hunnit betala in allt ännu så det kommer ta några veckor tills jag får reda på om jag kommer in eller inte, förmodligen senast i slutet av maj. Men jag håller alla tummarna!!! Min vän Jennifer har också sökt dit och det hade verkligen varit helt perfekt om vi hamnar där båda två. Vilken upplevelse vi skulle få tillsammans.
 

 

Stress och panik

Panik just nu.. detta kom jätteoväntat och har väldigt ont om tid att lösa allt. SKULLE GÖRA VAD SOM HELST FÖR ATT KUNNA STOPPA TIDEN OCH BARA FÅ ALLT KLART

CSN

Nu är jag helt slut.. Varit på jobbet i 13 timmar (7-20) så kom hem för en stund sen med huvudvärk, ont i fötterna och ryggen eftersom jag fått stå upp hela tiden också. Jobbade över, därför det blev ett så långt pass men det handlar om att man vill spara pengar så är det bara att kriga, haha.

Nu har jag nyss lämnat in uppgifter osv till CSN så får antagligen svar från dom om ett tag. Nu ska jag sova. Natti!

Går inte en dag utan att jag tänker på det..

Det går inte en dag utan att jag tänker på att jag kanske om några månader befinner mig i Kalifornien. Samtidigt känner jag mig stressad för det är mycket som måste skickas in och förberedas och tjejen jag har kontakt med nu via mail som hjälper mig med ansökningar är iväg på "busniess" som det står när man mailar henne.. och det gör det inte lättare för mig. Har en del frågor varje dag som snurrar i mitt huvud så är alltid skönt att ha en kontaktperson som har svaren på allt. Tänkte även kolla in på CSN:s hemsida nu i helgen men dom har legat nere nu och skulle öppna idag igen så får hoppas att det funkar idag. Ska skriva lite till dom angående bidrag osv när man ska utomlands och studera. Jag har nämligen ett sista datum som jag måste skicka in anmälan därför blir jag stressad för att jag är rädd att jag inte ska hinna även om jag tror att det kommer att lösa sig!
 
Jag vill resa på egen hand och vara borta från mitt nuvarande liv, för att lära mig nytt och se världen från ett annat perspektiv - och framför allt, växa som människa. För det finns så mycket mer där ute att upptäcka och se än vad vi tror. Jag vill inte bli fast här, jag vill vara med om mycket mycket mer en ett svensson liv i lilla Sverige.

Påsklov och sommarväder.

Hejsan! Har haft påsklov nu i en vecka och jag kan inte beskriva det mer en att det varit  u n d e r b a r t . Det har verkligen behövts och jag har haft för mig en hel del. Umgåts med vänner för det mesta och pojkvännen, åkte till en sommarstuga över natten, festat, tränat, fikat i stan, solat (hur fint väder som helst hela lovet), fått min studentmössa, skrivit högskoleprovet och jag har även fixat nytt bankkonto där jag har mina sparpengar - jag lovar, det underlättar jättemycket.
 
Och jag har såklart fixat med min anmälan till SBCC. En del att göra kan man säga och det tar tid för mig att fixa allt innan jag ska skicka in anmälan.
 

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus