Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

ACTIVE SHOOTER

Den som orkar läsa mina långa inlägg borde få ett pris haha förlåt men tycker detta är så intressant och när det endå rör platsen jag själv bor på nu så vill jag gärna berätta för er också! Läs om ni orkar :)
 
Min lärare berättade även om vad vi skulle göra om det skulle komma någon med pistol och börja skjuta på skolan.
 
Detta hände nämligen nu i sommras, 7 juni, på vår skola då fyra personer tror jag det var dog plus han själv. Hon berättade hela historien om det även om många lärare låter bli att ta upp det för dom tycker inte om att prata om det, framför allt för att det inte vill framföra skolan som dålig och osäker, de vill ju fortfarande att elever ska söka dit och vilja gå där. Men min ESL lärare berättade verkligen allt och det är jag glad över så man vet vad som kan hända och hur det egentligen gick till när det hände!
 
Från och med i sommras när detta hände så har de nu telefoner i alla klassrummen så om det skulle komma någon så kan man snabbt meddela alla lärare och elever i varje klassrum. Så gick hon igenom med oss vad vi skulle göra om det skulle komma en active shooter som det heter. Först och främst ska vi stänga av våra mobiler så inte personen hör något ljud och förstår att vi är i klassrummet. Sedan ska vi dra en stor grej framför dörren så personen inte kan komma in, släcka ljuset och böja oss ner på golvet bakom väggen och vara knäpp tysta så han tror att det inte är någon där och börjar skjuta mot dörren.
 
Om han skulle gå på utsidan så ska man släcka ljuset och dra ner persiennerna och försöka gömma oss så bra som möjligt.
 
Om ni vill veta hur det gick till i våras när detta hände så berättar jag det nu! Ni som inte orkar läsa om allt detta behöver inte göra det men vet att vissa tycker det är intressant.
 
Han började hemma med att skjuta sin bror och pappa så dom dog. Han bodde rätt så nära SMC och har gått på vår skola tidigare när han var ung (2006). Sen gick han ut på gatan upp mot pico blvd, det är den gatan som går nerifrån stranden och uppåt utanför vår skola och ända långt upp till Downtown LA. Det är den gatan vi alltid åker på fram och tillbaka till skolan eller om vi ska till tex 3rd street. När han gick där så sköt han mot en buss men som tur var så var han inte bra på att skjuta sa min lärare så ingen skadade sig på bussen.
 
Sedan fortsatte han uppåt och kom till slut till vår skola. Det var en fredag mitt på sommaren så det var inte alls mycket elever där då som tur var. Dock finns det sommar- och vinterskola på SMC så det var fortfarande elever och lärare där då. Sen sköt han en kvinna som gick på gatan, kommer inte ihåg om hon var lärare på skolan eller om det bara var någon random. Men en i min klass sa att han var på skolan då och såg mannen som sköt och han såg att kvinnan släpades helt blodig av någon snäll som ville hjälpa henne, tror dock att kvinnan dog.

Sen gick han igenom garaget på vår skola och hittade där en man och hans dotter i en bil som precis varit i skolan för att köpa skolböcker. Han sköt dom och båda dog..
 
Efter det gick han till Library där han gick in. Det var tydligen en lärare där inne som förstod vad som pågick så han tog med alla in i ett safe room där dom gömde sig och släckte ljuset. Mannen följde efter dom och sa


" Open the door, this is the police " Men de förstod att han inte var polis så de var bara tysta, dock sa en kvinna där inne att hon kunde gå ut och prata med honom men då sa han som förstod att han var en active shooter att man aldrig ska prata med en sådan sjuk människa så det stannade tysta där inne. Sen sa mannen igen..

" Open the door in five seconds or I'll shoot " De öppnade såklart inte så han sköt mot väggen och dörren men ingen där inne skadades eftersom det var ett safe room.
 
Efter det gick han ut från library och såg en elev stå där så han sköt mot henne (tror att hon var en av dom som dog) men precis då kom polisen som sköt honom också så han själv dog!
 
Här är han när han går in i library. Känns så sjukt att det är där vi går ibland!


Här är mannen som sköt, fast detta är en bild från år 2006 när han var elev på SMC.


Pappan och dottern som blev skjutna i bilen i skolan.Och här är pappan och dotterns bil som de satt i när de blev skjutna. Efter de blev skjutna kunde inte pappan köra så han körde in i denna muren..
 
Här är den sjuka mannens bror som blev skjuten och dog hemma i huset innan han gick ut!
 
SMC samma dag


Eleverna som var på skolan när det hände


Och här liggen skjutmannen död vid skolan.
 
Kommer ihåg den 7 juni när min släkting Anna som bor i Florida skrev till mig på facebook om detta och jag var hemma och satt i vardagsrummet och slog på TVn direkt för att kolla om de skulle säga något om det på nyheterna. Och om jag minns rätt så såg jag, mamma och pappa att dom pratade om det då. Idag är det alltid väldigt mycket poliser runt om i skolan, mer än det varit innan. Man ser dom alltid på cyklarna runt om lite överallt så det känns endå tryggt!
 

"A shooting has occurred on the campus of Santa Monica College in California! Can we be safe anywhere anymore?! Fanny Petric, I hope this doesn't change your plans for the fall! :(" står det. Blev lite suddig bild!

Kommentarer

Anonym

2013-10-21 - 22:52:05
Läste om detta,och visste att du skulle dit,men tänkte att det behöver inte hända igen,bevakningen är väl bättre?Det är farligt i Gbg också om man är på fel ställe,man får vara vaksam och inte uppehålla sig varsomhelst.Alltid vara vaksam,hemskt att det är så men det finns sjuka människor överallt,mer kan man inte göra.Puss o kram min flicka.och hälsa dina kompisar från mormor

Skriv en kommentar

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus